Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türk Edebiyatı Test Soruları Soru Bankası

TÜRK EDEBİYATI DENEME SINAVLARI, TEST SORULARI (EDEBİYAT DERSİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

SORU 1)

Aşağıdakilerin hangisinde Anonim Halk edebiyatı nazım biçimleri bir arada verilmiştir?

a) Türkü, mani, bilmece, semai

b) Koşma, semai, varsağı, destan

c) Mani, ninni, tekerleme, türkü

d) Kıt'a, destan, koçaklama, güzelleme

e) Sone, kaside, türkü, koşma

 

SORU 2)

Aşağıdakilerden hangisinin nazım birimi farklıdır?

a) Rubai

b) Murabba

c) Tuyuğ

d) Şarkı

e) Kıt'a

 

SORU 3)

Ben öldüm ağlamaktan

Bağa su bağlamaktan

Bu parçanın nazım şekli aşağıdakilerden hangisidir?

a) Koşuk      b) Ağıt      c) Varsağı      d) Türkü      e) Mani

 

SORU 4)

Aşağıdakilerin hangisinde ölüm temasını işleyen şiir türleri bir arada verilmiştir?

a) Ağıt, ilahi, nefes

b) Mersiye, ağıt, sagu

c) Ağıt, kaside, terkib-i bend

d) Mersiye,- nutuk, devriye

e) Sagu, şathiye, münacaat

 

SORU 5)

Aşağıdakilerden hangisi mesnevinin özelliği değildir?

a) Arapların divan edebiyatına kattığı bir nazım şeklidir.

b) Aruz ölçüsünün kısa kalıplarıyla yazılır.

c) Beyit sayısı sınırsızdır.

d) Her beyit kendi arasında kafiyelidir.

e) Beş mesnevisi olan şairler "sahibü'l Hamse" olarak anılır.

 

SORU 6)

Aşağıdakilerin hangisinde divan edebiyatı ürünleri bir arada verilmiştir?

a) Mersiye- şathiye- varsağı

b) Gazel-murabba-koşma

c) Tuyuğ- rubai-müstezat

d) Semai-ilahi-kaside

e) Hicviye-murabba-türkü

 

SORU 7)

Rüzgar esmez, konuşur

Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun

Mesut olun, yaşayın (bilgi yelpazesi.net)

Ana, baba, evlat, torun

Bu dörtlükte yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

a) Telmih      b) Tenasüp     c)Teşbih      d) Tevriye      e) Teşhis

 

SORU 8)

" Elde avuçta yok şimdi bir karış

Gel sen de artık bu kervana karış"

Bu dizelerde yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

a) Cinas    b) Telmih    c) Hüsn-i Talil    d) İstiare    e) Mecaz-ı Mürsel

 

SORU 9)

"Önünde yürüdü kırk topluk göbek

Kollarda bir dal parçası

Öyle bir kafa ki

Sanırsınız Ramazan topu

Bu şiirdeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

a) Tariz    b) Kinaye    c) Mübalağa    d) Mecaz-ı Mürsel    e) Cinas

 

SORU 10)

"Işıkla dolar kalbimin en karanlık köşeleri"

Dizesindeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

a) Teşbih

b) Kinaye

c) Cinas

d) Tezat

e) Mecaz-ı Mürsel

 

SORU 11)

Aşağıdakilerden hangisinde doğal (sözlü) destanlar doğru olarak verilmiştir?

a) Alp Er Tunga- Gılgamış- Oğuz Kağan- Şu

b) Oğuz - Göç- Kurtarılmış Kudüs- Şu

c) Şehname- Üç Şehitler- Kalevela - Türeyiş

d) Ergonekon - Odiesse- Kaybolmuş Cennet- Oğuz

e) Ramayana- Gılgamış- Kalevela- Atatürk Kurtuluş Savaşında

 

SORU 12)

Alp Er Tunga öldü mü

Issız acun kaldı mu

Ödlek öçin aldı mu

Emdi yürek yırtılır

Bu parçanın nazım biçimi ve dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sözlü edebiyat- Sagu

b) Yazılı edebiyat - Sav

c) Halk edebiyatı - Varsağı

d) Halk edebiyatı . Ağıt

e)Divan edebiyatı – Mersiye

 

SORU 13)

1-Nazım birimi dörtlüktür.

2 -Dil halkın kullandığı dil ve Türkçe'dir

3 -Hece ölçüsü kullanılmıştır

4 -Halkın ortak malıdır

5 -En çok aşk, ölüm, doğa sevgisi, yiğitlik, ayrılık, toplumsal sorunlar ele alınır

Yukarıda sözü edilen edebiyat dönemimiz aşağıdakilerden hangisidir*

a) Tekke Edebiyatı

b) Aşık Edebiyatı

c) Milli Edebiyatı

d) Fecr-i Ati Edebiyatı

e)Anonim Halk Edebiyatı

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. c

2. c

3. e

4. b

5. a

6. b

7. e

8. a

9. c

10. d

11. b

12. d

13. b

 


“TÜRK EDEBİYATI TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRK EDEBİYATI KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRK EDEBİYATI YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


Yorum Yazı KAPA/AÇ



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Bilişim Teknolojileri Yazılı Soruları Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları İnsan Hakları Yurttaşlık Ve Demokrasi Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Tarih Yazılı Soruları TC İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türk Edebiyatı Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru BankasıEdebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***