Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

CANLILAR İÇİN MADDE VE ENERJİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Aşağıdakilerden hangisi hepçildir?

A) Kedi

B) Köpek

C) At

D) Ayı


2.Soru

En yüksek enerji verici besin aşağıdakilerden hangidir?

A) vitaminler

B) proteinler

C) yağlar

D) karbonhidratlar


3.Soru

Vitaminin görevi nedir?

A) Vücudu beslemek

B) Vücudun çalışmasını düzenlemek

C) Vücuttaki yaraları onarmak.

D) Enerji vermek.


4.Soru

Açlıktan bayılan bir insana öncelikle aşağıdakilerden hangisi verilmelidir?

A) Baklava

B) Üzüm suyu

C) Sütlaç

D) Kuru fasulye


5.Soru

Aşağıdaki besinlerden hangisi vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılaması için en uygunudur?

A) Madensel tuzlar

B) Proteinler

C) Karbonhidratlar

D) Vitaminler


6.Soru

Sindirildiğinde aminoasit denilen yapı oluşan besin aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Kızarmış tavuk

B) Maden suyu

C) Zeytinyağı

D) Sirke


7.Soru

Hayatsal faaliyetlerini devam ettiren bitkiler hangi gaz maddeyi sürekli olarak kullanmak zorundadır?

A) Oksijen

B) Karbondioksit

C) Azot

D) Soy gazlar


8.Soru

Bitkiler fotosentez yaparken aldıkları güneş enerjisini aşağıdaki enerji türlerinden hangisine dönüştürürler?

A) Elektrik enerjisine

B) Isı enerjisine

C) Kimyasal enerjiye

D) Mekanik enerjiye


9.Soru

İyot ve lügol maddeleri nişasta çözeltisini hangi renge boyar?

A) Mavi

B) Pembe

C) Açık kırmızı

D) Sarı


10.Soru

En çok enerji veren besin hangisidir?

A) Karbonhidratlar

B) Proteinler

C) Yağlar

D) Su


11.Soru

I.      Pekmez, bal, patates

II.     Hurma, kuru üzüm, makarna

III.    Yumurta, et, süt

Yukarıdakilerden hangileri karbonhidratça daha zengindir?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I-II

D) II-III


12.Soru

Sağlıklı bir insanda aşağıdakilerden hangisi fazla miktarda alındığında dengeli beslenme açısından olumsuz bir durum gözlenmez?

A) Yağ

B) Protein

C) Nişasta

D) Su


13.Soru

Glikozda bulunan elementler aşağıdakilerden hangisinde bulunmaz?

A) Protein

B) Nişasta

C) Yemek tuzu

D) Yağ


14.Soru

Vitaminler hangi besin gruplarındandır?

A) Düzenleyici

B) Onarıcı

C) Yapıcı

D) Enerji verici


15.Soru

Vücuda alınan protein miktarı az olduğu zaman protein yetersizliği ortaya çıkar.

Bu durumda aşağıdaki olaylardan hangisinin oluşması beklenemez?

A) Büyüme yavaşlar.

B) Yaralar geç iyileşir.

C) Kandaki ürik asit artar.

D) Vücut direnci azalır.


16.Soru

İnsan bitinin midesinde yaşayan mayalar burada güvenli bir ortam bulur ve ürettiği bazı vitaminleri bite verir.

İnsan ile bit arasında ve bit ile maya arasında nasıl bir yaşam şekli vardır?

İNSAN-BİT   __     BİT_-_MAYA

A)    Mutualist-----        Mutualist

B)    Saprofit-------        Kommensalizm

C)   Parazit--------        Mutualist

D)   Mutualist-----        Parazit


17.Soru

Aşağıdakilerden hangisi beriberi hastası olmamak için gereklidir.

A) A

B) B

C) C

D) E


18.Soru

I.      Protein

II.     Madensel tuz

III.    Su

Canlı yapısına katılan yukarıdaki besinlerden hangileri aynı zamanda düzenleyicidir?

A) Yalnız I

B) I-III

C) I-II

D) II-III


19.Soru

Oksijenli solunum yapan bir hücrede 4 molekül glikoz dan kaç ATP sentezlenir.

A) 8

B) 38

C) 76

D) 152


20.Soru

Enerji verici olmayan organik besin hangisidir?

A) Karbonhidrat

B) Vitamin

C) Mineral

D) Protein


21.Soru

Aşağıdakilerden hangi seçenektekilerin birlikteliği likeni meydana getirir?

A) mantar+bakteri

B) suyosunu+karayosunu

C) bakteri+suyosunu

D) suyosunu+mantar


22.Soru

Akyuvarlar mikropları yutar ve parçalar.

Buna göre akyuvar hücreleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Hücre zarından geçmeyen maddeleri içine alabilir.

B) Enerji (bilgi yelpazesi.net) üretir ve tüketir.

C) Büyük moleküllere küçük moleküllere dönüştürebilir.

D) Ototrof besinlerdir.


23.Soru

Hangisi bazların özelliği değildir?

A) Kaygan olmaları

B) Tatlarının acı olması

C) Asitlerle tepkimeye girerek tuz oluşturmaları

D) Turnusol kağıdına etki etmemeleri


24.Soru

I.      enzim kullanılması

II.     ışık kullanılması

III.    klorofil kullanılması

IV.   tek hücreli canlılarda görülmesi

Yukarıdakilerden hangileri hem fotosentez hem de solunum için ortaktır?

A) Yalnız II

B) Yalnız I

C) II ve IV

D) II ve III


25.Soru

Aşağıdakilerden hangileri alkol fermantasyonu ile oksijenli solunum yapan canlıların oluşturdukları ortak ürünlerdir?

A) CO2 ve ATP

B) Laktik asit ve ATP

C) CO2ve H2O

D) H2O ve ATP


CEVAP ANAHTARI

 

1D   2C   3B   4B   5C   6A   7A

 

8C   9A   10C   11C   12D   13C   14A   15C

 

16C   17B   18D   19D   20C   21D   22D   23D   24B   25A

 


“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):



OOO! BU YAZILAR DA ÇOK BEĞENİLMİŞ BİR GÖZ AT!!!


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM TÜM BİLGİLER

Konu Anlatımlı Dersler
Soru Bankası Testler
Yazılı Soruları Arşiv
Tiyatrolar,Skeç,Piyesler
Roman - Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar
Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri
İlahiler, İlahi Sözleri
Atasözleri Hikayeleri Özellikleri
Yazar ve Şairlerin Hayatı
Destanlar Ve Özellikleri
Dil İle Kültür İlişkisi
Enler Bölüm Bölüm
Güzel Sözler, Özdeyişler
Hayatın İçinden Bilgiler
Hikayelerden Seçmeler
İl İlçe Türkiye Tanıtımı
İlginç Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İsimler Ve Anlamları
Maniler Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Meslek Tanıtımları
Mesnevi'den Hikayeler
Ninni Ninni Ninniler
Pratik Bilgiler
Sayışmaca Sayışmacalar
Şiirler, Şiir Koleksiyonu
Tekerleme Tekerlemeler
Devamını Göster>>>
 

KONU ANLATIMLI DERS

Beden Eğit Konu Anlatım
Bilgi İletişim Konu Anlat.
Biyoloji Konu Anlatım
Coğrafya Konu Anlatım
Din Kültürü Anlatım
Edebiyat Konu Anlatım
Eğitim Bilimleri Anlatım
Felsefe Konu Anlatım
Fen Ve Tekno. Anlat
Gelişim Ve Öğrenme
İngilizce Konu Anlatım
İnkılap Tarihi Konu Anlat.
Matematik Konu Anlatım
Muhasebe Konu Anlatım
Osmanlı Tarihi Anlat.
Tarih Dersi Konu Anlatım
Türkçe Dersi Anlatım
Uluslararası İlişkiler
Vatandaşlık Ve Anayasa
  

YAZILI SORULARI ARŞİVİ

Biyoloji Dersi Yazılıları
Coğrafya Dersi Yazılıları
Dil Ve Anlatım Yazılıları
Din Kültürü Yazılıları
Edebiyat Dersi Yazılıları
Fen Bilimleri Yazılıları
Fizik Yazılıları
İngilizce Yazılıları
İnkılap Tarihi Yazılıları
Kimya Yazılıları
Matematik Dersi Yazılıları
Sosyal Bilgiler Yazılıları
Trafik Dersi Yazılıları
Türkçe Dersi Yazılıları
Vatandaşlık Yazılıları
  

SORU BANKALARI TESTLER

Coğrafya Soru Bankası
Din Kültür. Soru Bankası
Edebiyat Soru Bankası
Fen Ve Tek Soru Bankası
İngilizce Soru Bankası
İnkılap Tarihi Soru Bank
KPSS Soru Bankası
Matematik Soru Bankası
Sosyal Bil. Soru Bankası
Tarih Dersi Soru Bankası
Türkçe Soru Bankası
Vatandaşlık Soru Bankası
  

REHBERLİK KÖŞESİ

Ders Çalışma, Ödev Yap
İş Hayatı Başarısı
Kişisel Bedensel Gelişim
Meslek Tanıtımları
Okul Başarısı, Uyum
Okuma Alışkanlığı Kazan.
Öğretmenlik Mesleği
Sınavlara Hazırlık Rehber
Sinirini Engelle
  

BİLGİSAYAR OYUNLARI

Akıl Zeka Eğitici Oyunlar
Araba, Yarış Oyunları
Ateş Etme Oyunları
Beceri Yetenek Oyunları
Birleştirme Patlatma
Boyama Oyunları
Dövüş Oyunları
Futbol Oyunları
Giysi Giydirme Oyunları
Hedef Vurma
Komik Eğlenceli Oyunlar
Macera Oyunları
Mario Oyunları
Motosiklet Yarışı
Resim Yapma Oyunları
Savaş Oyunları
Silah Oyunlar
Tasarlama Oyunları
Yemek Yapma Oyunları
Devamını Göster>>>
  

YEMEK TARİFLERİ MUTFAK

Aperatifler Atıştırmalar
Balık Yemeği Tarifleri
Börekler Çörekler
Çorba Tarifleri
Dolma Tarifleri
Deniz Ürünü Tarifleri
Diyet Yemeği Tarifleri
Et Yemeği Tarifleri
Kebaplar Köfte Tarifleri
Kek Tarifleri
Komposto Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Pilav Tarifleri
Reçel Tarifleri
Salatalar, Garnitürler
Salçalar, Soslar
Sarma Tarifleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Tatlılar, Tartlar, Turta
Tavuk Yemeği Tarifleri
Devamını Göster>>>
  

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLER

Hastalıklar, Çeşitleri
Sağlık Kısa Notlar
Sigara Zararları, Bırakma
Şifalı Bitkiler, Özellikleri
Şifalı Bitki Karışımları