Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DUYU ORGANLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi kulağın kısımlarından değildir?

A) Üzengi                                     B) Östaki borusu

C) Arka oda                                 D) Örs


2.

I. Ses dalgalarını toplayıp kulağa iletir.

II. Tozları tutan salgı salgılar.

III. Uç kısmında kulak zarı bulunur.

Yukarıdaki bilgiler kulağın hangi kısmı ile ilgilidir?

A) Kulak yolu                               B) Orta kulak

C) İç kulak                                    D) Salyangoz


3.Dış ortamdan gelen ses dalgalarının karşılaştığı ilk kısım hangisidir?

A) Kulak zarı                                B) Örs

C) Üzengi                                     D) Östaki borusu


4.Östaki borusu aşağıda verilen hangisi ile bağlantılıdır?

A) Yutak - İç kulak

B) Yutak - Orta kulak

C) Dış kulak - Orta kulak

D) İçkulak - Salyangoz


5.Çevremizdeki ses dalgalarını toplayıp kulağın iç kısımlarına ileten yapı hangisidir?

A) Kulak memesi

B) Kulak kepçesi

C) Kulak zarı

D) Kulak yolu         


6.İşitme ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralama yapılmıştır?

A) Kulak yolu-Kulak zarı-Çekiç-Örs-Üzengi-İç kulak sıvısı - Beyin

B) Kulak zarı-Kulak yolu-Çekiç-Örs--İşitme siniri-İç kulak sıvısı-Beyin

C) Kulak kepçesi-Kulak zatı-Yarım daire kanalları-İç kulak sıvısı-salyangoz

D) Çekiç-Örs-Üzengi-Yarım daire kanalları-İç kulak-Orta kulak-Beyin


7.Vücudumuzdaki dengeyi aşağıdakilerden hangisi ile sağlarız?

A) Salyangoz

B) Yarım daire kanalları

C) Dalız

D) Üzengi


8.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Mikroplar ağızdan girerek orta kulakta iltihaba yol açarlar.

B) Orta kulak iltihabına sadece dış kulak yoluyla gelen mikroplar sebep olur.

C) Orta kulak iltihabı tedavi edilmezse kulak zarı delinir.

D) Orta kulak iltihabı çınlama ve ağrıya sebep olur.


9.Aşağıdakilerden hangisi dile ait bilgilerden değildir?

A) Tat alma organıdır.

B) Yüzeyi pürüzsüzdür.

C) Kaslardan yapılmıştır.

D) Tat alma cisimcikleri vardır.


10.Dilin en uç kısmı ile hangi tadı alırız?

A) Ekşi                                          B) Tuzlu

C) Acı                                            D) Tatlı


11.Dilin ucu kuru olunca cisimlerin tadını alamamamızın sebebi hangisidir?

A) Sinir uçları yıprandığı için

B) Kaslar kasıldığı için

C) Cisimler tükürük sıvısında çözünmedikleri için

D) Duyu hücreleri hissizleştiği için


12.

I.      Dilin ucu -Tatlı

II.     Orta kenarla- Tuzlu

III.    Arka - Ekşi

IV.   Arka kenarlar- Acı

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) I - III                                           B) I - II

C) I - II - III                                     D) I - II - III - IV


13.

I.      Kulak zarının iki tarafındaki basıncı eşitler.

II.     Normal halde kapalıdır.

Yukarıdaki bilgiler aşağıdakilerden hangisi için doğrudur?

A) Korti organı                             B) İç kulak

C) Östaki borusu                        D) Orta kulak


14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Koku algılaması olmaz ise tat alamayız.

B) Besinlerin tadı yalnız dil ile alınmaz.

C) Tat tomurcukları tek tada duyarlıdır.

D) Dört temel tat şekli vardır.


15.Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İnsanın kokuya karşı duyarlılığı çok iyi gelişmiştir.

B) insanda 10 milyon koku alma hücresi vardır. 

C) koku alıcıları (bilgi yelpazesi.net) sürekli çalışır.

D) Burun boşluğunun üst kısmında koku alıcıları bulunur.


16.Aşağıdakilerden hangisi duyu organı değildir?

A) Dil                                             B) Kulak

C) El                                              D) Deri


17.Aşağıdakilerden hangisi burnun görevlerinden değildir?

A) koku duyumunu sağlar

B) akciğere giden havayı ısıtır

C) toz ve mikropları tutar

D) Fazla karbondioksiti tutar


18.

I.      Toz ve mikroplar tutulur.

II.     Üst kısımda koku alma alanı bulunur.

III.    Havayı ısıtır ve nemlendirir.

Yukarıdakilerden hangisi burun için doğrudur?

A) Yalnız I                                     B) I,II

C) II,III                                           D) I,II,III


19. Aşağıdakilerden hangisi burnun yapısında bulunmaz?

A) Bozguncuk kemikleri

B) Koku sinirleri

C) Kalbur kemiği

D) Burun kemiği


20.

I.      Cisimlerden dağılan küçük moleküllerin burnun ıslak zarında erimesi sonucu koku alırız.   

II.     Burun tamamen kemik dokudan yapılmıştır.

Yukarıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Yalnız I Doğru                         B) Yalnız II Doğru

C) İkisi de doğru                         D) İkisi de yanlış


CEVAP ANAHTARI

 

1. C     2. A     3. A     4. B     5. B

 

6. A     7. B     8. B     9. B     10. D     11. C     12. B

 

13. C     14. C     15. D     16. C     17. D     18. D     19. C     20. A

 

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

7. **Yorum**
->Yorumu: Çok iyi olmuş gerçekten 
->Yazan: Enfeksiyon


6. **Yorum**
->Yorumu: saolun teşekkür ederim öğretmenimden bu testi yazarak 100 aldım teşekkürler sorular süper 
->Yazan: fatmanur sönmez

5. **Yorum**
->Yorumu: Çok iyi ya çokişimi yaradı
->Yazan: ramazan.

->Yazan   : adnan
->Yorumu: çokkkk iyi tavsiye ederim  çok yardimci  oldu.

->Yazan : askin
->Yorumu: sorular çok iyi ben bir ögretmen adayiyim burda sorulardan yararlanarak slayt hazirladim..

->Yazan : filiz
->Yorumu: çok güzel sorular tebrik ederim:).

>Yazan: emine
>Yorum: saolun teskr. ederim yardimci oldugunuz için .

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***