Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (ELEKTRİK DEVRELERİ) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Yukarıda verilen elektrik devresinde ampulün parlaklığını önce artırıp, belli süre sonra parlaklığını tekrar azaltmak için sırasıyla hangi işlemler yapılmalıdır?

A) Reosta bir süre bekledikten sonra önce  -x yönünde, sonra  +x  yönünde hareket ettirilmelidir

B) Reosta  +x  yönünde hareket ettirilip bir süre bekledikten sonra  -x  yönünde hareket ettirilmelidir

C) Reosta bir süre bekledikten sonra önce  +x yönünde, sonra  -x  yönünde hareket ettirilmelidir

D) Reosta  –x  yönünde hareket ettirilip bir süre bekledikten sonra  +x yönünde hareket ettirilmelidir


3.

Aynı metalden yapılmış, kalınlıkları eşit olan şekildeki K, L, M tellerinin dirençleri arasındaki ilişki nasıldır?

A) K>L>M                                                     B) M>K>L

C) L>M>K                                                    D) M>L>K


4.

Yukarıdaki sembolik gösterimi verilen elektrik devresi hangisidir?


5.    I. Pil        II. Duy     III. Ampul      IV. İletken tel          V. Anahtar

Basit bir elektrik devresi kurabilmek için yukarıda verilen devre elemanlarından en az kaçının kullanılması yeterli olur?

A) 2                                                               B) 3

C) 4                                                              D) 5


6.

Yukarıdaki şekiller aynı maddeden yapılmış olup uzunlukları eşittir.

Hangi şeklin direnci en küçüktür?

A) Kare                                                         B) Daire

C) Üçgen                                                     D) Dörtgen


7. Hangisi maddelerin elektrik enerjisinin iletimine karşı gösterdiği zorluğu ifade eder?

A) Anahtar                                                   B) Direnç

C) Duy                                                          D) Yalıtkan


8.

Yukarıdaki basit elektrik devresinde ampulün parlaklığını artırmak için (?) işaretli yere hangisi eklenmelidir?

A) Ampul                                                      B) Direnç

C) Anahtar                                                   D) Pil


9. Aşağıdaki gösterimlerden hangisi yanlıştır?


10. Eşleştirmelerden hangisi yanlış yapılmıştır?


11.

Yukarıdaki hangi iki harfin direnci birbirine eşittir?

A) C-G                                                          B) C-E

C) G-E                                                          D) E-U


12.

Şeyma, yukarıdaki gibi 4 farklı elektrik devresi kurarak ampulü yakmak istiyor.

Şeyma’nın kurduğu bu elektrik devrelerinden kaç tanesi doğrudur?

A) 1                                                               B) 2

C) 3                                                              D) 4


13. Hangisi elektrik çarpmalarına karşı alınabilecek bir önlemdir?

A) Yıpranmış priz, fiş veya kablo kullanmak

B) Elektrikli aletleri çalışır durumdayken hareket ettirmek

C) Bozuk olan cihazları tamir etmeye çalışmak

D) Elektrikli aletleri kullanılmadıkları zaman kapalı tutmak


14. Hangi elektrik devresindeki ampul ışık verir?


15. Hangi devredeki ampul en parlak yanar?


16. ve 17. soruları aşağıdaki şekillere göre cevaplandırınız

 

 

16. Telin kesitinin, ampulün parlaklığına etkisini araştırmak isteyen bir kişi, hangi iki maddeyi kullanmalıdır?

A) K-L                                                            B) M-N

C) N-P                                                          D) M-P


17. Telin uzunluğunun, ampulün parlaklığına etkisini araştırmak isteyen bir kişi, hangi iki maddeyi kullanmalıdır?

A) K-N                                                          B) L-M

C) K-P                                                          D) L-N


18. ve 19. soruları aşağıdaki tabloya göre cevaplandırınız

18. İletkenin direncinin iletkenin uzunluğuna bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek isteyen bir gözlemci hangi iki teli karşılaştırmalıdır?

A) K-L                                                            B) L-M

C) M-N                                                         D) K-N


19. İletkenin direncinin iletkenin cinsine bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek isteyen bir gözlemci hangi iki teli karşılaştırmalıdır?

A) K-L                                                            B) L-M

C) M-N                                                         D) K-N


20.

Bir gözlemci telin cinsinin ampulün parlaklığına etkisini araştırmak istiyor.

Bunun için yukarıda verilen devreye ek olarak hangi devreyi kullanmalıdır?


21.

Hande yukarıdaki iki devreyi kurduktan sonra ampullerin parlaklıklarının aynı olmadığını fark etmiştir.

Bunun nedeni olarak;

I. Kullanılan telin cinsi

II. Kullanılan telin kesiti

III. Kullanılan telin uzunluğu

hangisi ya da hangileri gösterilebilir?

A) Yalnız I                                                     B) Yalnız III

C) I ve II                                                        D) II ve III


22.

Burcu, Şekil-1’deki devre parçasını kurduktan sonra K-L uçları arasına Şekil-2’deki aynı maddeden yapılmış iletkenleri ayrı ayrı bağlıyor. Her (bilgi yelpazesi.net) üç durumda da ampulün parlaklığını gözleyip karşılaştırıyor.

Burcu’nun bu deneyi yaparak varmak istediği asıl sonuç hangisidir?

A) Ampulün parlaklığı iletkenin uzunluğuna göre değişir.

B) Bir iletkenin direnci iletkenin kalınlığına göre değişir.

C) Ampulün parlaklığı iletkenin kalınlığına göre değişir.

D) Bir iletkenin direnci iletkenin uzunluğuna göre değişir.


23.

Yukarıdaki şekilde verilen elektrik devresinde kablonun X ucu, metal çubuğun K ucuna bağlanıyor.

Ampul parlaklığının en fazla olabilmesi için kablonun Y ucu metal çubuğun hangi ucuna bağlanmalıdır?

A) L                                                               B) M

C) N                                                              D) R


24.

Feyza, bir iletkenin direncinin iletkenin uzunluğuna bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek istiyor.

Bunun için aynı maddeden yapılmış ve kalınlıkları eşit olan yukarıdaki tellerden hangi ikisini karşılaştırmalıdır? (Bölmeler arası uzaklıklar eşittir)

A) I ve II                                                        B) I ve IV

C) II ve III                                                      D) II ve IV


25.  “Kütle- Kilogram” arasındaki ilişki, direnç ile aşağıdakilerden hangisi arasında vardır?

A) Direnç ölçer                                           B) Ampul

C) Reosta                                                   D) Ohm


CEVAP ANAHTARI

 

1. D   3. D    4. C   5. B   6. A   7. B

 

8. D   9. A   10. A   11. C   12. B   13. D   14. C   15. D

 

16. B    17. A   18. A   19. C   20. D   21. B   22. B   23. A   24. C   25. D

 

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.........

15. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel ve akıllıca sorular olmuş, şimdi anladım 
->Yazan: abc


14. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel bir site
->Yazan: meryem

13. **Yorum**
->Yorumu: abi süper proje ödevinde 98 aldım :D :D 
->Yazan: Asım Ödevde :D :D

12. **Yorum**
->Yorumu: Sorulari cok begendim sagolun coook tesekurler bu sorulari hazirlarken caba gosteren herkese iyi aksamlarrrrr♥♡:-(:'(:O
->Yazan: kubra

11. **Yorum**
->Yorumu: sorular güzel işime yaradı teşekkürler.. :) 
->Yazan: ekin koç delisii :))

10. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel sorular hazırlamışsınız.Hoca reosta ile ilgili 5 test sorusu yazın dedi hemen burdan yazdım :) çok teşekkürler
->Yazan: Ezgi..

9. **Yorum**
->Yorumu: İyşallah oğretmenden 100 alırım çok ğüzel sorular
->Yazan: emre.

8. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel sorular hazırlamışsınız umarım yaptığım çalışmayı hocam beğenir
->Yazan: demet ..

7. **Yorum**
->Yorumu: yav kardeşim süper ya 
->Yazan: Mehmet.

6. **Yorum**
->Yorumu: Bence çok güzel olmuş elinize sağlık bu benim yarınki sınavım için + puan olacak inşallah
->Yazan: Yorumsuz....

->Yazan   : selican
->Yorumu: çok beğendim umarım hocam beğenir hemde perfonmas ödevi.

->Yazan   : ecem eda
->Yorumu: çok gzl site hep bu sitedenbakıyorum teşekkü ederim çok yüksek notlar aldım bnun sayesinde <3 :).

->Yazan   : yasemin
->Yorumu: spr proje ödevimi burdan yaptım umarım hocam bgnr.

->Yazan   : öznur
->Yorumu: bencede mantıklı sorular umarım fen hocam sorularımı beğenir :).

>Yazan: karya erdogan
>Yorum: çok güzel ve mantikli sorular hazirlamissiniz umarim yaptigim calismayi hocam begenir.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***