Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

MADDE, MADDENİN YAPISI, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Bitki yaprakları üzerinde bahar sabahları oluşan su damlacıklarına ne ad verilir?

A) çiğ

B) Sis

C) Yağmur

D) Kırağı


2.Soru

Aşağıdakilerden hangisi maddedir?

A) Işık

B) Ses

C) Hava

D) Elektrik


3.Soru

Aynı cins atomlardan oluşan saf maddeye ne ad verilir

A) Birleşik

B) Atom

C) Saf madde

D) Element


4.Soru

Kar yağdığında yollara tuz serpilir. Bu işlem hangi sebeple yapılır?

A) Kardan buz olsun diye

B) Donmayı sağlamak için

C) Kaynamayı azaltmak için

D) Erimeyi kolaylaştırmak için


5.Soru

Cam vazo, cam, cam bardak, pencere camı hangisi cisimdir?

A) Cam vazo, cam

B) Yalnız cam

C) Cam, cam bardak, pencere camı

D) Cam vazo, cam bardak, pencere camı


6.Soru

Sıvı maddelerin kütlesi hangi araç ile ölçülür?

A) Terazi

B) Litre

C) Metre

D) Cetvel


7.Soru

Su 6 derecede eriyorsa kaç derecede donması beklenir?

A) 12

B) 5

C) 7

D) 6


8.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yarısaydam bir maddedir?

A) Buzlu cam

B) Hava

C) Su

D) Gözlük camı


9.Soru

Aşağıdaki maddelerden hangisi karışım değildir?

A) çelik

B) şeker

C) Gazoz

D) Ayran


10.Soru

Aşağıdakilerin hangisi maddenin ölçülebilir özelliğidir?

A) Hacim

B) Tat

C) Koku

D) şekil


11.Soru

Ham petrolün damıtıldığı tesislere ne ad verilir?

A) Santral

B) Reaktör

C) Rafineri

D) Jeneratör


12.Soru

I.      yarı saydam maddeler inceltilirse ışığı daha fazla geçirir.

II.     saydam maddelerin kalınlıkları artarsa ışığı daha az geçirir.

III.    saydam maddeler renklendirildikçe ışığı daha az geçirir

Hangileri doğrudur?

A) I ve II

B) I ve III

C) II ve III

D) I,II ve III


13.Soru

Naftalin katı halde açık bir ortama bırakıldığında kokusu duyulur.

Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Donma

B) Erime

C) Süblimleşme

D) Yoğunlaşma


15.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Maddelerin erime ve donma dereceleri aynıdır.

B) Su 0ºC’de donar.

C) Gazlar soğuyarak yoğunlaşır.

D) Su, sadece kaynama noktası sıcaklığında buharlaşır


16.Soru

Aşağıdakilerden hangisi hiçbir maddenin cinsi hakkında kesinlikle fikir vermez?

A) Koklamak

B) Tadına bakmak

C) Hacmini hesaplamak

D) Yoğunluğunu bulmak


17.Soru

Aşağıdakilerden hangisi bir karışım değildir?

A) Su

B) Çelik

C) Ayran

D) Petrol


18.Soru

Kar yağdığında yollara tuz serpilir.

Bu işlem hangi sebeple yapılır?

A) Kardan buz olsun diye

B) Donmayı sağlamak için

C) Kaynamayı azaltmak için

D) Erimeyi kolaylaştırmak için


19.Soru

Hangisi maddenin ölçülebilir özelliklerindendir?

A) Saydamlığı

B) Kütlesi

C) Sertliği

D) Rengi


20.Soru

Aşağıdaki olaylardan hangisi kimyasal değişme değildir?

A) sütün (bilgi yelpazesi.net) kaynaması

B) sütün ekşimesi

C) sütten peynir elde edilmesi

D) sütten yoğurt elde edilmesi


21.Soru

Hangisi element değildir?

A) Demir

B) Hidrojen

C) Su

D) Oksijen


22.Soru

Aküdeki enerjinin çeşidi nedir?

A) Kinetik

B) Fiziksel

C) Potansiyel

D) Kimyasal


23.Soru

Güneş'te meydana gelen büyük enerji uzaya hangi yolla yayılır?

A) Işıma ile

B) İletim ile

C) Maddeler yardımı ile

D) Bitkilerin depo etmeleri ile


24.Soru

Aşağıdaki taneciklerden hangisi atomda bulunmaz?

A) Proton

B) Elektron

C) Nötron

D) Molekül


25.Soru

Havada %78 oranında bulunan gaz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karbondioksit

B) Oksijen

C) Su buharı

D) Azot


CEVAP ANAHTARI

 

1A,     2C,     3D,     4D,     5D,     6B,     7A,

 

8A,     9B,     10A,     11C,     12D,     13C,     ,     15D,

 

16C,     17A,     18D,     19B,     20A,     21C,     22D,     23A,     24D,     25D

 


“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

..

12. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel sorular var ben hepsini beğendim
->Yazan: nazlı 

11. **Yorum**
->Yorumu: Çok ggüzel olmuş emeğinize sağlık 
->Yazan: .

10. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel olmuş emeği geçenlere 
->Yazan: merve.

9. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir test 
->Yazan: seda

8. **Yorum**
->Yorumu: Allah razı olsun kardeşşş
->Yazan: furkan.

7. **Yorum**
->Yorumu: Bende emegi gecen herkeze cok tesekur ediyorum Yu
->Yazan: Emel..

6. **Yorum**
->Yorumu: gerçekten çok güzel bir site emeği geçen herkese çok teşekkürler 
->Yazan: rukiye.

5. **Yorum**
->Yorumu: ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİ GEÇEN HERKESDEN 
->Yazan: teşekkürler.

4. **Yorum**
->Yorumu: emegi geçen herkeze sonsuz teşşekkür ederim ellerinize sağlık çok güzel olmuş çok teşekkürler 
->Yazan: neslihan .

->Yazan : Melike
->Yorumu: çok güzel olmus elleri saglik yapanlara..

->Yazan : hamdiye
->Yorumu: çok güzel hazirlayanlar ra honsuz tesekkür ederim kankeytalar*.

>Yazan: melike
>Yorum:
ÇOOOOOOOOOOOOOOK GÜÜÜÜÜÜZEEEEEEL BIIIR SITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BEN ÇOK BEGENIYORUM GREAT=HARIKA.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***