Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SES VE IŞIK, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Hangi cisim ışığı tam olarak geçirmez?

A) Taş

B) Cam

C) Naylon

D) Su


2.Soru

Şimşek çaktıktan 5 saniye sonra gök gürültüsü duyuluyorsa, şimşeği oluşturan bulutla aramızda kaç metre uzaklık vardır?

A) 2000

B) 2120

C) 1600

D) 1700


3.Soru

Çevremizdeki seslerin özellikleri nelerdir?

A) Sesin şiddeti, sesin yüksekliği, sesin tınısı

B) Sesin tınısı

C) Sesin yüksekliği, sesin şiddeti

D) Sesin şiddeti, sesin tınısı


4.Soru

Ses kaynakları çok hızlı titreşince oluşan ses nasıldır?

A) İnce

B) Zayıf

C) Kuvvetli

D) Kalın


5.Soru

Orta kulak oval pencere ile nereye bağlanır?

A) Beyine, diğer kulağa

B) Diğer kulağa

C) İç kulağa

D) Dış kulağa, iç kulağa


6.Soru

Hangi cisimde ışık kırılmaz

A) Ayna

B) Büyüteç

C) Gözlük

D) Dürbün


7.Soru

Su dolu bir bardağın içine batırılan bir çay kaşığı neden kırılmış gibi gözükür?

A) Bardağın yapısından

B) Kaşığın yapısından

C) Suyun kaldırma kuvvetinden

D) Işığın kırılmasından


8.Soru

Işık değişik maddelerdeki hızının sıralaması hangi sıkta doğru verilmiştir?

A) Katı-sıvı-boşluk-gaz

B) Boşluk-gaz-sıvı-katı

C) Sıvı-gaz-katı-boşluk

D) Katı-sıvı-gaz-boşluk


9.Soru

Düzlem ayna ile ışığın gelme doğrultusu arasında 60˚ açı vardır.

Bu durumda ışığın yansıma açısı kaç derecedir?

A) 60

B) 30

C) 15

D) 0


10.Soru

I.      kendiliğinden ışık yayma

II.     ışığı yansıtabilme

II.     ışığı soğurabilme

Cisimler yukarıdaki verilen hangi özelliklerden dolayı görülebilir?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III


11.Soru

Aşağıdakilerden hangisi ışığın maddeler üzerinde meydana getirdiği bir değişiklik değildir?

A) Çamaşırların rengini soldurur.

B) Meyveleri olgunlaştırır.

C) Etrafın aydınlanmasını sağlar.

D) İnsanların tenini bronzlaştırır.


12.Soru

Şimşek çaktıktan 6 saniye sonra gök gürültüsünü duyduğumuza göre,şimşeği oluşturan bulutla aramızda kaç metre uzaklık vardır?

A) 240

B) 2040

C) 1462

D) 340


13.Soru

Işığı kolayca geçiren maddelere saydam madde denir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi saydam madde değildir?

A) Cam

B) Hava

C) Tahta

D) Su


14.Soru

Yeşil renkli bir cismin üzerine kırmızı ışık düşürüldüğünde bu cismin rengi nasıl görünür?

A) Sarı

B) Siyah

C) Beyaz

D) Kırmızı


15.Soru

Gözümüzde bulunan, çok ışık gelince küçülüp az ışık gelince büyüyen kısma ne ad verilir?

A) Göz merceği

B) Ağ tabaka

C) Sar1 leke

D) Göz bebeği


16.Soru

Ses en hızlı nerede yayılır?

A) Suda

B) Çelikte

C) Havada

D) Gazda


17.Soru

Genliği yüksek olan ses hangisidir?

A) İnce

B) Bas ses

C) Kalın

D) Hafif


18.Soru

Işık havada kaç km hızla gider?

A) 30000

B) 300000

C) 25000

D) 250000


19.Soru

Kulağın hangi bölümü örs, çekiç ve üzengi kemiklerinden oluşmuştur?

A) Dış kulak

B) Orta kulak

C) İç kulak

D) Kulak kepçesi


20.Soru

Hangi sesleri birbirinden ayırt etmemizi sağlayan özelliklerden değildir?

A) Sesin tınısı

B) Sesin şiddeti

C) Sesin enerjisi

D) Sesin yüksekliği


21.Soru

Aşağıdakilerden hangisi sesi en fazla iletir.

A) Katı

B) Gaz

C) Sıvı

D) Boşluk


22.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Ses en hızlı boşlukta yayılır.

B) Ses en hızlı katılarda yayılır.

C) Ses katılardan (bilgi yelpazesi.net) sonra en hızlı sıvılarda yayılır.

D) Ses katılardan ve sıvılardan sonra en hızlı gazlarda yayılır.


23.Soru

680 metre uzağındaki bir dağ yamacına doğru bağıran dilek, kaç sn sonra sesinin yankısını duyar? (Sesin havadaki hızını 170 m/sn olarak kabul ediniz)

A) 1

B) 6

C) 46

D) 8


24.Soru

Aşağıdakilerden hangisi saydamdır?

A) Taş

B) Metal

C) Cam

D) Karton


25.Soru

Aşağıdakilerden hangisi sesin bir madde içindeki yayılma hızını etkiler?

A) Maddenin boyunun uzun oluşu

B) Ses kaynağının büyük oluşu

C) Sesin ince yada kalın oluşu

D) Sesin içinde yayıldığı maddenin tanecikleri arasındaki uzaklık


 

CEVAP ANAHTARI

 

1A,     2D,     3A,     4A,     5C,     6A,     7D,

 

8B,     9A,     10B,     11C,     12B,     13C,     14A,     15D,

 

16B,     17A,     18B,     18B,     20C,     21A,     22A,     23D,     24C,     25D

 

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

..........

17. **Yorum**
->Yorumu: tesekurler sayenızde yapabıldım odevımı 
->Yazan: adımı vermek ıstemıyorum


16. **Yorum**
->Yorumu: Çok beğendim çok güzel gerçekten çok işime yaradı sağolun.
->Yazan: Adsız


15. **Yorum**
->Yorumu: ÇOOOOK TEŞŞEKÜR EDERİM ÇOOOK İŞİME YARADI 
->Yazan: PİNK GİRL
.......

14. **Yorum**
->Yorumu: ÇOK GUZEL BİR SAYFA 
->Yazan: HAVA 


13. **Yorum**
->Yorumu: çok teşekkür ederim ödevime yardımcı oldunuz
->Yazan: bahar selen

12. **Yorum**
->Yorumu: teşekkür ederim umarım okursun :D
->Yazan: misafir

11. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel bir site saolun 
->Yazan: BlodMaMiWTI

10. **Yorum**
->Yorumu: Çok iyi bir site fen ödevim vardı,ödevimi bitirdim saolun :D
->Yazan: İsmini Vermek İstemeyen İzleyici

9. **Yorum**
->Yorumu: çok iyi bir site tşk 
->Yazan: misli nur

8. **Yorum**
->Yorumu: iyi bir site işime de yaradı sağ olun tşk
->Yazan: mislina nur

7. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel çok işime yaradı keşke 5 soruda ekleseydiniz ama çok güzel elinize sağlık 
->Yazan: DJ BL3ND.

6. **Yorum**
->Yorumu: Yani ne diyiğim çook güzel
->Yazan: Nehir .

5. **Yorum**
->Yorumu: bu tiyatroyu arkadaşlarımla oynadım harika
->Yazan: lale.

4. **Yorum**
->Yorumu: Allahu teala sizden razi olsun 
->Yazan: ismini vermmek istemeyen seyirci.

3. **Yorum**
->Yorumu: ççççççççooooooooooookkkkkkkkkk işime yaradı sag oooooolllllll
->Yazan: ada zeynep.

2. **Yorum**
->Yorumu: gerçekten çok işime yaradı çok güzel ve kaliteli bir site teşekkür ederiz .
->Yazan: cansu.

1. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel ve başarıl bir web sayfasıymış
->Yazan: sadık.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***