Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇARPANLARA AYIRMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

2.

ifadesinin sadeleşmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

3.

Yukarıdaki ifadenin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

4.

işleminin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5.

ifadesinin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6. (a+b-c)²-(a-b+c)² ifadesinin en sade şekli aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a(c-a)                     B) 4b(c-a)             C) 4c(a-b)

D) 4a(b-c)                     E) 2c(a-b)

 

 

7.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

8.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

9.

ifadesinin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

10.

eşitliğini doğrulayan a nın, b cinsinden değerleri toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

11.

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi a nın bir çarpanıdır?

A) b-1                            B) b+1                   C) b²-2

D) 2+b                           E) 2-b

 

 

12.

(a-x)(b-y)+xy-x(y-b)-y(x-a)

ifadesinin (bilgi yelpazesi.net) kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) ab                             B) xy                      C) –xy

D) ax                             E) by

 

 

13.

olduğuna göre,

ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) xy-1                          B) 1+xy                  C) 1-xy

D) xy                              E) -xy

 

 

14.

x=4   y=2

olduğuna göre,

ifadesinin değeri kaçtır?

A) 16                             B) 32                      C) 64

D) 128                           E) 256

 

 

15. x,y birer gerçel sayı ve

olduğuna göre, x+y kaçtır?

 

 

16.

olduğuna göre, y aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

 

17.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) b-a                            B) a-b                    C) a+b

D) a-1                            E) a+1

 

 

18.

olduğuna  göre

  nin değeri kaçtır?

A) 4                                B)  6                       C) 8

D) 10                             E) 12

 

 

19.

olduğuna göre a kaçtır?

A) 5                                B) 15                      C) 25

D) 35                             E) 45

 

 

20.

olduğuna göre, x+y toplamı kaçtır?

A) 12                             B) 13                      C) 14

D) 15                             E) 16

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D      2-B      3-D      4-A      5-A

 

6-D      7-A     8-E      9-C     10-C      11-E

 

12-A      13-D     14-B      15-D      16-A      17-B      18-C      19-C     20-D

 

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (1)

.

>Yazan: EZGI
>Yorum:
ÇOK SAGOLUN BUTEST GERÇEKTN YARDIMCI OLDU .

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***