Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > İnkılap Tarihi Testleri TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Soru Bankası

1. DÜNYA SAVAŞI, BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI CEPHELER, CEMİYETLER TEST SORULARI (3) (İNKILAP TEST SORULARI)

 

1. Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşına girmesi, savaşın gidişi üzerinde nasıl bir etkide bulunmuştur?

A) ABD'nin savaşa girmesi hızlandırılmıştır.

B) İtalya'nın savaşa girme olasılığını arttırmıştır.

C) Savaş daha geniş alana yayılmıştır.

D) Dünya güçler dengesini bozmuştur.

E) Savaş ittifak devletlerinin lehine dönüşmüştür.

2. 1. Dünya savaşı sırasında, Mekke Şerifi Hüseyin ve oğulları Osmanlı Devleti'ne karşı İngilizlerle birleşerek bir Arap devleti kurmak istemişlerdir.

Bu durum Aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesidir?

A) Dini duyguların ikinci planda kaldığının

B) Hristiyanlar arasında Haçlı zihniyetinin önemini yitirdiğinin

C) Sömürgecilik hareketlerinin sona erdiğinin

D) islam dünyasında ilk ayrılıkların başladığının

E) Osmanlı Devleti'nin, Arapları azınlık saymadığının

3. Osmanlı Tarihi'nde çok partili yaşam aşağıdaki dönemlerin hangisinde gerçekleşmiştir?

A) Lale Devrinde

B) II. Meşrutiyet Dönemi'nde

C) III. Selim Dönemi'nde

D) Tanzimat Dönemi'nde

E) I. Meşrutiyet Dönemi'nde

4. Tanzimat ve Islahat Fermanlarını daha ön­ceki ıslahatlardan ayıran özellik aşağıdaki­lerden hangisidir?

A) Demokrasi hareketlerini başlatmış ol­maları

B) Padişahın yetkilerini sınırlandırmış ol­maları

C) İlan ediliş amaçlarını gerçekleştirmiş olmaları

D) Batı'nın ilk defa örnek alınmış olması

E) Ordu teşkilatı ile ilgili kararları da kap­samaları

5. Mısır sorununun görüşüldüğü 1840 Londra Antlaşmasına aşağıdaki devletlerden han­gisi katılmamıştır?

A) İngiltere

B) Fransa

C) Avusturya

D) Rusya

E) Prusya

6. Osmanlı Devleti'nin I. Meşrutiyeti ilan etmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Avrupalı devletlerin içişlerine karışmasını önlemek

B) M. Ali Paşa isyanına karşı Avrupalı devletlerden yardım almak

C) Rusya'nın tarihi emellerini engellemek

D) Müslüman halkın ayrılmasını önlemek

E) Paris Antlaşması'nın imzalanmasını sağlamak

7. Aşağıdakilerden hangisiyle Osmanlı Devleti bir Avrupa devleti olarak kabul edilmiştir?

A) Tanzimat Fermanı

B) Küçük Kaynarca Antlaşması

C) Londra Boğazlar Sözleşmesi

D) Paris Antlaşması

E) Zitvatoruk Antlaşması

8. Tanzimat Dönemi'ne geçişin ön hazırlıkları aşağıdaki Osmanlı Padişahlarının hangisi döneminde yapılmıştır?

A) III. Selim

B) I. Abdülhamit

C) II. Mahmut

D) Abdülmecit

E) I. Mahmut

9. 1877 1878 Osmanlı Rus savaşı sonunda İngilizler Kıbrıs adasına yerleştiler. Osman­lılar Ingilizler’in Kıbrıs'ta kalma sürelerini sürekli uzatmışlardır.

Ingilizler'in Kıbrıs'ta kalma sürelerinin uza­tılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) Ruslara karşı İngiliz desteğini sağla­mak

B) Kıbrıs'ın elden çıkmasına engel olmak

C) Mısır yolunun güvenliğini sağlamak

D) Rusların Akdeniz'e inmelerine engel olmak

E) Yunan ayaklanmasına destek vermek

10. Osmanlı Devleti parlamenter sisteme aşağıdakilerden hangisi ile geçmiştir?

A) Kanuni Esasi

B) Tanzimat Fermanı

C) Islahat Fermanı

D) Kanunname-i Ali Osmani

E) Halepa Fermanı

11. Aşağıdakilerden hangisi, Mustafa Kemal'in İttihat ve Terakki Partisinden ayrılmasının nedenlerinden biridir?

A) Yıldırım orduları komutanlığına atanması

B) Askerlerin siyasi hayata karışmasına karşı olması

C) Hareket ordularının kurmay başkanı olması

D) Osmanlı Devleti ile İtalya arasında çıkan savaşa katılması

E) Veliaht Vahdettin ile Almanya seyahatine çıkması

12. Birinci Balkan Savaşına katılmayıp da İkin­ci Balkan Savaşına katılan Romanya, aşa­ğıdaki devletlerden (bilgi yelpazesi. com) hangisine karşı savaşa girmiştir?

A) Osmanlı Devleti

B) Arnavutluk

C) Yunanistan

D) Bulgaristan

E) Karadağ

13. II. Mahmut ile ayanlar arasında yapılan Sened-i İttifak'ta "Padişah aşırı vergi koyamayacak eşit ve adaletli vergi alacaktır." ifadesi yer almıştır.

Bu durum aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesidir?

A) Padişahın yetkilerinin sınırlandırıldığının

B) Merkezi otoritenin güçlendiğinin

C) Yeniçeri Ocağının kaldırıldığının

D) Kapitülasyonların kaldırıldığının

E) Ayanların gücünü kaybettiğinin

14. Aşağıdaki gelişmelerden hangisi Birinci Meşrutiyet ile İkinci Meşrutiyet arasında oluşmamıştır?

A) Girit Adasının kesin olarak elden çık­ması

B) İttihat ve Terakki Cemiyetinin kurulma­sı

C) 1877 1878 Osmanlı Rus savaşının yapılması

D) İstibdat (Baskı yönetimi) devrinin ya­şanması

E) İngilizlerin geçici olarak Mısır'ı işgal et­meleri

15. Osmanlı Devleti'nin bağımsız dış ticaret politikasını izleme hakkından vazgeçmesine neden olan antlaşma, aşağıdakilerden hangisidir?

A) Paris Antlaşması

B) Berlin Antlaşması

C) Londra Antlaşması

D) Balta Limanı Antlaşması

E) Hünkâr İskelesi Antlaşması

 

CEVAP ANAHTARI

 

1C

2A

3B

4B

5D

6A

7D

8C

9A

10A

11B

12D

13A

14A

15D

 


“İNKILAP TARİHİ TESTLERİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TARİH DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“SORU BANKASI, TEST SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Bilişim Teknolojileri Yazılı Soruları Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları İnsan Hakları Yurttaşlık Ve Demokrasi Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Tarih Yazılı Soruları TC İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türk Edebiyatı Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***