Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > İnkılap Tarihi Testleri TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Soru Bankası

1. DÜNYA SAVAŞI, BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI, CEPHELER, CEMİYETLER TEST SORULARI (1) (İNKILAP TEST SORULARI)

 

1. Bulgaristan'ın Ege Denizi ile bağlantısının kesilmesi hangi antlaşmanın sonucunda olmuştur?

A) Nöyyi Antlaşması

B) Triyanon Antlaşması

C) Londra Antlaşması

D) Versay Antlaşması

E) Sen Jermen Antlaşması

2. İtilaf Devletleri I. Dünya savaşı sona erdikten sonra kendilerine karşı yapılabilecek organize hareketleri, zamanında öğrenmeyi ve direnişleri bastırmayı amaç­lamışlardır.

Buna göre, Mondros Ateşkes Anlaş­masında alınan kararlardan hangisi İtilaf Devletleri­nin yukarıdaki amacına uygun olduğu söylenebilir?

A) Boğazlar itilaf Devletlerinin denetimine bırakılacak

B) İtilaf Devletleri bütün liman ve tersanelerden faydalana­cak

C) Osmanlı ordusu terhis edilecek

D) İtilaf Devletleri bütün silah ve cephanelere el koyacak

E) Bütün haberleşme istasyonları İtilaf Devletlerinin denetimine bırakılacak

3. 1925'te imzalanan Lokarno Paktı hangi devletin muhtemel bir saldırısına karşı ku­rulmuştur?

A) Fransa

B) Almanya

C) Avusturya

D) Sovyet Rusya

E) İtalya

4. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde kurulan paktlar­dan biri değildir?

A) Lokarno Paktı

B) Sadabad Paktı

C) Kellog Paktı

D) Balkan Antantı

E) Varşova Paktı

5. Birinci Dünya Savaşı sonunda yenilen dev­letlerle şartları çok ağır olan barış antlaş­maları imzalanmıştır.

Aşağıdakilerden hangisi bu barış antlaş­malarının ortak özelliklerinden biri değil­dir?

A) Önemli ölçüde toprak kaybına neden olması

B) Askeri birliklerin dağıtılmasını öngör­mesi

C) Birçok sınır ve azınlık sorununu günde­me getirmesi

D) Ağır ekonomik yükümlülükler içermesi

E) Boğazları tüm devletlere açık duruma getirmesi

6. Versay Antlaşmasıyla Almanya toprakları­nın büyük bir bölümünü kaybetmiştir.

Aşağıdaki devletlerden hangisinin Al­manya'dan toprak aldığı söylenemez?

A) Fransa

B) Çekoslovakya

C) Yugoslavya

D) Polonya

E) Belçika

7. 30 Ekim 1918 tarihli Mondros Ateşkes Antlaşmasının seçeneklerde verilen hangi maddesi "Türklerin işgallere karşı direnme güç ve araçlarını" yok etmek amacı taşır?

A) Anlaşma devletleri güvenlik tehlikeye girdiğinde her yeri işgal hakkına sahiptir.

B) Osmanlı ordusu derhal salıverilecek silah ve cephane teslim edilecektir.

C) Doğu illerinde bir karışıklık çıkarsa anlaşma devletleri buraların bir kısmını veya tamamını işgal edebilecektir

D) Osmanlı Devleti Bağlaşma devletleriyle ilişkilerini kese­cektir.

E) Osmanlı Devleti iç güvenliği için bir miktar asker bulun­durabilecektir.

8. Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra görülen aşağıdaki gelişmelerden hangisi, Osmanlı Devleti'nin otoritesini kaybettiğine kanıt gösterilemez?

A) Kuvai Milliye birliklerinin kurulması

B) Bölgesel ve ulusal nitelikli kongrelerin toplanması

C) Temsil Heyeti'nin oluşturulması

D) Mebuslar Meclisi'nin İstanbul'da toplanması

E) İtilaf güçlerinin İstanbul'u fiilen işgal etmesi

9. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Sava­şı'na diğerlerinden daha önce girmiştir?

A) İtalya

B) Bulgaristan

C) Yunanistan

D) Romanya

E) Rusya

10. Aşağıdakilerden hangisi Fransa'nın Mondros Ateşkes Antlaşmasına dayanarak işgal ettiği yörelerden biri değildir?

A) Antep

B) Adana

C) Dörtyol

D) Mersin

E) Afyon

11. Aşağıdakilerin hangisinde, Batı Anado­lu'daki Yunan zulmü ve katliamına yer ve­rilerek bölgede doğacak tüm olumsuzluk­lardan Yunan Ordusunun sorumlu tutula­cağı belirtilmiştir?

A) Wilson İlkeleri

B) Harbord Raporu

C) Paris Barış Konferansı

D) Sykes Picot Antlaşması

E) Bristol Raporu

12. Mondros Ateşkes Antlaşması'nda adı ge­çen altı il (Vilayeti Sitte) arasında aşağıda­kilerden (bilgi yelpazesi. com) hangisi yoktur?

A) Diyarbakır

B) Sivas

C) Erzurum

D) Muş

E) Elazığ

13. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Sava­şı'nın sonuçlarından değildir?

A) Merkezi İmparatorluklar yıkıldı.

B) Cemiyeti Akvam kuruldu.

C) Akdeniz hakimiyeti Almanya'ya geçti.

D) Sömürgeciliğin yerini mandacılık aldı.

E) Avrupa'nın haritası yeniden çizildi.

14. Avusturya'nın I. Dünya Savaşı sonunda iti­laf Devletleriyle imzaladığı antlaşma aşağı­dakilerden hangisidir?

A) Brest Litowsk Antlaşması

B) Sevr Antlaşması

C) Trianon Antlaşması

D) Versay Antlaşması

E) SenJermen Antlaşması

15. I. Dünya Savaşı'nın bitme sürecine girme­sinde aşağıdakilerden hangisi etkili olmuş­tur?

A) Rusya'da 1917 İhtilali’nin çıkması

B) Çanakkale'de İtilaf güçlerinin yenilme­si

C) Bulgaristan'ın savaştan çekilmesi

D) Osmanlının Almanya'nın yanında sa­vaşa girmesi

E) ABD'nin İtilafların yanında savaşa gir­mesi

 

CEVAP ANAHTARI

 

1A

2E

3B

4E

5E

6C

7B

8D

9E

10E

11E

12D

13C

14E

15E

 


“İNKILAP TARİHİ TESTLERİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TARİH DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“SORU BANKASI, TEST SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.....

10. **Yorum**
->Yorumu: bu testleri görunce eskisi gibi zehir gibi olduk
->Yazan: efdal

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Bilişim Teknolojileri Yazılı Soruları Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları İnsan Hakları Yurttaşlık Ve Demokrasi Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Tarih Yazılı Soruları TC İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türk Edebiyatı Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru BankasıEdebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***