Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > İnkılap Tarihi Testleri TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Soru Bankası

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI TEST İLKELERİ TEST İNKILAPLAR TEST SORULARI (İNKILAP TARİHİ TESTLERİ TC İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK TEST SORULARI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün temel ilkelerinden değildir?

A) Laiklik                                      C) Milliyetçilik                      E) Halkçılık

B) Milli Egemenlik                      D) Devletçilik

2. Herkesin kanun önünde eşit olması ve kimseye ayrıcalık tanınmaması aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilgilidir?

A) Laiklik

B) Devletçilik

C) Halkçılık

D) İnkılapçılık

E) Cumhuriyetçilik

3. Ait olduğu milletin varlığını sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya ve bu çalışmayı ve bilinci diğer kuşaklara da yansıtmaya denir.

Yukarıda verilen tanım Atatürk ilkelerinden hangisine aittir?

A) Halkçılık

B) Milliyetçilik

C) Cumhuriyetçilik

D) İnkılapçılık

E) Laiklik

4. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunun kurulması Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

A) Laiklik

B) Milliyetçilik

C) Halkçılık

D) Devletçilik

E) Cumhuriyetçilik

5. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, aşağıdaki ilkelerden hangilerinin doğrultusunda gerçekleşen bir uygulamadır?

A) Ulusçuluk - Devletçilik

B) Halkçılık - Devletçilik

C) İnkılâpçılık - Devletçilik

D) Cumhuriyetçilik — Halkçılık

E) Cumhuriyetçilik - Devrimcilik

6. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyetçilik ilkesi ile doğrudan ilgili değildir?

A) Saltanatın kaldırılması

B) TBMM'nin açılması

C) Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi

D) Tevhid-i Tedrisat kanunu

E) Halifeliğin Kaldırılması

7. Teşkilat-ı Esasiye yer alan "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. " maddesi ile

I.  Laiklik

II. Cumhuriyetçilik

III.Halkçılık

İlkelerinden hangisi ya da hangileri vurgulanmıştır?

A) Yalnız ll

B) I ve ll

C) I ve lll

D) ll ve lll

E) I- II- III

8. Atatürk ilkelerinden hangisi diğerlerini de kapsayan bir yapıya sahiptir?

A) Cumhuriyetçilik

B) Milliyetçilik

D) İnkılâpçılık

C) Halkçılık

E) Laiklik

9.  Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilkelerinin ortak özellikleri içinde ver almaz?

A) Bir bütünü oluşturmaları

B) Akıl ve (bilgi yelpazesi. net) Bilimsellik

C) Bazı yabancı ideolojilerle benzerlik göstermesi

D) Çağdaşlaşmayı hedeflemesi

E) Milli egemenlik anlayışını benimsemesi

10. Türk Medeni Kanununun kabul edilmesi;

I. Laiklik

II. Halkçılık

III. Devletçilik

İlkelerinden hangileri ile ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) II ve III

11.

I.    Medreselerin kapatılması

II.   Halifeliğin kaldırılması

III.  Saltanatın kaldırılması

Yukarıdaki gelişmelerden hangisi veya hangileri Cumhuriyetçilik ilkesi ile doğrudan ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız III

C) II ve III

D) Yalnız II

12.

I.  Millet Mekteplerinin açılması

II. Yeni Türk Harflerinin kabulü

III.Türk Dil Kurumunun kurulması

Yukarıdaki gelişmelerden hangileri Milliyetçilik ilkesi esasına dayanır?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) II ve III

D) Yalnız III

E) Hepsi

13. Milli mücadele döneminde Amasya Genelgesinde yer alan "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" maddesi

I. Cumhuriyetçilik

II. Halkçılık

III. Laiklik

İlkelerinden hangisi veya hangileri ile doğrudan ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız I

C) I ve II

D) II ve III

14. Atatürk ilkelerinden hangisi diğerlerinin yaşama geçmesinde etkili olmuştur?

A) Milliyetçilik

B) Laiklik

C) Cumhuriyetçilik

D) İnkılapçılık

E) Devletçilik

15. Atatürk: "Memleket kesinlikle modern, uygar ve yenilikçi olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. Bütün fedakarlığımızın verimli sonuç buna bağlıdır" sözü ile aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?

A) Milli egemenlik anlayışı

B) Çağdaşlaşma

C) Ekonomik kalkınmayı

D) Uluslar arası barış ve hoşgörülü

E) Dış ülkelerin örnek alınacağı

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. B

2. C

3. B

4. B

5. D

6. D

7. E

8. B

9. C

10. C

11. C

12. E

13. C

14. D

15. B

 


“İNKILAP TARİHİ TESTLERİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

....

40. **Yorum**
->Yorumu: Cok İyi TAVSİYE EDERİmm 
->Yazan: Mert
.........

39. **Yorum**
->Yorumu: faydalı yararlı emeğe saygı bravo 
->Yazan: ogrenci


38. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel sorular gerçekten çalışmak isteyen hiç çekinmeden baksın asla zaman kaybı değil
->Yazan: Hayat


37. **Yorum**
->Yorumu: Öğretici bir test iyiydi 
->Yazan: Berfin erdem 
....

36. **Yorum**
->Yorumu: çok kaliteli bir site herkese tavsiye ederim 
->Yazan: s


35. **Yorum**
->Yorumu: çook kaliteli bir site herkese tavsiye ederim 
->Yazan: s
.....

34. **Yorum**
->Yorumu: harika bir site bayıldım bence çok güzel notlar için burayı çalışın 
->Yazan: 


33. **Yorum**
->Yorumu: olağan üstü bir site 
->Yazan: 


32. **Yorum**
->Yorumu: harika bir site 15 arkadaşıma tavsiye ettim .Ve hepimiz %100 aldık. hoca seltifika verdi 
->Yazan: ......


31. **Yorum**
->Yorumu: KAPTIM HOCADAN 100 Ü 
->Yazan: AHMET


30. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzeldi tam istediğim gibi
->Yazan: Huriye Irmak

29. **Yorum**
->Yorumu: Allah Razı Olsun İşime Yaradı
->Yazan: Adımı vermek istemiyorum

28. **Yorum**
->Yorumu: Kesin sınavdan yüz aldım. 
->Yazan: özkan 

27. **Yorum**
->Yorumu: Bu yaziya diyecegim tek şey. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooow olur...©®;-):-):-/o_O:-\<3
->Yazan: GÜLŞAH.........

26. **Yorum**
->Yorumu: ÇOK GÜZEL SORULAR işime yaradı
->Yazan: Cansu hamza

25. **Yorum**
->Yorumu: 9. soruda yabancı ıdollere benzerlık gostermez dıosunuz güldürmeyın adamı bu kavramların hepsını zaten yabancılardan aldı yaptıgı tüm ınkılaplarda yabancıydı bunları türk ınkılabı dıe yutturdular sadece :) 
->Yazan: onur

24. **Yorum**
->Yorumu: cok iyi sağ olun var olun
->Yazan: doğu

23. **Yorum**
->Yorumu: Yaptım işallah faydası olur
->Yazan: zeynep

22. **Yorum**
->Yorumu: SÜPERDİ COK YARDIMI OLDU
->Yazan: ENES......

21. **Yorum**
->Yorumu: Tek kelime çok guzel ve çok yardimci oldu 
->Yazan: nazlı

20. **Yorum**
->Yorumu: çoooooooooook güzel harika başka övcek başka kelimeler de var ama söyliyemiycem çünkü sığmaz. ÇÇÇÇÇÇÇÇ ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇOOOOOOOOOOOOOOKKK KKKKK GÜZELLLLLLLL LLL LLL LLLLLLLL
->Yazan: i 5-d

19. **Yorum**
->Yorumu: harika bir test konu anlatımı gibi... 
->Yazan: burcu

18. **Yorum**
->Yorumu: fayda sağlayabilecek bir test olmus gerçekten ellerinize sağlık teşekkurler...
->Yazan: elif

17. **Yorum**
->Yorumu: hocalr soru çözn dedinizde direk burdn çözüyorum :D
->Yazan: yusuf

16. **Yorum**
->Yorumu: güzel ve çok eğlenceli test testleri burada čözcem
->Yazan: Melani

15. **Yorum**
->Yorumu: Süperdi sorular hepsinden full çektim kim hazırladıysa ellerine sağlık ;)
->Yazan: NiMer

14. **Yorum**
->Yorumu: Süper ya teşekkürler kim yazdıysa ellerine sağlık
->Yazan: Mevlude.....

13. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel sorular var emeği geçenlere teşekkürler
->Yazan: haydar

12. **Yorum**
->Yorumu: hakkaten çooooooooooooook güzelmiş kankamın dediği gibi varsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
->Yazan: ömür

11. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel sorular emeğ saygı :D
->Yazan: Dock

10. **Yorum**
->Yorumu: bu olmasaydı projemi nasıl yapardım bilmiyodum çok katkısı oldu 
->Yazan: 

9. **Yorum**
->Yorumu: Walla sorular fena değil biraz kazuistik sorular. Ama emeğe saygı :-) 
->Yazan: m@mi.

8. **Yorum**
->Yorumu: ÇOK İŞİME YARADI SAOLUN...
->Yazan: KELAM.

7. **Yorum**
->Yorumu: Gerçekten inkılab tarih yabancı öğrenciler için çok zor hiç anlamıyor bu tarih ta
->Yazan: Shahwali Barak .

6. **Yorum**
->Yorumu: hoca inşallah beğenir sağolun
->Yazan: melisa nazar.

5. **Yorum**
->Yorumu: Galiba tamda benim gibi çalışkan öğrencilere layık sorular. 
->Yazan: edanur.

4. **Yorum**
->Yorumu: çok kolaydı .Tam çözebilecegimiz sorular.
->Yazan: edanur.

3. **Yorum**
->Yorumu: valla bunu kim yazdıysa çk tşk ederim projeme çok büyük katkıda bulunduu :D :)
->Yazan: Elifnur..

2. **Yorum**
->Yorumu: Tam çözmek istediğim sorulardı. Çok beğendim. Gerçekten zorluk derecesi ortaydı. orta derecede.
->Yazan: aysel Fenerli.

metin: ya hocam birinci dönem bu zor sorular yüzünden kaldim ya
isim:
evin.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):



OOO! BU YAZILAR DA ÇOK BEĞENİLMİŞ BİR GÖZ AT!!!


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi  
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM TÜM BİLGİLER

Konu Anlatımlı Dersler
Soru Bankası Testler
Yazılı Soruları Arşiv
Tiyatrolar,Skeç,Piyesler
Roman - Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar
Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri
İlahiler, İlahi Sözleri
Atasözleri Hikayeleri Özellikleri
Yazar ve Şairlerin Hayatı
Destanlar Ve Özellikleri
Dil İle Kültür İlişkisi
Enler Bölüm Bölüm
Güzel Sözler, Özdeyişler
Hayatın İçinden Bilgiler
Hikayelerden Seçmeler
İl İlçe Türkiye Tanıtımı
İlginç Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İsimler Ve Anlamları
Maniler Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Meslek Tanıtımları
Mesnevi'den Hikayeler
Ninni Ninni Ninniler
Pratik Bilgiler
Sayışmaca Sayışmacalar
Şiirler, Şiir Koleksiyonu
Tekerleme Tekerlemeler
Devamını Göster>>>
 

KONU ANLATIMLI DERS

Beden Eğit Konu Anlatım
Bilgi İletişim Konu Anlat.
Biyoloji Konu Anlatım
Coğrafya Konu Anlatım
Din Kültürü Anlatım
Edebiyat Konu Anlatım
Eğitim Bilimleri Anlatım
Felsefe Konu Anlatım
Fen Ve Tekno. Anlat
Gelişim Ve Öğrenme
İngilizce Konu Anlatım
İnkılap Tarihi Konu Anlat.
Matematik Konu Anlatım
Muhasebe Konu Anlatım
Osmanlı Tarihi Anlat.
Tarih Dersi Konu Anlatım
Türkçe Dersi Anlatım
Uluslararası İlişkiler
Vatandaşlık Ve Anayasa
  

YAZILI SORULARI ARŞİVİ

Biyoloji Dersi Yazılıları
Coğrafya Dersi Yazılıları
Dil Ve Anlatım Yazılıları
Din Kültürü Yazılıları
Edebiyat Dersi Yazılıları
Fen Bilimleri Yazılıları
Fizik Yazılıları
İngilizce Yazılıları
İnkılap Tarihi Yazılıları
Kimya Yazılıları
Matematik Dersi Yazılıları
Sosyal Bilgiler Yazılıları
Trafik Dersi Yazılıları
Türkçe Dersi Yazılıları
Vatandaşlık Yazılıları
  

SORU BANKALARI TESTLER

Coğrafya Soru Bankası
Din Kültür. Soru Bankası
Edebiyat Soru Bankası
Fen Ve Tek Soru Bankası
İngilizce Soru Bankası
İnkılap Tarihi Soru Bank
KPSS Soru Bankası
Matematik Soru Bankası
Sosyal Bil. Soru Bankası
Tarih Dersi Soru Bankası
Türkçe Soru Bankası
Vatandaşlık Soru Bankası
  

REHBERLİK KÖŞESİ

Ders Çalışma, Ödev Yap
İş Hayatı Başarısı
Kişisel Bedensel Gelişim
Meslek Tanıtımları
Okul Başarısı, Uyum
Okuma Alışkanlığı Kazan.
Öğretmenlik Mesleği
Sınavlara Hazırlık Rehber
Sinirini Engelle
  

BİLGİSAYAR OYUNLARI

Akıl Zeka Eğitici Oyunlar
Araba, Yarış Oyunları
Ateş Etme Oyunları
Beceri Yetenek Oyunları
Birleştirme Patlatma
Boyama Oyunları
Dövüş Oyunları
Futbol Oyunları
Giysi Giydirme Oyunları
Hedef Vurma
Komik Eğlenceli Oyunlar
Macera Oyunları
Mario Oyunları
Motosiklet Yarışı
Resim Yapma Oyunları
Savaş Oyunları
Silah Oyunlar
Tasarlama Oyunları
Yemek Yapma Oyunları
Devamını Göster>>>
  

YEMEK TARİFLERİ MUTFAK

Aperatifler Atıştırmalar
Balık Yemeği Tarifleri
Börekler Çörekler
Çorba Tarifleri
Dolma Tarifleri
Deniz Ürünü Tarifleri
Diyet Yemeği Tarifleri
Et Yemeği Tarifleri
Kebaplar Köfte Tarifleri
Kek Tarifleri
Komposto Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Pilav Tarifleri
Reçel Tarifleri
Salatalar, Garnitürler
Salçalar, Soslar
Sarma Tarifleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Tatlılar, Tartlar, Turta
Tavuk Yemeği Tarifleri
Devamını Göster>>>
  

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLER

Hastalıklar, Çeşitleri
Sağlık Kısa Notlar
Sigara Zararları, Bırakma
Şifalı Bitkiler, Özellikleri
Şifalı Bitki Karışımları