Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

FİİLİMSİ TEST, EYLEMSİ TEST SORULARI (TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1.

Gözlerimiz giderek yalnızlaşıyor

Fermanlı bir deliliğe karışır gibi

Gözlerimiz yıldızlara hücum ediyor

Bu dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

a) Bağ – fiil

b) Kurallı bileşik eylem

c) Türemiş eylem

d) Yardımcı bileşik eylem

e) Çekimli birden çok eylem

2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat – fiil kullanılmamıştır?

a)    Gündüzün geceyle buluşan noktasında

Yaklaşıyor musikisi eteklerinin

b)    Ey pembe akşamların kara sevdalıları

Güzelliklerine doyulmamış zamanlar

c)    Bir bahar sabahının karanlığında ussuz

Gökte diz çökmüş, iki titrek ışıklı yıldız

d)    Besteler, kıllarım vatan ırmaklarından

Sazlara sinmiş bir şarkıdır belki dönüşün

e)    Gözlerin kararan yollarda üzgün

Ve bir zambak kadar beyazdır yüzün

3. Aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsi kullanılmamıştır?

a)    Yolunu şaşırmış meltemlerle gelen

Bir eski şarkı dolanır kıyılarımda

b)    Sararmış dağ çiçeklerine ve hatıralara

Bir mavi yağmur gibi damlar

c)    Ay gibi bir söz doğar içime yollarda

Işığında zamanlar sohbete durmuş

d)    O beni bilmezse seyrederken uzaktan

Yaşamak üstüne türküler yakardı

e)    Oysa susturulmuş bir orkestradır yüreğim

Bir boşansa akıllı kızın türküsünü söyler

4. “-acak, -ecek” eki, aşağıdaki cümlelerin hangisinde gelecek zaman çekim eki olarak kullanılmıştır?

a) Defterinde yazacak yer kalmamıştı.

b) Dikilecek kumaşları terziye götürdü.

c) Köyde ekilecek birkaç tarla kalmıştı.

d) Paket yarın gelecek, (bilgi yelpazesi.net) çocuklar.

5. Ad – eylemler de adlar gibi iyelik eki alabilir.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya bir örnek vardır?

a) Çalışmanın gerekliliğini hiç unutmayın.

b) Müdürün konuşması bitince yarışma başladı.

c) Araba kullanmayı babam öğretmişti.

d) Bu görüşü benimseyenle hiç de az değil.

e) Öğrencilere dayanışmanın önemin kavratılmalı.

6. Bir insanın konuşmasından ya da yazdıklarından eğitimi, dünya görüşü ve bilgi birikimi kolayca anlaşılabilir.

Bu cümlede aşağıdakilerden hangisi yoktur?

a) bileşik eylem

b) belirteç

c) ilgeç

d) bağlaç

e) belgisiz önad

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden çok bileşik eylem vardır?

a)    Kimi benim gibi erir derinden

Kimi senin  gibi çok mutlu olur.

b)    Bahsetti derinden ona halim

Aşkın bu onulmaz yarasından

c)    Soldu günden güne sessiz soldu

Dediler hep: “Kıza bir hal oldu.”

d)    Bir öğreniversin aşkı

Ağacı o vakit seyredin

e)    Dalıveriyoruz arada bir

Belli, bir şey var aramızda

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemsi yoktur?

a) Damlaya damlaya göl olur.

b) Atılan ok geri dönmez.

c) Ateş demekle ağız yanmaz.

d) Deveden büyük fil var.

9. Aşağıdakilerin hangisinde isim – fiil vardır?

a) Ekmek parası için çalışıyoruz.

b) Dolmuş çok hızlı gidiyordu.

c) Gülmek sana yakışıyor.

d) Annem çok güzel dolma yapar.

10. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde fiilimsi yoktur?

a) Bir sürçen atın başı kesilmez.

b) Aşk olmayınca meşk olmaz.

c) Bilmemek ayıp değil, sormamak ayıp.

d) Deliye her gün bayram.

11. Aşağıdakilerin hangisinde zarf – fiil (bağ – fiil) yoktur?

a) İşine hor bakan, boynuna torba takar.

b) Bin ölçüp bir biçmeli.

c) Deli deliyi görünce değneğini saklar.

d) Üzüm üzüme baka baka kararır.

12. Aşağıdakilerin hangisinde sıfat – fiil vardır?

a) Çalışkan insanları herkes sever.

b) Yıkık duvarın üzerinden atladık.

c) Solgun yüzünde gülücükler açtı.

d) Eskiyen elbiselerini eskiciye sattı.

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim – fiil yoktur?

a) Yarışmalardan sonra dinlenmek gerekir.

b) Yoğun bir şekilde başlayan yağmur henüz dinmedi.

c) Mutlu yaşamak herkesin hakkıdır.

d) Belirli zamanlarda roman okumayı çok seviyorum.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi yoktur?

a) Sınavı kazanıp istediğim okula gideceğim.

b) Öğle yemeği için evden bir şeyler getirdim

c) Herkesçe bilinen kitapları okuyorum.

d) Kaybolmuş yıllarımı şimdi arıyorum.

15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim – fiil yoktur?

a) Kayıt için okul müdürüyle görüştüm.

b) Açılışa Kaymakam Bey de katılacak.

c) Her hafta çocuğunu görmeye gelir.

d) Tatile gitmek için hazırlıklarını tamamladı.

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.b    2.c    3.c    4.d    5.b    6.c    7.d   8.d    9.c    10.d

11.a    12.d    13.b    14.b    15.a

 

“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.

14. **Yorum**
->Yorumu: benmı konuyu anlamadım yoksa sorularmı zor offfffff yaaaaaaa
->Yazan: aleyna.

13. **Yorum**
->Yorumu: valla çok kolay sınavlarda çıksa 100 alırım
->Yazan: ecem.

->Yazan   : ibrahim
->Yorumu: bu site cok güzel kim yaptıysa tesekkür ederim :d.

->Yazan   : dilara
->Yorumu: site okadar çok güzel ki bayildim harikasiniz resmen yiki buraya tiklamisim Allah bu siteyi çikartanlardan razi olsun....

->Yazan   : ßurak taskin
->Yorumu: çok zor sorular ama yinede emeginize saglik.

->Yazan   : burak
->Yorumu: istedigim sorulari bütün sitelere baktim fakat bu kadar guzelini bulamadim  yyaaaaaaaaa    hhhhhhhhaaaaaaaaarrrrrriiiiiikkkkkkaaaaaaaa.

->Yazan : oz karadas
->Yorumu: Site super anlamadigim konuyu anladim;-).

->Yazan : feride yildirim
->Yorumu: bence çok güzel bir siteymis tesekkürler.

->Yazan : eda nur öz ölmez çikan
->Yorumu: bence bütün akdsierin siyledigi dogru.

->Yazan : edenur
->Yorumu: bencede bu site güzel süprrrrrrrrrrrr hepsini burdan ögreniyorum.

>Yazan: irem
>Yorum:
bu site süperrrrrrrrr en çooook begendigim site .

>Yazan: elif
>Yorum:
site gerçekten güzel bir site emegi geçenlere tesklr.. .

>Yazan: MERVE YAVUZ
>Yorum:
BENCE BU SİTE ÇOOOOOOOK GÜZEL BÜTÜN İSTEDİKLERİMİ BULABİLİYORUM.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin delete tuşuna basın....

 


Yorum Yazı KAPA/AÇ



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***