Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

İSİMLER TEST, İSİM TAMLAMALARI TEST, İSİM ÇEŞİTLERİ TEST, İSİM ÇEKİM EKLERİ TEST, HAL EKLERİ TEST, İYELİK EKLERİ TEST, AD TAMLAMALARI TEST (1) (TÜRKÇE TESTİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1.

Sigaraya başladım tekrar

    1                            2

Gün yeni açılan paketti

                              3

Anıları yakıyordum ucundan

   4                                5

Bu dizelerdeki numaralanmış sözcüklerden hangisi isim değildir?

a) 1               b) 2            c) 3               d) 4              e) 5

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçültme eki almış bir ad yoktur?

a) Bütün kitapları, bu kutucuğa yerleştirecektim.

b) Kapının önünde bizi bekleyen kediciği kucakladım.

c) Bu evdeki her odacıkta küçük bir yatak vardı.

d) Oğlunun minicik adımları ona inanılmaz gibi gelmişti.

e) Şu tepeciğin ardında büyük bir çiftlik var.

3.

Ayaklarımda

Akılsız başın derdi var

Sırtımı kamburlaştırdı

Çektiklerim

Önümde, sarp

Dik bir yol

Sonunu bilmediğim

Bu dizelerde ad durum eki almış kaç sözcük vardır?

a) 1        b) 2        c) 3        d) 4         e) 5

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-den (-dan)” eki, ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır?

a) Şiirden mutlaka bir ders çıkarmaya kalkmayalım.

b) Yapıtlarından birinde bu kasabayı anlatıyordu.

c) Bu cümleyi onun romanından almıştım.

d) İzmir’den yıllar önce ayrıldığını öğrendim.

e) Bu tabloyu karşı duvardan indirmişler.

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi hal eki almıştır?

a) Okyanusun dalgaları kadar kocaman umutlar içindeydim.

b) Böyle insandan başka ne beklenirdi?

c) Saçları çok çabuk uzuyordu.

d) Seyirciler, şarkıcıyı yürekten alkışladılar.

e) Okula gitmeden seninle konuşacağım.

6.

1. Selçuklular, mimariye önem vermiştir.

2. Pazarları ailece pikniğe gideriz.

3. Hasta, ateşler içinde yanıyor.

4. Bakan beyler sizi de kabul edecek.

“-ler, -lar” eki yukarıdaki cümlelere aşağıdaki anlamlardan hangisini katmamıştır?

a) Çoğul

b) Soy

c) Saygı

d) Abartma

e) Her

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili tamlamada tamlayan, tamlananın neden yapıldığını bildirmektedir?

a) Çalışma masasının üzerinde buruşturulup atılmış kağıtlar vardı.

b) Güldüğünde inci dişleri dikkati çekiyordu.

c) Takvim yapraklarını atmaz, biriktirirdi.

d) Bu deri ceketi (bilgi yelpazesi.net) yeni almış galiba.

e) Karşı tarafa bu asma köprüden geçiliyor.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tamlayanı düşmüş ad tamlaması kullanılmamıştır?

a) Çocuğu iki yıl önce kızamıktan ölmüştü.

b) Düşünceleri herkesin ilgisini çekmişti.

c) Arkadaşların önce bu oteldeydi.

d) Dertlerin bittiği biteceği yoktu burada.

e) Kitabı bir ay sonra piyasaya çıkacak.

9. “Biçimce çoğullanmamış, yani – ler, - lar eki almamış cins adların çoğul anlamlı kullanıldıkları da olur.

Aşağıdakilerin hangisinde bu durum örneklenmez?

a) Dedem koynunda yattıkça benimsin ey güzel vatan.

b) Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.

c) Vapur, kayalık sahilimize uğramaya cesaret edemedi.

d) Çağımızın en kolay, en rahat taşıtı uçaktır.

e) Gülü seven, dikenine katlanır.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük “topluluk” adı olarak kullanılmamıştır?

a) Takım, bu maçta da dağıldı.

b) Ordu, fındıklarıyla ekonomik etkinliğe sahiptir.

c) Sınıf, bu söze kahkahayla güldü.

d) Kafile, iki gün hiç durmadan yürüdü.

e) Sürü, akşama doğru kente indi.

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.b    2.b    3.d    4.b    5.b    6.a    7.d    8.d    9.a    10.b

 


“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.

7. **Yorum**
->Yorumu: emeği geçenlerden ALLAH razı olsun çok işime yaradı... 
->Yazan: ibrahim .

->Yazan   : ipek  filiz  öncel
->Yorumu: ödevim için çok yardımcı oldu kolaylık sağladı yapımda emeği geçenlere teşekkürlerrrr..

->Yazan : yunus emre
->Yorumu: tam proje ödevimin konusu tesekkürler :D.

->Yazan : asli
->Yorumu: mütis sorular tam benlik tebrikler.

->Yazan : koko
->Yorumu: çok güzel tam benlik tavsiye ederim.

>Yazan: serife bdcan
>Yorum:
gercekten faydali imis. herkese tavsiye ederim... .

>Yazan: mehmet üçpinar
>Yorum:
arkadaslar site çok güzel hazirlayanlardan allah razi olsun ancak dosyalar zipli olsa indirmemiz ve kaynak olarak kullanmamiz daha güzel olacak..

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


Yorum Yazı KAPA/AÇ



OOO! BU YAZILAR DA ÇOK BEĞENİLMİŞ BİR GÖZ AT!!!


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi  
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM TÜM BİLGİLER

Konu Anlatımlı Dersler
Soru Bankası Testler
Yazılı Soruları Arşiv
Tiyatrolar,Skeç,Piyesler
Roman - Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar
Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri
İlahiler, İlahi Sözleri
Atasözleri Hikayeleri Özellikleri
Yazar ve Şairlerin Hayatı
Destanlar Ve Özellikleri
Dil İle Kültür İlişkisi
Enler Bölüm Bölüm
Güzel Sözler, Özdeyişler
Hayatın İçinden Bilgiler
Hikayelerden Seçmeler
İl İlçe Türkiye Tanıtımı
İlginç Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İsimler Ve Anlamları
Maniler Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Meslek Tanıtımları
Mesnevi'den Hikayeler
Ninni Ninni Ninniler
Pratik Bilgiler
Sayışmaca Sayışmacalar
Şiirler, Şiir Koleksiyonu
Tekerleme Tekerlemeler
Devamını Göster>>>
 

KONU ANLATIMLI DERS

Beden Eğit Konu Anlatım
Bilgi İletişim Konu Anlat.
Biyoloji Konu Anlatım
Coğrafya Konu Anlatım
Din Kültürü Anlatım
Edebiyat Konu Anlatım
Eğitim Bilimleri Anlatım
Felsefe Konu Anlatım
Fen Ve Tekno. Anlat
Gelişim Ve Öğrenme
İngilizce Konu Anlatım
İnkılap Tarihi Konu Anlat.
Matematik Konu Anlatım
Muhasebe Konu Anlatım
Osmanlı Tarihi Anlat.
Tarih Dersi Konu Anlatım
Türkçe Dersi Anlatım
Uluslararası İlişkiler
Vatandaşlık Ve Anayasa
  

YAZILI SORULARI ARŞİVİ

Biyoloji Dersi Yazılıları
Coğrafya Dersi Yazılıları
Dil Ve Anlatım Yazılıları
Din Kültürü Yazılıları
Edebiyat Dersi Yazılıları
Fen Bilimleri Yazılıları
Fizik Yazılıları
İngilizce Yazılıları
İnkılap Tarihi Yazılıları
Kimya Yazılıları
Matematik Dersi Yazılıları
Sosyal Bilgiler Yazılıları
Trafik Dersi Yazılıları
Türkçe Dersi Yazılıları
Vatandaşlık Yazılıları
  

SORU BANKALARI TESTLER

Coğrafya Soru Bankası
Din Kültür. Soru Bankası
Edebiyat Soru Bankası
Fen Ve Tek Soru Bankası
İngilizce Soru Bankası
İnkılap Tarihi Soru Bank
KPSS Soru Bankası
Matematik Soru Bankası
Sosyal Bil. Soru Bankası
Tarih Dersi Soru Bankası
Türkçe Soru Bankası
Vatandaşlık Soru Bankası
  

REHBERLİK KÖŞESİ

Ders Çalışma, Ödev Yap
İş Hayatı Başarısı
Kişisel Bedensel Gelişim
Meslek Tanıtımları
Okul Başarısı, Uyum
Okuma Alışkanlığı Kazan.
Öğretmenlik Mesleği
Sınavlara Hazırlık Rehber
Sinirini Engelle
  

BİLGİSAYAR OYUNLARI

Akıl Zeka Eğitici Oyunlar
Araba, Yarış Oyunları
Ateş Etme Oyunları
Beceri Yetenek Oyunları
Birleştirme Patlatma
Boyama Oyunları
Dövüş Oyunları
Futbol Oyunları
Giysi Giydirme Oyunları
Hedef Vurma
Komik Eğlenceli Oyunlar
Macera Oyunları
Mario Oyunları
Motosiklet Yarışı
Resim Yapma Oyunları
Savaş Oyunları
Silah Oyunlar
Tasarlama Oyunları
Yemek Yapma Oyunları
Devamını Göster>>>
  

YEMEK TARİFLERİ MUTFAK

Aperatifler Atıştırmalar
Balık Yemeği Tarifleri
Börekler Çörekler
Çorba Tarifleri
Dolma Tarifleri
Deniz Ürünü Tarifleri
Diyet Yemeği Tarifleri
Et Yemeği Tarifleri
Kebaplar Köfte Tarifleri
Kek Tarifleri
Komposto Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Pilav Tarifleri
Reçel Tarifleri
Salatalar, Garnitürler
Salçalar, Soslar
Sarma Tarifleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Tatlılar, Tartlar, Turta
Tavuk Yemeği Tarifleri
Devamını Göster>>>
  

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLER

Hastalıklar, Çeşitleri
Sağlık Kısa Notlar
Sigara Zararları, Bırakma
Şifalı Bitkiler, Özellikleri
Şifalı Bitki Karışımları