Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

YAZIM KURALLARI TESTİ İMLA KURALLARI TESTİ YAZIM YANLIŞLARI TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE TESTİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a)  Anlaşılan bura da rahat yok bize.

b)  Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor.

c)  Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz.

d)  Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş.

e)  Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış.


2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur?

a) Böylemiydi benim insanlarım

b) Temiz şeyler düşündük ter temiz

c) Dünyayı dolu dizgin sevenler

d) Koklayasıgeldi bütün sevgileri

e) Terketmedi sevdan beni


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor.

b) Elmanın eşkimsi bir tadı vardı.

c) Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz.

d) Şehrin birçok yerinde parklar vardı.

e) Onu görmiyeli yıllar oldu.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor.

b) Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu.

c) Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı.

d) Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı.

e) “Ben hata yapmadımki cezalandırılayım.” dedi.


5.

Çamlıbelden Tokat’a doğru

Tozlu yolların aktığı ırmak

Ben seni çokdan unuttum

Sende unuttunmu, dön geri bak

Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur?

a) “de” ekinin yazımı

b) “mi”nin (bilgi yelpazesi.net) yazımı

c) kesme işaretinin kullanılmaması

d) “de” bağlacının yazımı

e) ünsüz benzeşmesine aykırılık.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

a) Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam.

b) Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım.

c) Bu durumda kim kime ne desinki!

d) Bak bizimki yine oyuncağını kırmış.

e) Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur?

a) Ucuzca bir otel arıyordu.

b) Ahbapca bir tutum takındı.

c) Kendisinden yaşca hayli küçüktü.

d) Başını hafifce öne eğdi.

e) Beğenmediğini açıkca söyledi.


8. Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır?

a) Onlarla bugün saat üçde buluşacağız.

b) Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti.

c) O da bu kitabı oku muyordu.

d) Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor.

e) Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Çamlıbel’den Tokad’a doğru.

b) Tozlu yolların aktığı ırmak!

c) Ben, seni çokdan unuttum.

d) Sen de unuttunmu, dön geri bak.

e) Hamutlar şakşak eder, dön geri bak.


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı.

b) İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi.

c) Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi.

d) Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar.

e) Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur.


CEVAP ANAHTARI

 

1.d    2.c    3.d    4.c    5.a    6.c    7.a   8.e    9.b    10.a

 


“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem skeçler var hepsi birbirinden güzel sizede tafsiye ederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


Yorum Yazı KAPA/AÇ



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***