Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

ZARFLAR TEST BELİRTEÇLER TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE TESTİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. “yanlış” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde ötekilerden farklı bir türde kullanılmıştır?

a) Testteki yanlış soruyu ilk ben fark ettim.

b) Size yanlış adres vermişler.

c) Bana göre sen yanlış işten çalışıyorsun.

d) Söylediklerimi kesinlikle yanlış değerlendiriyorsunuz.

e) Şimdi bunları konuşmak için yanlış zaman.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir belirteçle sağlanmıştır?

a) Daha çok ne tür kitaplar okuyorsun?

b) Akşam bizimle tiyatroya gelir misin?

c) Nasıl bir işte çalışmak istiyorsun?

d) Neden bizi daha önce aramadın?

e) Orada kaç ay kaldınız?


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemi durum yönünden tamlayan bir sözcük kullanılmamıştır?

a) Konuşmalardan sıkılmış olmalı ki odadan sessizce ayrıldı.

b) Bu soğuk havada buraya kadar yürüyerek mi geldiniz?

c) Bu yılda çok sert geçti kış mevsimi.

d) Sorularımıza cevap verirken dikkatli konuşuyordu.

e) Yolda oyalandığımız için eve biraz gecikmiştik.


4. Aşağıdaki dizelerin hangisinde zarf kullanılmamıştır?

a) Son raksına dalarken için titrer derinden

b) Sen anlayan bir gözle süzersin uzun uzun

c) O tutuşmuş başın, en sonunda unutturdu bana

d) Bin gemle bağlanan yağız at şaha kalkıyor.

e) Ben bu rengi taşırım her zaman baş köşemde.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?

a) Köye hangi yoldan gidilir?

b) Buradaki (bilgi yelpazesi.net) kalemi kim aldı?

c) Başları dönmez mi gökdelenlerin?

d) Ben duvarda ezik bir böcek miyim?

e) Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu?


6. “Edatlar, başka sözcüklerle öbekleşerek zarf gurubu oluşturabilir”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya örnek yoktur?

a) Kendimi tutamamış, çocuk gibi ağlamıştım.

b) Seni sevdiği için sana öğüt veriyor.

c) Pınarın buz gibi suyu yorgunluğumuzu unutturdu.

d) Saat üçe doğru telefon çaldı.


7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ikileme ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?

a) Düğüm düğüm bir telaşı kucaklıyorlar.

b) Ilgaz Dağı duman duman ağlasın.

c) Meram yaz kış yeşil yeşil konuşur.

d) Kuşlar geçiyor, sürü sürü, çığlık çığlık

e) Dostlarla da ayrıldı yollarımız bir bir


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru, soru sıfatıyla sağlanmamıştır?

a) Onlara kaç liralık makbuz kesilecek?

b) Bize bugün niçin gelmediniz?

c) Sana ne iş vereceklerdi?

d) Onlara nasıl bir kitap seçtiniz?

e) Size kaçta kaç hisse düşüyordu?


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin gösterdiği sonsuz zaman, bir belirteçle sınırlanıp belirtilmemiştir?

a) Hava iyice karardı, yağmur yağacak.

b) Sabahleyin beni buradan alacak.

c) Otobüs, biraz önce hareket etti.

d) Bu kent on yıl önce kurulmuş.

e) Bu kitabı bize dün vermişti.


10. Aşağıdakilerden hangisinde “açık” sözcüğü türü yönünden, ötekilerden farklıdır?

a) Açık havada yarım saat dolaş, açılırsın.

b) Dünkü gazetede başyazara yazılmış açık mektubu okudun mu?

c) Konuyu saptırma, ne demek istediğini açık söyle.

d) Pazar günü çok aradık ama, açık eczane bulamadık.

e) İkinci Dünya Savaşı’ında Paris, açık şehir ilan edilmiş.


CEVAP ANAHTARI

 

1.d    2.d    3.e    4.d    5.e    6.c    7.a    8.b    9.a    10.c

 


“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (6)

.

->Yazan   : ecem
->Yorumu: benim  ben orta  okula  gidiyorum  matematiğim   siteyi  1  yıldır  kullanıyorum  geçen  sene  matematiğim  2  kiydi  bu  sene 5   bu   siteyi   çoook  seviyorum.

->Yazan   : ela
->Yorumu: bu çokgüzel bisi çok eylencelig benim türkçem berbati 4 ya bu siteye 1  hafta takildim ve okadar çok zevk aldimki anlatamam simdi türkcemde 5 oldu sinavdaki sorularla hemen hemene ayni çok tesekürler çok sagalun....

->Yazan   : BEEDIRHAN
->Yorumu: ÇPK GUZELDI................. [[TRABZONSPOR]]  [[BESIKTAS]]  [[FENERBAHÇE]] [[GALATASARAY]]  [[BURSASPOR]].

->Yazan : melike
->Yorumu: çok tesekkür ederim çook sagolun :)))).

->Yazan : Musa
->Yorumu: Çok tesekkür ederim çok isime Yaradi. :) :) (:.

->Yazan : pinar
->Yorumu: saolun çok tesekkürler gercekten çok isime yaradi :) :))).

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 




OOO! BU YAZILAR DA ÇOK BEĞENİLMİŞ BİR GÖZ AT!!!


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi  
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM TÜM BİLGİLER

Konu Anlatımlı Dersler
Soru Bankası Testler
Yazılı Soruları Arşiv
Tiyatrolar,Skeç,Piyesler
Roman - Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar
Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri
İlahiler, İlahi Sözleri
Atasözleri Hikayeleri Özellikleri
Yazar ve Şairlerin Hayatı
Destanlar Ve Özellikleri
Dil İle Kültür İlişkisi
Enler Bölüm Bölüm
Güzel Sözler, Özdeyişler
Hayatın İçinden Bilgiler
Hikayelerden Seçmeler
İl İlçe Türkiye Tanıtımı
İlginç Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İsimler Ve Anlamları
Maniler Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Meslek Tanıtımları
Mesnevi'den Hikayeler
Ninni Ninni Ninniler
Pratik Bilgiler
Sayışmaca Sayışmacalar
Şiirler, Şiir Koleksiyonu
Tekerleme Tekerlemeler
Devamını Göster>>>
 

KONU ANLATIMLI DERS

Beden Eğit Konu Anlatım
Bilgi İletişim Konu Anlat.
Biyoloji Konu Anlatım
Coğrafya Konu Anlatım
Din Kültürü Anlatım
Edebiyat Konu Anlatım
Eğitim Bilimleri Anlatım
Felsefe Konu Anlatım
Fen Ve Tekno. Anlat
Gelişim Ve Öğrenme
İngilizce Konu Anlatım
İnkılap Tarihi Konu Anlat.
Matematik Konu Anlatım
Muhasebe Konu Anlatım
Osmanlı Tarihi Anlat.
Tarih Dersi Konu Anlatım
Türkçe Dersi Anlatım
Uluslararası İlişkiler
Vatandaşlık Ve Anayasa
  

YAZILI SORULARI ARŞİVİ

Biyoloji Dersi Yazılıları
Coğrafya Dersi Yazılıları
Dil Ve Anlatım Yazılıları
Din Kültürü Yazılıları
Edebiyat Dersi Yazılıları
Fen Bilimleri Yazılıları
Fizik Yazılıları
İngilizce Yazılıları
İnkılap Tarihi Yazılıları
Kimya Yazılıları
Matematik Dersi Yazılıları
Sosyal Bilgiler Yazılıları
Trafik Dersi Yazılıları
Türkçe Dersi Yazılıları
Vatandaşlık Yazılıları
  

SORU BANKALARI TESTLER

Coğrafya Soru Bankası
Din Kültür. Soru Bankası
Edebiyat Soru Bankası
Fen Ve Tek Soru Bankası
İngilizce Soru Bankası
İnkılap Tarihi Soru Bank
KPSS Soru Bankası
Matematik Soru Bankası
Sosyal Bil. Soru Bankası
Tarih Dersi Soru Bankası
Türkçe Soru Bankası
Vatandaşlık Soru Bankası
  

REHBERLİK KÖŞESİ

Ders Çalışma, Ödev Yap
İş Hayatı Başarısı
Kişisel Bedensel Gelişim
Meslek Tanıtımları
Okul Başarısı, Uyum
Okuma Alışkanlığı Kazan.
Öğretmenlik Mesleği
Sınavlara Hazırlık Rehber
Sinirini Engelle
  

BİLGİSAYAR OYUNLARI

Akıl Zeka Eğitici Oyunlar
Araba, Yarış Oyunları
Ateş Etme Oyunları
Beceri Yetenek Oyunları
Birleştirme Patlatma
Boyama Oyunları
Dövüş Oyunları
Futbol Oyunları
Giysi Giydirme Oyunları
Hedef Vurma
Komik Eğlenceli Oyunlar
Macera Oyunları
Mario Oyunları
Motosiklet Yarışı
Resim Yapma Oyunları
Savaş Oyunları
Silah Oyunlar
Tasarlama Oyunları
Yemek Yapma Oyunları
Devamını Göster>>>
  

YEMEK TARİFLERİ MUTFAK

Aperatifler Atıştırmalar
Balık Yemeği Tarifleri
Börekler Çörekler
Çorba Tarifleri
Dolma Tarifleri
Deniz Ürünü Tarifleri
Diyet Yemeği Tarifleri
Et Yemeği Tarifleri
Kebaplar Köfte Tarifleri
Kek Tarifleri
Komposto Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Pilav Tarifleri
Reçel Tarifleri
Salatalar, Garnitürler
Salçalar, Soslar
Sarma Tarifleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Tatlılar, Tartlar, Turta
Tavuk Yemeği Tarifleri
Devamını Göster>>>
  

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLER

Hastalıklar, Çeşitleri
Sağlık Kısa Notlar
Sigara Zararları, Bırakma
Şifalı Bitkiler, Özellikleri
Şifalı Bitki Karışımları