Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Konu Anlatımlı Dersler > Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar > Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar

BEBEKLİK DÖNEMİNDE FİZİKSEL, PSİKOMOTOR GELİŞİM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA, GENEL BİLGİ (GELİŞİM PSİKOLOJİSİ, ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR) (EĞİTİM BİLİMLERİ)

 

Bebek doğduğunda vücudunu kontrol edecek güçte değildir. Vücudun kontrol altına alınması büyüme, olgunlaşma ve öğrenmeyi gerektirir. Bebek başlangıçta iki türlü hareket yapmaktadır.

 

Bunlar;

 

1- Reklefsif hareket

 

2-Denetimsiz genel vücut hareketi

 

Uyanık halde iken motor davranışa tanık boyun refleksi egemendir. Vücudun simetrik bir görünüş alması 16 haftadan önce gerçekleşmez.

 

Oturma: Bebekler 3-4 aydan itibaren 1 dakika kadar destekle, 7-8 aydan itibaren yardım almadan otururlar. 9. aydan itibaren 10 dakika ya da daha fazla otura bilirler.

 

Emekleme: Ortalama emekleme yaşı 34. haftadır. Bebek 40. haftada elleri ve dizleri üzerinde emeklerken denge yeteneği kazanır. 49. hafta (bilgi yelpazesi. com) dolayında eller ve ayaklar üzerinde yürür.

 

Ayakta Durma: Eşyaya tutunarak ya da çekerek ayakta durma 36-40 haftalar arasında gerçekleşir. 48. haftada ayağa kalkabilirler. Elinden tutmak sureti ile 52. haftada yürüyebilirler. 13 aylık iken acemi yürür. 18 aylık iken merdivenleri inip çıkabilir. 2 yaşına geldiğinde objeleri düşürmeden alabilir.

 

Mary Shırley 2 yıl çocukları yaptığı çalışmalar sonucu bazı değerlere varmıştır. Bu bulguların genel gelişim ilkeleri doğrultusunda bulunduğu çocuğun ilk kazandığı yeteneği başını kaldırmak, bunun ardından el ve kollarını kullanabildiği nihayet ayak ve bacaklarını kullanmaya başladığı görülür

 

GELİŞİM VE ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

GELİŞİM VE ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

EĞİTİM BİLİMLERİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

KONU ANLATIMLI DERSLER " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (HenüzYorumYok)

.

>Yazan: ...
>Yorum:
.... .

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):