Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

UZUNLUK ÖLÇÜLERİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. 150 cm kaç metre eder?

A) 15

B) 150

C) 1,5

D) 0,15

 

2. 0,35km+305hm+35dam kaç metre eder?

A) 1,05

B) 105

C) 1050

D) 10500

 

3. 6,28 m kaç dm' dir?

A) 0,628

B) 62,8

C) 628

D) 6280

 

4. Metresi 420 YKr olan bir kumaşın 30 cm si kaç YTL dir?

A) 126

B) 12,6

C) 1,26

D) 0,26

 

5. 4 m.300cm.2000mm. kaç metredir?

A) 10

B) 8

C) 9

D) 18

 

6. Günde 600 metre yürüyen kişi haftada kaç km yürümüş olur?

A) 4200

B) 42

C) 420

D) 0,42

 

7. Uzun atlama yapan bir sporcu 12 m atlıyor. Sporcunun bir adımı 32 cm olduğuna göre atladığı uzunluk kaç m dir?

A) 0,384

B) 3,84

C) 38,4

D) 384

 

9. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?

A) 47 000 mm = 47 cm

B) 43 cm = 0,43 m

C) 0,05 m = 5 cm

D) 3500 m = 3,5 km

 

10. Çevresi 7m olan dikdörtgen biçimindeki bir salonunkısa kenarı 16 dm dir. Uzun kenarı kaç cm dir?

A) 320

B) 240

C) 190

D) 170

 

11. Uzunluğu 36 m 7cm olan bir top kumaşın 32 m 9dm 8cm si kullanıldığında geriye kaç m kumaş kalır?

A) 4,9

B) 4,09

C) 3,0

D) 3,09

 

12. Aşağıdakilerden kaç tanesi doğrudur? I. 0,6 dm = 0,06 m II. 37,5 m = 3,75 hm III. 28,8 cm = 0,288 m IV. 45,3 dam = 4,53 hm

A) 4

B) 3

C) 2

D) 1

 

13. Bir kenarının uzunluğu 28 m olan kare şeklindeki bahçenin kenarlarına 4'er m. aralıklarla ağaç dikmeye karar verdik. Bahçenin kenarlarına toplam kaç ağaç dikilir?

A) 30

B) 32

C) 28

D) 27

 

14. 6 m 8 dm kumaşın uzunluğu kaç cm'dir?

A) 68

B) 680

C) 700

D) 708

 

15. Dikdörgen şeklindeki bir tarlanın kısa kenarı 5 dam , uzun kenarı 80 m'dir. Bu tarlanın alanı kaç metrekaredir?

A) 400

B) 4000

C) 4800

D) 6500

 

16. Dikdörtgen şeklindeki bir evin alanı 144 metrekaredir. Bu evin genişliği 8 metre olduğuna göre (bilgi yelpazesi.net) çevresinin uzunluğu kaç metredir?

A) 140

B) 75

C) 52

D) 48

 

17. Ali’nin boyu 1 m 48 cm.dir Veli’nin boyu 1 m 56 cm.dir. Buna göre Veli’nin boyu Ali’nin boyundan kaç cm uzundur?

A) 24

B) 46

C) 38

D) 8

 

18. Emre’nin evi ile okulu arası 1000 adımdır . Emre’nin bir adımının uzunluğu 40 cm ise ev ile okul arası kaç metredir?

A) 0,4

B) 4

C) 40

D) 400

 

19. Her gün 270 metre yol yürüyen Kerem, bir ayda kaç metre yol yürümüş olur?

A) 8100

B) 8000

C) 7900

D) 7800

 

20. 7000 cm +3 m olan bir ağacın boyu kaç m dir?

A) 7,3 m

B) 73 m

C) 730 m

D) 7300 cm

 

21. Kare bir masanın kenarlarını yirmi beşer cm uzatırsak çevresini kaç cm artırmış oluruz?

A) 80

B) 40

C) 100

D) 120

 

22. Dünyanın en yüksek tepesi olan Everest tepesinin denizden yüksekliği 8888 m'dir. Buna göre Everest tepesi,denizden yüksekliği 725 m olan bir köyden kaç m daha yüksektedir?

A) 1163

B) 8163

C) 7163

D) 8263

 

23. A ve B şehirleri arasındaki uzaklık 360 km'dir. A şehrinden yola çıkan iki araçtan birincisi saatte 90 km,ikincisi saatte 60 km yol yapmaktadır. Birinci araç B şehrine vardıktan kaç saat sonra ikinci araç B şehrine varmaktadır?

A) 1 saat

B) 2 saat

C) 1,5 saat

D) 4 saat

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1C        2C        3A        4C        5C        6B

 

7B        9A        10C        11D        12B        13C        14B

 

15B        16C        17D        18D        19A

 

20D        21C        22B        23B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):