Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Yazılı Soruları, Yazılı Arşivi > FEN BİLİMLERİ Yazılı Soruları > FEN BİLİMLERİ Dersi 4. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı (Y) Soruları

FEN BİLİMLERİ 4. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI (7) (TEST) (CEVAP ANAHTARLI)

 

… – … EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ………..…..… OKULU 4/… SINIFI

FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. YAZILISI (Y)

 

ADI SOYADI:…… ….…… NU:….. PUAN:…

 

1)  Tuzlu su aşağıdaki hangi yöntem ile ayrılır. (4pn )

A) Mıknatıslama              B) Süzme

C) Buharlaştırma            D) Eleme

 

2) Aşağıdakilerden hangisi mikroskobik canlıların yararlarından biri değildir?   (4pn )

A) Bitki ve hayvan atıklarını çürütürler

B) Yemeklerin ekşimesine sebep olurlar

C) Sütü yoğurda ve peynire çevirirler

D) Üzüm suyunu sirkeye dönüştürürler

 

3)   Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir? (4pn )

A) Dünya       B) Güneş             C) El feneri                           D) Yıldızlar

 

4)

Yukarıdaki devrede ampul neden yanmamaktadır?(4pn )

A) Ampul bozuk              B) Kablo kopuk

C) Pil bozuk                    D) Anahtar açık

 

5) “Kütlesi ve hacmi olan her şeye madde denir.”

Verilen bilgiden yaralanarak hangisinin madde olduğunu söyleyebiliriz?(4pn )

A) Işık        B) Ses            C) Hava       D) Koku

 

6) Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır?(4pn )

A) Dalga sesi                  B) Keman sesi

C) Rüzgâr sesi                D) Yağmur sesi

 

7) Elektrikli eşyalar ve kullanım amaçları çiftlerinden hangisi yanlış verilmiştir?(4pn )

A)  Çamaşır makinesi – hareket

B)  Telefon  -   haberleşme

C)  Bilgisayar – ısınma

D)  Ampul – aydınlatma

 

8)  Elektriğin güvenli kullanılması için bazı kurallara uymalıyız.

Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir? (4pn )

A) Elektrik kaçağı varsa sigortayı kapatmak

B) Elektrik düğmelerine ıslak ellerle dokunmamak

C) Prizin içindeki iğneyi çivi ile çıkarmak.

D) Bozuk elektrikli araçları yetkili birisine tamir ettirmek

 

9) Aşağıdakilerden hangisi elektrik üretir? (4 pn )

A) pil          B) televizyon            C jeneratör                D) bilgisayar

 

10) Dünya yüzeyinde;

I. Kara ve suların kapladığı alanlar eşittir.

II.Karaların kapladığı alanlar daha fazladır.

III.Suların kapladığı alanlar daha fazladır.

Yukarıda verilen bilgilerin hangisi ya da hangileri doğrudur?

a) Yalnız I               b) Yalnız  II

c) Yalnız III             d)  I – II – III

 

11)  Uzun süre açıkta bırakılan ekmek küflenir.

Aşağıdaki olaylardan hangisinde meydana gelen değişim yukarıdaki değişim ile aynıdır? (4 pn )

A) Demirin paslanması             B) Sandalyenin kırılması

C) Kolonyanın uçması              D) Yağın dökülmesi

 

12)  Aşağıdaki olayların hangisi bozunmaya örnektir? (4 pn )

A) Şekerin ısıtılması

B) Sıcak çaya şeker ilave edilmesi

C) Suya tuz konup karıştırılması

D) Tavada tereyağının ısıtılması

 

13)

I. Her sesin bir kaynağı vardır.

II. Ses kaynakları, doğal ve yapay olarak sınıflandırılır.

III. Radyo, doğal bir ses kaynağıdır.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?(4 pn )

A) Yalnız I                        B) II ve III       C) I ve II         D) I ve III

 

14) Aşağıdakilerden hangisi çevrede kalıcı kirliliğeneden olur?(4 pn )

A) Odun parçası                         B) Bitki artığı

C) Plastik şişe                             D) Kâğıt

 

15)

Aşağıdakilerden hangisi Dünya’mızın küre biçiminde olduğunu kanıtlayan olaylardan değildir?

a) Ay tutulması sırasında Dünya’nın Ay yüzeyine düşen gölgesi

b) Uzaydan (bilgi yelpazesi. com) çekilen fotoğraflar

c) Sürekli aynı yöne giden uçakların başladığı yere tekrar gelmesi

d) Dünyamızın Güneş etrafında dönmesi

 

16)Aşağıda verilenlerden hangisini yapmak göz sağlığımız için önemlidir?(4 pn )

A) Televizyonu yakından izlemek.

B) Kitapla göz arasında 35-40 cm bırakmak.

C) Bilgisayarı uzun süre kullanmak.

D) Fazla ışıkta kitap okumak.

 

17) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin sonuçlarından biri değildir?(4 pn )

A) Park ve bahçeler aydınlatılarak geceleri insanların daha güvenli gezip dolaşmaları sağlanır.

B) Göçmen kuşlar, ışık kirliliği yüzünden yollarını bulamayabilir.

C) Sokak lambalarının altında kalan ağaçlar yapraklarını daha erken döker.

D) Deniz kaplumbağaları, ışık kirliliği yüzünden yollarını şaşırır ve ters yöne gider.

 

18)  “Ses kaynağından uzaklaştıkça sesin şiddeti   ………..., yaklaştıkça ise …….……….. .”(4 pn )

Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) azalır-artar.                 B) değişmez.- azalır.

C) artar- azalır.                D) azalır-değişmez.

 

19)Aşağıdaki olayların hangisinde kuvvetin  döndürme etkisi vardır?(4 pn )

A) Kapı kilidi açma                     B) Alışveriş arabasını itme

C) Salıncakta sallanma            D) Kalemi yerden alma

 

20) Kuvvet, itme veya çekme olarak tanımlanır. Kuvvet ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

A) Kuvvet cisimlerin hızını arttırabilir

B) Kuvvet cisimleri yavaşlatabilir

C) Kuvvet cisimlerin miktarını arttırabilir.

D) Kuvvet cisimlerin şeklini değiştirebilir.

 

BAŞARILAR DİLERİM…

 

CEVAP ANAHTARI

1C

2A

3A

4D

5C

6B

7C

8C

9C

10 C

11A

12A

13C

14C

15D

16B

17C

18A

19A

20C

 

  










“FEN BİLİMLERİ DERSİ 4. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI (Y) SORULARI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ DERSİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“YAZILI SORULARI, YAZILI ARŞİVİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“FEN BİLİMLERİ SORU BANKASI, TEST SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.


Yorumlar

...

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok Sevdim Bu Siteyi Ya
->Yazan: M


2. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel bir site herkese tavsiye ederim 
->Yazan: Huuu


1. **Yorum**
->Yorumu: ÇOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOO OOOOK BEGENDİM İNŞALLAH SINAVDAN 100 ALIRIM 
->Yazan: NAME
..

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: