Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > İnkılap Tarihi Testleri TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Soru Bankası

1. DÜNYA SAVAŞI, BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI CEPHELER, CEMİYETLER TEST SORULARI (2) (İNKILAP TEST SORULARI)

 

1. XVII. yüzyıldan sonra medreselerde deney ve eleştiriye yer verilmemiştir. Tanzimat Dönemi'ne gelindiğinde ise medreselerin yanında modern anlamda okullar açılmıştır.

Bu durum aşağıdakilerden hangisine neden olmuştur?

A) Batıdaki teknolojik gelişmelerden ilk kez yararlanılmasına

B) İlköğretimin zorunlu hale gelmesine

C) Medrese sayısının sabit kalmasına

D) Medreselerde eğitim düzeyinin yükselmesine

E) Öğretimde ikili bir sistemin ortaya çıkmasına

2.

I. Kıbrıs'ın elden çıkması

II. Girit'in elden çıkması

III. Mora'nın elden çıkması

IV. Bosna Hersek'in elden çıkması

Yukarıdakilerin hangi ikisinde II. Meşruti­yet ile meydana gelen karışıklıklar etkili ol­mamıştır?

A) I II

B) II III

C) III IV

D) IIII

E) IIIV

3. Osmanlı Devleti'nde

I. Nizarn-ı Cedit Ocağı yerine S9kban-ı Cedit Ocağı'nın kurulması

II. Yeniçeri Ocağı yerine Asakir-i Mansure-i Muhammediye'nin kurulması

III. Sekban-ı Cedit Ocağı yerine Eşkinci Ocağı'nın kurulması

gelişmelerinden hangileri köklü bir ıslahat niteliğindedir?

B) Yalnız

D) I ve II

A) Yalnız I

C) Yalnız III

E) II ve III

4. Osmanlılar Berlin Antlaşmasından sonra aşağıdaki bölgelerden hangisini diğerlerin­den daha önce kaybetmişlerdir?

A) Tunus

B) Mısır

C) Trablusgarp

D) Makedonya

E) Rumeli

5. Aşağıdakilerden hangisi II. Mahmut Dönemi'nde kaldırılan Yeniçeri Ocağı'nın yerini almıştır?

A) Sekban-ı Cedit

B) Eşkinci Ocağı

C) Sürat Topçuları

D) Mühendishane-i Bahr-i Hümayun

E) Asakir-i Mansure-i Muhammediye

6. Aşağıdaki devletlerden hangisi Çanakkale Savaşlarının kazanılması üzerine İttifak Devletleri tarafında I. Dünya Savaşına girmiştir?

A) ABD

C) Romanya

E) Bulgaristan

B) Sırbistan

D) Yunanistan

7. İngilizler I. Dünya Savaşında Osmanlı kuvvetlerinin İran'a girmesini ve Hindistan'ı tehdit etmesini önlemek için hangi cepheyi açmışlardır?

A) Kanal

B) Irak

C) Filistin

D) Arabistan

E) Yemen

8. Aşağıdaki Osmanlı hükümdarlarından hangisi, Panislavizmi savunarak Halifeliği siyasal bir araç ve güç kaynağı olarak kullanılmıştır?

A) II. Abdülhamit

B) III. Selim

C) I. Süleyman

D) I. Ahmet

E) IV. Mehmet

9. İttihat ve Terraki Partisi'nin etkisiyle ilan edilen II. Meşrutiyetin aşağıdaki padişahlardan hangisi döneminde ilân edilmiştir?

A) II. Abdülhamit

B) II. Mahmut

C) Abdülmecit

D) lll.Selim

E) Genç Osman

10. Berlin Antlaşmasından Birinci Dünya Sa­vaşının başlamasına kadar Osmanlıdan toprak almayan devlet aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rusya

B) Bulgaristan

C) Yunanistan

D) İtalya

E) Sırbistan

11. II. Abdülhamit'in tahttan indirilmesine neden olan olay aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) Balkan savaşlarından devletin mağlup çıkması

B) 31 Mart Olayı sırasında pasif davran­ması

C) Mebuslar Meclisini süresiz tatil etmesi

D) Ülkeyi yönetemeyecek düzeyde yaşlı olması

E) Büyük devletlerin meclise baskı yap­ması

12. Osmanlı Devleti'nde,

Herkesin temel haklarının güvence altına alınması,

Müslümanlar ile Müslüman olmayanlar arasında her alanda eşitlik sağlanması yanında yeni Şer'i mahkemelerin mahkemelerin kurulması

kaçıncı yüzyılda gerçekleşmiştir?

A) 16.

B) 17.

C) 18.

D) 19.

E) 20.

13. Osmanlı Devletinin gerileme devrinde dahi varlığını uzun süre devam ettirebilmesinin nedeni aşağıdakilerden (bilgi yelpazesi. com) hangisidir?

A) Padişahların ordunun başında sefere çıkmaları

B) Batılı devletler ile İttifaklar kurulması

C) Yapılan ıslahatların kalıcı olması

D) Büyük devletlerin çıkar çatışmaları

E) İslam Devletlerinin Osmanlıyı destek­lemeleri

14. 1814 -1815 yılları arasında toplanan Viya­na Kongresine aşağıdaki devletlerden han­gisi katılmamıştır?

A) İngiltere

B) Avusturya

C) Osmanlı

D) Prusya

E) Rusya

15. Osmanlı Devleti, aşağıdakilerden hangisiyle Birinci Dünya Savaşından çekilmiştir?

A) Ankara Antlaşması

B) Sevr Antlaşması

C) Mudanya Ateşkes Antlaşması

D) Lozan Antlaşması

E) Mondros Ateşk9S Antlaşması

 

CEVAP ANAHTARI

 

1E

2D

3B

4A

5E

6E

7B

8A

9A

10A

11B

12D

13D

14 C

15E

 


“İNKILAP TARİHİ TESTLERİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TARİH DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“SORU BANKASI, TEST SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem skeçler var hepsi birbirinden güzel sizede tafsiye ederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Bilişim Teknolojileri Yazılı Soruları Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları İnsan Hakları Yurttaşlık Ve Demokrasi Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları TC İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***