Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > İnkılap Tarihi Testleri TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Soru Bankası

1. DÜNYA SAVAŞI, BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI, CEPHELER, CEMİYETLER TEST SORULARI (2) (İNKILAP TEST SORULARI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'na İttifak Grubu'nda girmesinin nedenlerinden değildir?

A) İtilaf Devletleri'nin XIX. yüzyıldan itiba­ren Osmanlıya karşı izledikleri politika­ları

B) Avusturya Macaristan İmparatorluğu­nun Panslavizm ideali

C) Turancılığı gerçekleştirmek fikri

D) Savaşı Almanya'nın kazanacağı dü­şüncesi

E) Yeni kaybedilen toprakları geri alma isteği

2. Aşağıdaki cephelerin hangisinde Arap Hal­kı İngilizlerle birlikte Osmanlıya karşı hare­ket etmiştir?

A) Kafkas Cephesi

B) Çanakkale Cephesi

C) Hicaz Cephesi

D) Galiçya Cephesi

E) Makedonya Cephesi

3. Aşağıdaki devletlerden hangisinin I. Dünya Savaşı'nda yer aldığı söylenemez?

A) Çekoslovakya

B) Japonya

C) Bulgaristan

D) Yunanistan

E) İtalya

4. "I. Dünya Savaşı'nın en önemli nedenlerin­den biri ekonomik yayılma ve sömürgecilik yarışıdır."

Almanya'nın sömürgecilikte geç kalması­nın temel nedeni aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) Alses Loren bölgesinin Fransa'nın elinde olması

B) Emperyalizm fikrine karşı olması

C) Çok uluslu bir imparatorluk olması

D) Siyasal birliğini geç tamamlamış ol­ması

E) Askeri gücünün zayıf olması

5. Aşağıdakilerden hangisi Birinci Dünya Sa­vaşına katılan devletlerden biri olamaz?

A) Yunanistan

B) Romanya

C) Sırbistan

D) Polonya

E) Avusturya Macaristan

6. "I. Dünya Savaşı'nın nedenlerinden biri de Balkanlardaki faaliyetlerdir."

Balkanlar hangi devletlerarasında bir çıkar sorunu halindedir?

A) Almanya Avusturya Macaristan

B) ABDİngiltere

C) İngiltere Sırbistan

D) Rusya Avusturya Macaristan

E) SırbistanAlmanya

7. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Savaşı'nın sonuçlarından biridir?

A) Birleşmiş Milletlerin kurulması

B) Arnavutluk'un bağımsızlığını kazanma­sı

C) Kuzey Atlantik Savunma Paktı'nın im­zalanması

D) Almanya'nın ikiye bölünmesi

E) Avrupa'da yeni devletlerin kurulması

8. I. Dünya Savaşı'ndan sonra imzalanan ant­laşmalardan hangisiyle Avusturya ve Ma­caristan ayrı devletler haline gelmiştir?

A) Versay Antlaşması

B) Sen Jermen Antlaşması

C) Nöyyi Antlaşması

D) Triyanon Antlaşması

E) Sevr Antlaşması

9. İtilaf Devletleri I. Dünya Savaşı sırasında yaptıkları gizli antlaşmalarla Osmanlı top­raklarını kendi aralarında paylaşmışlardır.

İngiltere, Fransa ve Rusya'nın 1916'da ken­di aralarında imzaladıkları gizli antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

A) Londra

B) Mac Mohon

C) Brest Litovvsk

D) Petrograd Protokolü

E) Saint Jean de Marianne

10. Mondros Ateşkes Antlaşmasını imzalayan hükümet aşağıdakilerden hangisidir?

A) Talat Paşa Hükümeti

B) Damat Ferit Paşa Hükümeti

C) Ahmet İzzet Paşa Hükümeti

D) Tevfik Paşa Hükümeti

E) Ali Rıza Paşa Hükümeti

11. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın hangi maddesi, Doğu Anadolu'da bağımsız bir Ermenistan devletinin kurulmasına ortam hazırlamaktadır?

A) İtilaf Devletleri güvenliklerini tehdit edecek bir durum karşısında stratejik noktaları işgal edebileceklerdir.

B) Iran ve Kafkasya'daki Osmanlı birlikleri geri çekilip, terhis edilecektir.

C) İtilaf Devletlerine ait savaş esirleri ile Ermeni esir ve tutukluları itilaf hükü­metlerine teslim edilecektir.

D) Toros tünelleri itilaf devletleri tarafın­dan işgal edilecektir.

E) Vilayeti Sitte'de karışıklık çıkarsa, İtilaf Devletleri bu bölgeyi işgal edebilecek­lerdir.

12. I. Dünya Savaşı öncesinde Almanya ile Fransa aşağıdaki bölgelerden hangisi üze­rinde çıkar anlaşmazlığına (bilgi yelpazesi. com) düşmüşlerdir?

A) Süveyş Kanalı

B) Alses Loren

C) Balkanlar

D) Suriye

E) Kafkaslar

13. I. Dünya Savaşı sırasında aşağıdaki devlet­lerin hangisinin savaşa katılmasıyla Os­manlı Alman bağlantısı kolaylaşmıştır?

A) Romanya

B) Bulgaristan

C) Sırbistan

D) Yunanistan

E) Avusturya Macaristan

14. Avrupa'da hammadde ve pazar ihtiyacın­dan kaynaklanan sömürgecilik yarışının en önemli sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bloklaşmaların oluşması

B) Milli devletlerin kurulması

C) Mandacılık fikrinin yaygınlaşması

D) I. Dünya Savaşı'nın çıkması

E) Yüzyıl Savaşları'nın patlak vermesi

15. Birinci Dünya Savaşı'nda itilaf Devletle­ri'nin;

I. Rusya'ya askeri ve teknik yardım yap­mak

II. Almanya'yı üçlü kıskaç altına alarak savaşı kısa sürede bitirmek

amacıyla açtıkları cephe aşağıdakilerden hangisidir?

A) Galiçya Cephesi

B) Makedonya Cephesi

C) Kafkas Cephesi

D) Kanal Cephesi

E) Çanakkale Cephesi

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B

2C

3A

4D

5D

6D

7E

8B

9D

10C

11E

12B

13B

14D

15E

 


“İNKILAP TARİHİ TESTLERİ ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TARİH DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“SORU BANKASI, TEST SORULARI ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem skeçler var hepsi birbirinden güzel sizede tafsiye ederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):



EĞİTİM ÖĞRETİM KONULARI Atasözleri Hikayeleri Özellikleri Belirli Gün ve Haftalar Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri Hikayelerden Seçmeler İlginç Bilgiler Eğlenceli Bilgiler İllerimiz Ve İlçelerimiz Türkiye Kitap Özetleri Roman Özetleri Konu Anlatımlı Dersler Maniler Manilerden Seçmeler Masal Masallardan Seçmeler Meslek Tanıtımları Meslekler Rehberlik Köşesi Soru Bankası, Test Soruları Şiirler Seçme Güzel Şiirler Tekerleme Tekerlemeler Tiyatro Oyunları, Skeç, Piyes Türküler Türkü Sözleri Yazar Ve Şairlerin Hayatı Yazılı Soruları Arşivi ***Devamını Göster*** KONU ANLATIMLI DERSLER Beden Eğitimi Dersi Konu Anlatımı Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Dersi Konu Anlatımı Biyoloji Dersi Konu Anlatımı Coğrafya Dersi Konu Anlatımı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Konu Anlatımı Edebiyat Dersi Konu Anlatımı Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Felsefe Dersi Konu Anlatımı Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımı Gelişim Ve Öğrenme Dersi Konu Anlatımı Hazreti Muhammed'in Hayatı Dersi Konu Anlatımı İngilizce Dersi Konu Anlatımı Matematik Dersi Konu Anlatımı Muhasebe Dersi Konu Anlatımı Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Tarih Dersi Konu Anlatımı Türkçe Dersi Konu Anlatımı Uluslar Arası İlişkiler Dersi Konu Anlatımı Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Dersi Konu Anlatımı ***Devamını Göster*** YAZILI SORULARI YAZILILAR Bilişim Teknolojileri Yazılı Soruları Biyoloji Yazılı Soruları Coğrafya Yazılı Soruları Dil Ve Anlatım Yazılı Soruları Din Kültürü Yazılı Soruları Edebiyat Yazılı Soruları Fen Bilimleri Yazılı Soruları Fizik Yazılı Soruları İngilizce Yazılı Soruları İnsan Hakları Yurttaşlık Ve Demokrasi Yazılı Soruları Kimya Yazılı Soruları İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Matematik Yazılı Soruları Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları TC İnkılap Tarihi Yazılı Soruları Trafik Güvenliği Trafik Ve İlk Yardım Yazılı Soruları Türkçe Yazılı Soruları Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Yazılı Soruları ***Devamını Göster*** SORU BANKASI TEST SORULARI Coğrafya Test Soruları Soru Bankası Din Kültürü Test Soruları Soru Bankası Edebiyat Test Soruları Soru Bankası Fen Bilimleri Test Soruları Soru Bankası İngilizce Test Soruları Soru Bankası İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Matematik Test Soruları Soru Bankası Osmanlı Tarihi Test Soruları Soru Bankası Sosyal Bilgiler Test Soruları Soru Bankası Tarih Test Soruları Soru Bankası TC İnkılap Tarihi Test Soruları Soru Bankası Türkçe Test Soruları Soru Bankası Vatandaşlık Anayasa İnsan Hakları Test Soruları Soru Bankası ***Devamını Göster*** REHBERLİK KÖŞESİ Ders Çalışma Ödev Yapma İş Hayatı Başarısını Arttırma Kişisel Bedensel Gelişim Meslek Tanıtımları Okul Başarısını Arttırma Okuma Alışkanlığı Kazandırma Öğretmenlik Mesleği Sınavlara Hazırlanma Sinirini Engelle ***Devamını Göster*** HAYATIN İÇİNDEN BİLGİLER Cep Telefonu Mesajları İsimler Sözlüğü Pratik Bilgiler Yazıklar Olsun Zararları Sakıncaları ***Devamını Göster*** BİLGİSAYAR OYUNLARI Akıl Zeka Eğitici Oyunlar Araba Yarışı Oyunları Ateş Etme Hedef Vurma Oyunları Beceri Yetenek Oyunları Birleştirme Patlatma Oyunları Boyama Oyunları Dövüş Oyunları Futbol Oyunları Giysi Giydirme Oyunları Komik Eğlenceli Oyunlar Macera Oyunları Mario Oyunları Motosiklet Oyunları Savaş Oyunları Tasarlama Oyunları Yemek Yapma Oyunları ***Devamını Göster*** YEMEK TARİFLERİ MUTFAK Aperatifler Atıştırmalıklar Balık Yemekleri Tarifleri Tarifleri Börek Çörek Tarifleri Çorba Tarifleri Tarifleri Dolma Sarma Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Et Yemekleri Kebap Köfte Tarifleri Kek Tarifleri Komposto Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pasta Tarifleri Pilav Tarifleri Reçel Tarifleri Salata Garnitür Tarifleri Sebze Yemeği Tarifleri Tatlı Turta Tart Tarifleri Tavuk Yemekleri Tarifleri ***Devamını Göster*** SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Hastalıklar Çeşitleri Özellikleri Sağlık İçin Minik Notlar Sigaranın Zararları Sigarayı Bırakma Yolları Şifalı Bitkiler Listesi Şifalı Bitki Karışımları ***Devamını Göster***