Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI Soru Bankası

YAZIM KURALLARI TESTİ İMLA KURALLARI TESTİ YAZIM YANLIŞLARI TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE TESTİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar.

Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?

a) Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor.

b) Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur.

c) Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir.

d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.

e) Hava o kadar sıcaktı ki sanki güneş alçalmıştı.


2.

1. Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu.

2. 14 Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu.

3. Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok.

4. Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım.

Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır?

a) 1 – 2

b) 1 – 3

c) 2 – 3

d) 2 – 4

e) 3 – 4


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor.

b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak.

c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır.

d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.

e) Hava tahminlerine göre İçbatı Ege’de yağış bekleniyor.


4. Aşağıdakilerin hangisinde “– ki  ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur?

a) Madem ki gelmeyecektin, niye bizi beklettin?

b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu.

c) Desemki, vakitlerden bir nisan akşamıdır.

d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur.

e) Soru sorduğu zaman, cevaplaki sussun.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı.

b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz, diyordu.

c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm.

d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz.

e) Küçük bir sokakda sebze satıyordu.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun?

b) Ünlü şair, Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş.

c) Büyük Menderes nehri, bu bölgeye dökülür.

d) Seninde saçına bir gün karlar yağacak.

e) Tarihi kale, yok (bilgi yelpazesi.net) olmak üzere.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi.

b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz.

c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı.

d) Bahse girerim o da pişman olmuştur.

e) Pekçok edebiyatçı tarafından beğenilen biridir.


8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?

a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz.

b) Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti.

c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım.

d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.

e) H. Edip, Anılarını “Dağa Çıkan Kurt”ta yazdı.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık.

b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim.

c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi.

d) Bizim çocuk beşer beşer saymayı öğrenmiş.

e) Sınıflarımız 25’şer kişiden oluşuyor.


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış.

b) Babasıda ölünce bir başına kalakalmış.

c) Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı.

d) Bu konu da her türlü desteği vermeğe hazırız.

e) Mademki gelmeyecektin, niye aramadın?


CEVAP ANAHTARI

 

1.a    2.b    3.a    4.b    5.d    6.e    7.d   8.d    9.d    10.e

 


“TÜRKÇE TESTİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

..

6. **Yorum**
->Yorumu: cok guzel bır test . cok ogretici bir test cok faydalandım turkce sınavından 100 aldım cok mutluyum aslında 100 almaya alışkınım zaten 
->Yazan: semra.

->Yazan   : nazli
->Yorumu: çok güzel bir testi çok eylenceliydi. çok çok tesekürler lütfen cevap verin baayy.

->Yazan : SUDE
->Yorumu: BEN 10DA 10 YAPTIM ÇOK KOLAY GEÇTI ÇOK KOLAY SORULAR YAPAMAYAN ARKADASLARIM ÜZÜLMESINLER BIR DAHA BAKSINLAR YANLISLARINI ANLACAKLARDIR SONRADAN SORULARIN NE KADAR KOLAY OLDUGUNU.

->Yazan : bilinmeyen kisi
->Yorumu: 10 sorudan 3 yanlisim çikti bana göre kötü bir basari bu..

->Yazan : melis kar
->Yorumu: hocam yazmaniz çok iyi olmus çok lazimdi tesekkküüürler allah tutugunuzu alti etsin. AMIN....

>Yazan: aydin çiçek
>Yorum:
hocam Allah Razi Olsun çok faydalandik .Hakkinizi helal edin.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ



OOO! BU YAZILAR DA ÇOK BEĞENİLMİŞ BİR GÖZ AT!!!


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen Bilimleri Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM TÜM BİLGİLER

Konu Anlatımlı Dersler
Soru Bankası Testler
Yazılı Soruları Arşiv
Tiyatrolar,Skeç,Piyesler
Roman - Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar
Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri
İlahiler, İlahi Sözleri
Atasözleri Hikayeleri Özellikleri
Yazar ve Şairlerin Hayatı
Destanlar Ve Özellikleri
Dil İle Kültür İlişkisi
Enler Bölüm Bölüm
Güzel Sözler, Özdeyişler
Hayatın İçinden Bilgiler
Hikayelerden Seçmeler
İl İlçe Türkiye Tanıtımı
İlginç Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İsimler Ve Anlamları
Maniler Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Meslek Tanıtımları
Mesnevi'den Hikayeler
Ninni Ninni Ninniler
Pratik Bilgiler
Sayışmaca Sayışmacalar
Şiirler, Şiir Koleksiyonu
Tekerleme Tekerlemeler
Devamını Göster>>>
 

KONU ANLATIMLI DERS

Beden Eğit Konu Anlatım
Bilgi İletişim Konu Anlat.
Biyoloji Konu Anlatım
Coğrafya Konu Anlatım
Din Kültürü Anlatım
Edebiyat Konu Anlatım
Eğitim Bilimleri Anlatım
Felsefe Konu Anlatım
Fen Ve Tekno. Anlat
Gelişim Ve Öğrenme
İngilizce Konu Anlatım
İnkılap Tarihi Konu Anlat.
Matematik Konu Anlatım
Muhasebe Konu Anlatım
Osmanlı Tarihi Anlat.
Tarih Dersi Konu Anlatım
Türkçe Dersi Anlatım
Uluslararası İlişkiler
Vatandaşlık Ve Anayasa
  

YAZILI SORULARI ARŞİVİ

Biyoloji Dersi Yazılıları
Coğrafya Dersi Yazılıları
Dil Ve Anlatım Yazılıları
Din Kültürü Yazılıları
Edebiyat Dersi Yazılıları
Fen Bilimleri Yazılıları
Fizik Yazılıları
İngilizce Yazılıları
İnkılap Tarihi Yazılıları
Kimya Yazılıları
Matematik Dersi Yazılıları
Sosyal Bilgiler Yazılıları
Trafik Dersi Yazılıları
Türkçe Dersi Yazılıları
Vatandaşlık Yazılıları
  

SORU BANKALARI TESTLER

Coğrafya Soru Bankası
Din Kültür. Soru Bankası
Edebiyat Soru Bankası
Fen Ve Tek Soru Bankası
İngilizce Soru Bankası
İnkılap Tarihi Soru Bank
KPSS Soru Bankası
Matematik Soru Bankası
Sosyal Bil. Soru Bankası
Tarih Dersi Soru Bankası
Türkçe Soru Bankası
Vatandaşlık Soru Bankası
  

REHBERLİK KÖŞESİ

Ders Çalışma, Ödev Yap
İş Hayatı Başarısı
Kişisel Bedensel Gelişim
Meslek Tanıtımları
Okul Başarısı, Uyum
Okuma Alışkanlığı Kazan.
Öğretmenlik Mesleği
Sınavlara Hazırlık Rehber
Sinirini Engelle
  

BİLGİSAYAR OYUNLARI

Akıl Zeka Eğitici Oyunlar
Araba, Yarış Oyunları
Ateş Etme Oyunları
Beceri Yetenek Oyunları
Birleştirme Patlatma
Boyama Oyunları
Dövüş Oyunları
Futbol Oyunları
Giysi Giydirme Oyunları
Hedef Vurma
Komik Eğlenceli Oyunlar
Macera Oyunları
Mario Oyunları
Motosiklet Yarışı
Resim Yapma Oyunları
Savaş Oyunları
Silah Oyunlar
Tasarlama Oyunları
Yemek Yapma Oyunları
Devamını Göster>>>
  

YEMEK TARİFLERİ MUTFAK

Aperatifler Atıştırmalar
Balık Yemeği Tarifleri
Börekler Çörekler
Çorba Tarifleri
Dolma Tarifleri
Deniz Ürünü Tarifleri
Diyet Yemeği Tarifleri
Et Yemeği Tarifleri
Kebaplar Köfte Tarifleri
Kek Tarifleri
Komposto Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Pilav Tarifleri
Reçel Tarifleri
Salatalar, Garnitürler
Salçalar, Soslar
Sarma Tarifleri
Sebze Yemeği Tarifleri
Tatlılar, Tartlar, Turta
Tavuk Yemeği Tarifleri
Devamını Göster>>>
  

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİLGİLER

Hastalıklar, Çeşitleri
Sağlık Kısa Notlar
Sigara Zararları, Bırakma
Şifalı Bitkiler, Özellikleri
Şifalı Bitki Karışımları