|
Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir, Dil Kültür İlişkisi
KİMLİK NEDİR, TANIMI, ANLAMI, AÇIKLAMASI, ÖZELLİKLERİ, ÇEŞİTLERİ (DİL İLE KÜLTÜR ARASINDAKİ İLİŞKİ, DİL NEDİR, KÜLTÜR NEDİR)
Benlikte kişi kendine değer biçer ve benlik gözlenemez. Kimlikte kişiye kişiler değer biçer ve gözlenebilir bir kavramdır. Sorgulamaya gerek yoktur.
Kimliği Gösteren Faktörler:
Bedene Ait Özellikler: Biyolojik göstergeler kimliği belirler. (cinsiyet, milliyet vb.)
Zihne Ait Göstergeler: Çalışkanlıklar, pratik zeka, kavrama düzeyi, tepkiler vb... kişinin kimliğini tespitte yardımcıdırlar. Zihne ait göstergeler, “çok çalışkan, tembel” vb. dediğimizde kimlik ile ilgili çağrışımlar uyanır.
Mizaç; Huyun tepkisidir, huyun göstergesidir (olumlu ya da olumsuz) kişinin kendisinin geliştirdiği değerler toplamıdır. Prensiplerle eş değerde olabilir. Huy; Benlikle eş değerdedir. İnsanla devam eder. Mizacımız değişebilir, fakat huy zordur. Benliğe bağlıdır.
Huy; Benliğimizin vitrinidir. Sergilenmesi, göstergesidir.
Atın huyu güzel olursa insanı götürür. Atın benliğinin göstergesidir, huy. Huyu iyiyse insanı götürür bu mizacıdır. Kişinin benliği sağlamsa geni de sağlam olur.
İstek Ve İrade; Benlikle kişilik arasındaki en önemli göstergesidir. İstek, kimliğimizi belirler (cinsiyete bağlı mesela). İstek karşısında (bilgi yelpazesi.net) irade; kabul ya da reddini ortaya koyar. İrade kimliğimizle ilgili olarak, irademiz değerlerimize karşı gösterdiğimiz olumlu, olumsuz tavırdır. Değerlerimizden taviz vermek iradesizliktir.
Özel Yetenekler; Doğal reflekslerimizdir. Dansöz, sanatçı vb.
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<
“EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER ” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<
|