Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Coğrafya Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (30) (COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

581.Aşağıdakilerden hangisi Amerika Kıtasının özelliklerinden biri değildir?

A.                   Asya’dan Bering boğazıyla ayrılmaktadır.

B.                   Kıtalar  içerisindeki kuzey-güney yarım kürelere en fazla sokulan kıtadır.

C.                  Kapladığı alan itibariyle yüz ölçümü olarak Asya kıtasından sonra 2.büyük kıtadır.

D.                  Kıtada bütün iklimler görülür.

E.                   Kuzeydeki dağ sırasına Kayalık Dağları, Güneydeki dağ sırasına da And Dağları denir




582. Hangisi Asya kıtasının özelliklerinden değildir?

A.       Asya kıtası yüz ölçümü ve nüfus olarak en büyük kıtadır.

B.       Ekvatordan kuzey kutbuna kadar kuzey-güney  yönler 10.000 km uzunluktadır.

C.      Doğu batı yönünde 11 saat dilimi vardır.

D.      Afrika Kıtası ile olan sınır Kızıldeniz ve Süveyş Kanalından geçer

E.       Kıtanın büyük bir çoğunluğunda Ekvatoral İklim hakimdir




583.

- Adalar ülkesidir

-  Hammadde kaynakları fakirdir

-  İhracatını endüstri ürünleri önemlidir

-  Volkanik arazi yaygındır

Yukarıda özellikleri verilen ülke  hangisidir?

A) Endonezya              B) İngiltere            C)  Japonya

D) Filipinler                  E) Avustralya




584. 

1. Amerika             2. Avrupa

3. Afrika                4. Asya

Yukarıda belirtilen kıtalardan hangileri ESKİ DÜNYA KARALARI olarak adlandırılır?

A)1 – 2              B) 1-2-3     C) 2-3-4    D)1-4           E)1-3




585. - Mısır üretiminde

- Elektrik üretiminde

- Dış ticaret hacminde

Dünyada 1. sırayı alan ülke hangisidir?

A) Türkiye                     B) Japonya           C) Arjantin

D) Pakistan                  E) ABD




586. Golf- Stream sıcak su akıntısının aşağıdaki ülkelerden hangisinin  iklimi üzerinde etkisi yoktur?

a)-İspanya                    b)-İsveç                 c)- İtalya

d)- Norveç                    e)-Hollanda




587. Gece-Gündüz  süreleri  arasındaki  farkın en az olduğu ülke hangisidir?

a)-İsveç         b)-Libya                 c)-Fransa

d)-Türkiye     e)-Yugoslavya




588. İsveç’te çok sayıda irili ufaklı göl ve çağlayanlı akarsuların bulunması aşağıdakilerden hangisinde

daha çok etkili olur?

A.       Tarım alanlarının sulanmasında

B.       Hayvancılığın gelişmesinde

C.      Akarsu ulaşımında

D.      Sanayi ve endüstrinin gelişmesinde

E.       Hidroelektrik  enerjisi elde edilmesinde




589. Aşağıdaki yerlerin hangisinde Akdeniz iklimi görülmez?

A.       Güney Afrika Cumhuriyeti

B.       Arnavutluğun batısı

C.      Mısır’ın güneyi

D.      İtalya’nın güneyi

E.       Avusturya’nın güneybatısı




590. Aşağıdakilerden hangisi daha yaşlı nüfusa sahiptir?

a)Türkiye                       b) Almanya           c) Mısır

d)Yunanistan               e) Ürdün




591. “Yazları serin, kışları ılık her mevsimi yağışlı geçen iklime ılıman okyanus iklimi denir.”

Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinde ılıman okyanus iklimi görülmez?

a) Fransa                     b) Norveç                 c) İngiltere

d) Almanya                   e) Yunanistan




592. Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde nüfus artış hızı yüksek iken gelişmiş ülkelerde

nüfus artış hızı düşüktür. Aşağıdaki ülkelerden hangisindeki nüfus artış hızı diğerlerine göre daha yüksektir?

a) Norveç                      b) Almanya              c) Norveç

d) İsviçre                       e) Türkiye




593. Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde doğal yetişme imkanı bulan bir bitki aşağıdakilerden hangisinde de yetiştirilir?

A.       Belçika - Hollanda kıyıları

B.       İsveç - Norveç kıyıları

C.      Almanya - Danimarka kıyıları

D.      Romanya - Bulgaristan kıyıları

E.       Hırvatistan - Libya kıyıları




594. “Yaz kuraklığı ve sıcaklığı, pamuk bitkisinin aradığı iklim özellikleridir.”Buna göre pamuk

aşağıdaki ülkelerden hangisinde yetişmez?

a) Yunanistan             b) Mısır                     c) İran

d) İtalya                         e) Norveç




595. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde bulunan göller daha uzun süre donmuş haldedir?

a) Almanya                   b) Norveç                   c) Hollanda

d) Danimarka               e) Avusturya




596. Coğrafi koşulların göz önüne alındığında aşağıdaki Avrupa ülkelerinden hangisinde, orman ve

kağıt endüstrisinin (bilgi yelpazesi.net) diğerlerine göre daha fazla gelişmiştir.?

a) İsveç                         b) Yunanistan              c) Slovenya

d) İspanya                    e) Macaristan




597. Aşağıdaki Avrupa ülkelerinin hangisinde buzulların  yeryüzüne şekillendirici  etkisi daha fazladır?

A) Türkiye                     B) Hollanda          C) Norveç

D) İtalya        E) Portekiz




598.      Aşağıdaki ülkelerin hangisinin nüfus yoğunluğu diğerlerinden daha azdır?

A) Almanya                B) İsveç                C) Hollanda

D) İsviçre                    E) İtalya




599. Buzul aşındırma ve biriktirmenin en etkili olduğu ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?

A) Batı Avrupa ülkeleri               B) Balkan ülkeleri

C) Orta Avrupa ülkeleri              D) İskandinav ülkeleri

E) Doğu Avrupa ülkeleri




600. Dünyada zeytin ve zeytinyağı üretiminde 1.  olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A)  İspanya                   B) Portekiz         C) Mısır

D) Almanya                  E) İtalya




CEVAP ANAHTARI

 

581.D

582.E

583.C

584.C

585.E

586.C

587.B

588.E

589.C

590.B

591.E

592.E

593.E

594.E

595.B

596.A

597.C

598.B

599.D

600.A

 

“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


Yorum Yazı KAPA/AÇ