Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Coğrafya Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

61. Aşağıdakilerden hangisinin Japonya’nın ihracatında önemli bir payı yoktur?

A) Pirinç                        B)Çay                    C) Keten

D) Balık                         E) Soya fasulyesi




62. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde balıkçılığın  gelişmesi okyanus akıntıları ile ilgilidir?

A) Norveç                      B) İtalya                  C) Türkiye

D) Yunanistan             E) Fransa




63.  Aşağıdakilerden hangisi Avustralya’ya ait bir özellik değildir?

A) Tarım ve hayvancılık çok gelişmiştir

B) Nüfus yoğunluğu çok gelişmiştir

C) Kişi başına düşen geliri çok yüksektir.

D) Zengin maden yataklarına sahiptir.

E) İç kısımlarında çöller geniş yer kaplar.




64. Aşağıda yeryüzünün seyrek nüfuslu yerleri ve nüfusun seyrek olmasının nedeni verilmiştir.

- Buna göre hangi neden yanlış olarak verilmiştir?

Bölge                                            Neden

A)    Orta Asya                              Kuraklık

B)    Kongo havzası                    Aşırı nemlilik

C)   Himalayalar                         Engebelilik

D)   Grönland                              Buzullar

E)    Sibirya                                   Ulaşım güçlülüğü




65.  Ekvatoral kuşakta yer alan ülkelerde  hava durumu ile iklim koşulları yılın her günü aynı gibidir.

Dolayısıyla buradaki ülkelerde hava durumuna bakarak iklim koşulları hakkında bilgi sahibi olunabilir.

- Aşağıdaki ülkelerden hangisinde yukarıdaki anlatılan özelliklere  rastlanabilir?

A) Çin                            B) Hindistan       C) Türkiye

D) Malezya                   E) Macaristan




66.  Aşağıdakilerden hangisi Brezilya’ya ait bir özellik değildir?

A) Topraklarının büyük bir kısmında ekvatoral iklim görülür.

B) Amazon nehri havzasını içine alır.

C) Kakao ve kahve üretiminde başta gelir.

D) Nüfus artış hızı çok düşüktür.

E) Latin Amerika’nın en güçlü ülkesidir.




67. Yeryüzü şekillerinin engebeli olduğu yerlerde hidroelektrik potansiyeli fazladır.

- Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinin hidroelektrik potansiyeli en azdır?

( Ülkelerin hepsinde akarsular ve bu akarsulardan  yıl boyunca yeterli akım olduğu kabul edilecektir.)

A) Türkiye                                     B) Fransa              C) İsveç

D) Almanya                                  E) Hollanda




68.  Kanada’nın kalkınmasında aşağıdaki ekonomik faaliyet- lerden hangisinin uluslar arası boyutta katkısı yoktur?

A) Hayvancılık              B) Balıkçılık       C) Madencilik

D) Ormancılık              E) Bankacılık




69. Akdeniz kıyısında yer almasına  rağmen, ülke düzlüklerden oluştuğu için güneyindeki çöl iklimi

kıyılara kadar etkili olur. Akdeniz iklimi dar bir kıyı şeridinde görülür.

- Yukarıda özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Cezayir                                      B)  Fas                  C) Libya

D) Sudan                                      E) Nijerya




70. İklim şartları göz önüne alındığında aşağıdaki ülkelerin hangisinde pamuk yetiştirilemez?

A) Fransa    B) Türkiye   C) Almanya   D) Arjantin    E) İtalya




71. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranı daha fazladır?

A) Almanya                                  B) Pakistan          C) İsveç

D) Norveç                     E) Fransa




72. İngiltere tarım ürünlerinde dışa bağımlı bir ülkedir. Dış alımlarının çok büyük bir kısmını tarım ürünleri oluşturur.

- Bu durumun ortaya çıkmasında temel etken aşağıdakilerden hangisidir?

A) İklimin elverişsiz olması

B) Sanayinin gelişmiş olması

C) Deniz ulaşımının gelişmiş olması

D) Nüfusunun kalabalık olması

E) Ada devleti olması




73. Güneşli gün sayısının fazla olduğu kıyılarda deniz turizmi gelişmiştir.

- Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinde deniz turizmi fazla gelişmemiştir?

A) İspanya                    B) Fransa             C) Yunanistan

D) Türkiye                     E) İngiltere




74. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde zeytin ve zeytin yağı üretiminde önde gelir?

A) İngiltere    B) Norveç              C) İsveç

D) İtalya                        E) Almanya




75. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde karstik şekiller geniş yer kaplar?

A) Yugoslavya              B) Bulgaristan     C) Yunanistan

D) Romanya                E) Belçika




76. Japonya aşağıdaki sanayi kollarından hangisinde Dünya’nın önde gelen ülkelerinden biridir?

A) Kâğıt         B) Cam                 C) Gübre

D) Otomotiv                  E) Tekstil




77. Kapalı havzaların en geniş  ve en az yer tuttuğu kıtalar aşağıdakilerden hangisinde bir arada verilmiştir?

A) Asya - Avrupa                          B) Amerika – Avustralya

C) Afrika – Avrupa       D) G. Amerika – Avrupa

E) Afrika – Asya




78. Avrupa kıtasında arazinin şekillenmesine aşağıdaki dış kuvvetlerden hangisinin etkisi daha azdır?

A) Buzulların                          B) Akarsuların            C) Rüzgarların

D) Dalga ve akıntıların     E) Karstik olayların




79. Norveç, İsveç ve Finlandiya İskandinav  ülkeleri olarak bilinen ülkelerdir.

- Buna göre, aşağıdakilerden (bilgi yelpazesi.net) hangisi İskandinav ülkelerine ait bir özellik değildir?

A) Kişi başına düşen gelir fazladır.

B) Nüfus artışı çok fazladır.

C) Tarım ürünü çeşidi azdır.

D) Buzul şekilleri geniş yer tutar.

E) Balıkçılık ve ormancılık gelişmiştir.




80. Tayga ormanlarının bulunduğu ülkelerde kerestecilik ve kâğıt endüstrisi gelişmiştir.

- Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinde kerestecilik ve kâğıt endüstrisi diğerlerinden daha az gelişmiştir?

A) Norveç      B) Kanada            C) Rusya

D) İsveç         E) İspanya




CEVAP ANAHTARI

 

61.  C

62.  A

63.  B

64.  E

65.  D

66.  D

67.  E

68.  A

69.  C

70.  C

71.  B

72.  A

73.  E

74.  D

75.  A

76.  D

77.  A

78.  C

79.  B

80.  E

 

“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


 


Yorum Yazı KAPA/AÇ