Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

BİLEŞİK KESİRLER TEST SORULAR I(MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Hangi sayının 5/9 nun 3/4 ü 75 tir?

A) 160

B) 180

C) 200

D) 240

 

2. Aşağıdaki kesir çiftlerinden hangisi bileşik kesirdir?

A) 1/8 ile 7/3

B) 12/5 ile 5/3

C) 87/57 ile 46/66

D) 100/10 ile 3/2

 

3. Bir sınıfta bulunan öğrencilerin 20'si kız,16'sı erkektir.Erkekler sınıfın kaçta kaçıdır?

A) 4/9

B) 4/5

C) 5/9

D) 16/2

 

4. 54 tam 1/2 kg şekerin önce 5 tam 4/5 kg'ı sonrada da 13 tam 1/5 kg'ı satılıyor. Geriye kaç kg şeker kalır?

A) 46

B) 40,9

C) 36,5

D) 35,5

 

5. Bir öğrenci evlerinin bahçesinin birinci gün 2/5 ini, ikinci gün 1/4 ünü, üçüncü gün 1/6 sını çapalamıştır. Üç gün sonunda bahçenin ne kadarını çapalamıştır?

A) 49/60

B) 17/30

C) 39/60

D) 23/60

 

6. 600 kişilik okulun 3/5 i geziye gitti. Geziye gitmeyenlerin sayısı kaçtır?

A) 200

B) 220

C) 240

D) 260

 

7. Ali elindeki kitabın önce 21/40 ını sonra da 3/10 ünü okudu. Ali kitabın kaçta kaçını okudu?

A) 33/40

B) 30/40

C) 25/50

D) 40/30

 

8. 1/4'ü 30 olan sayınn 1/5'i kaçtır?

A) 20

B) 24

C) 30

D) 34

 

9. Bir işçi, bir işi 3 günde bitirdi. Birinci gün işin 2/7 sini, ikinci gün 3/8 ini yaptı, üçüncü gün işin kaçta kaçını yapmıştır?

A) 19/56

B) 18/21

C) 24/21

D) 13/56

 

10. 1/2 i ile 1/5 nin farkı 12 olan sayı kaçtır?

A) 40

B) 45

C) 50

D) 55

 

11. Bir çiftçi tarlasının 2/5 ine arpa , kalan kısmının yarısına buğday ekiyor. Tarlanın ekili olmayan kısmı 24 dönüm olduğuna göre kaç dönüme arpa ekilmiştir?

A) 24

B) 32

C) 48

D) 56

 

12. 7/21 kesir sayısı hangi kesir sayısıyla çarpılırsa en küçük sayma sayısına eşit olur?

A) 7/21

B) 21/7

C) 21

D) 42

 

13. 2/3' si 48 tane olan fındıkların tamamı kaç tanedir?

A) 66

B) 72

C) 76

D) 80

 

14. 24 + 13 tam 13/18 işleminin sonucu kaçtır?

A) 445/18

B) 37/18

C) 55/18

D) 679/18

 

15. 32 öğrencisi bulunan bir sınıfın 3/8 erkektir.Sınıfta kaç kız öğrenci vardır?

A) 20

B) 16

C) 12

D) 24

 

16. İki sayı arasındaki fark 75'tir bu fark büyük sayının 5/12'sine eşit olduğuna göre, küçük (bilgi yelpazesi.net) sayı kaçtır?

A) 100

B) 105

C) 125

D) 180

 

17. Kübra parasının 4/7'si ile bir elbise aldı.Geriye 75 lirası kaldığına göre,elbisenin fiyatı kaç liradır?

A) 50

B) 75

C) 100

D) 125

 

18. 8/20 kesrine eşit olan ondalık kesir hangisidir?

A) 0,040

B) 0,8

C) 4,5

D) 0,4

 

19. Aşağıdaki kesir sayılarından hangisi 0,72 ile 0,78 arasındadır?

A) 3/5

B) 3/4

C) 14/20

D) 16/25

 

20. 45,268 sayısındaki 4 ile 6 rakamlarının basamak değerleri çarpımı kaçtır?

A) 240

B) 24

C) 10

D) 2,4

 

21. 40/6 kesrinin eşiti hangisidir?

A) 6 tam 2/3

B) 4 tam 4/4

C) 5 tam 1/3

D) 7 tam 2/8

 

22. 15/5 - 2/1=? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3/5

B) 0

C) 1

D) 5/3

 

23. Günde 7,5 m yer kazan bir işçi 2,5 ayda kaç m yer kazar?

A) 56,25 m

B) 562,5 m

C) 5600 m

D) 25000m

 

24. Bir bahçenin üçte birinin üçte biri bütününün kaçta kaçıdır?

A) 1/18

B) 1/81

C) 1/27

D) 1/9

 

25. 21-5 tam 3/5 +123 işleminin sonucu kaçtır?

A) 17 tam 3/5

B) 15 tam 3/5

C) 83/5

D) 73/5

 

26. 22-11 tam 3/5 sayısı hangisine eşittir?

A) 19/5

B) 14/5

C) 33/5

D) 58/5

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B

2B

3A

4D

5A

6C

7A

8B

9A

10A

11B

12B

13B

14D

15A

16B

17C

18D

19B

20D

21A

22D

23B

24D

25A

26D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):