Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. 2x – 3b = (a – 1).x + 21

denkleminin çözüm kümesi tüm reel sayılar ise,

a + b kaçtır?

A) –7

B) –4

C) –1

D) 2

E) 5

 

2. 3x + 11 = 5x + 5 – (2x – 6)

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {2}

B) {4}

C) {5}

D) R

E) R – {3}

 

3.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) R

B) {2}

C) {3}

D)

E) R–{–2}

 

4.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

5.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

6.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {–2}

B) {1}

C)

D) R – {–2}

E) R – {–2, 1}

 

7. 3xy – 2x + y – 1 = 0

denkleminde y nin hangi değeri için x bulunamaz?

 

8. y reel sayı olmak üzere,

denklemini sağlayan x tamsayısı kaçtır?

A) –13

B) –9

C) –6

D) –3

E) –1

 

9.

denklemi için x.y çarpımı kaçtır?

A) –16

B) –12

C) –8

D) –6

E) –4

 

10.

x(a – 2) + 3y + 4 = 0

3x + (b + 1)y + 2 = 0

denklem sistemi bütün gerçel sayılar için sağlanıyor ise, a.b çarpımı kaçtır?

A) 24

B) 16

C) 8

D) 4

E) 2

 

11.

2x + 3y + 4 = 0

(a + 1).x – b.y – 1 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise,

oranı kaçtır?

 

12.

3x + 2y – 6 = 0 ……d1

ax + by + 3 = 0 ……d2

verilen doğru denklemleri için d1 ve d2 çakışık ise, a.b çarpımı kaçtır?

 

13.

x + 5y + 3 = 0

(a + 2)x + 15y + 11 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi boş küme olduğuna göre, a kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

14.

–x + 7y + 11 = 0

2x + (b – 7)y + a = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi tüm gerçel sayılar ise,

b – 2a farkı kaçtır?

A) 63

B) 59

C) 51

D) 43

E) 37

 

15.

x – 5y = 3

2x + y = 17

(a + 3)x + 2y = 18 denklem sistemini sağlayan bir tek (x, y) ikilisi olduğuna göre, a kaçtır?

A) 5

B) 3

C) 1

D) 0

E) –1

 

16.

ax – 7y + 27 = 0

3x + by + a = 0

denklem sistemini sağlayan herhangi bir (x, y) ikilisi bulunamıyor ise, a aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –12

B) –9

C) –6

D) –3

E) –1

 

17.

denklem sisteminin çözüm kümesi tüm gerçel sayılar ise, m.n çarpımı kaçtır?

 

18. 3x – 2y + 3 = 0 ve ax + by = 0

denklemlerinin (bilgi yelpazesi.net) çözüm kümesi boş küme ise, a = k.b ifadesindeki k kaçtır?

 

19.

x – y + 6 = 0………d1

2x + y + 3 = 0 ……...d2

d1 ve d2 doğruları bir noktada kesişiyor ise, x.y çarpımı kaçtır?

A) –9

B) –6

C) –3

D) –2

E) –1

 

20.

ax + 4y + 2 = 0

3x + by + 1 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise, ifadesinin değeri kaçtır?

A) 8

B) 6

C) 4

D) 2

E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.B       2.D        3.E       4.E       5.E

 

6.C        7.B        8.E        9.B        10.D       11.A       12.C

 

13.A       14.E        15.E       16.B        17.B

 

18.A        19.A        20.C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.....

10. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel olmuş öğrencilerime böyle sorular arıyordum ve buldum çok sağolun
->Yazan: esra :) 1903

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):