Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (7) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

eşitliğinde y nin hangi değeri için x hesaplanamaz?

 

2.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 3

 

3.

ise, x kaçtır?

A) 2006

B) 2005

C) 2004

D) 2003

E) 2002

 

4.

ise, x + y kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

5. a, b ve c birbirinden farklı tamsayılardır.

a.b = 12

b.c = 4 ise, c + a aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –16

B) –8

C) –4

D) 4

E) 16

 

6.

ise, a kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

7.

2xy = 3

3yz = 4

x + z = 17 olduğuna göre, y kaçtır?

 

8.

x.y = 12

x.z = 18

y.z = 24 ise,

x, y ve z tamsayılarının toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) –17

B) –13

C) –5

D) 7

E) 15

 

9.

m2 – n2 = 12

p2 – n2 = 4

m – p = 2

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 8

 

10. x ve y sıfırdan farklı tamsayılar olmak üzere,

x(y + 1) + y(x – 1) + 2y = x – y

eşitliğini sağlayan x kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 4

 

11.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {4}

B) {2]

C) {1}

D)

E) R

 

12.

denklemleri veriliyor.

Buna göre a + b ifadesinin değeri kaçtır?

A) 0

B) 4

C) 6

D) 8

E) 12

 

13.

yukarıdaki denklem sistemine göre x ile y arasındaki bağıntı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) 2x = 5y

B) 5x = 2y

C) x = y

D) x≠y

E) x = 5y

 

14. x, y, z sayma sayıları olmak üzere;

2x = 5y

x = y + z ise,

ifadesinin (bilgi yelpazesi.net) değeri kaçtır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

15.

ifadesinde x hangi değeri alamaz?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 7

 

16.

x.y çarpımının değeri kaçtır?

A) –2

B) –1

C) 0

D) 1

E) 2

 

17.

denklem sistemi veriliyor.

Buna göre, x.y çarpımının değeri kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

18.

5x + 2y + m = 12

3x + 6y – n = 8

n – m = 4 ise, x + y toplamının değeri kaçtır?

A) –2

B) 2

C) 3

D) 4

E) 6

 

19. Bir kesrin payına 7 eklendiğinde kesrin değeri 2, paydasından 2 çıkarıldığında ise 1’e eşit olmaktadır.

Buna göre bu kesrin payı kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 3

 

20. a, b ve c ve pozitif tamsayılar olmak üzere,

ab + ac = 7

b(a + d) = 11 ise,

(a + d) – (b + c) ifadesinin değeri kaçtır?

A) 11

B) 9

C) 7

D) 5

E) 4

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.A       2.B       3.B       4.E       5.B

 

6.C       7.E       8.B       9.A       10.A       11.D       12.A

 

13.E        14.D        15.A        16.B        17.E

 

18.C        19.E       20.E

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):