Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇEMBER TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Babam çevresi 50 m. olan bahçemizin etrafına tel çekmek istiyor. Babamın kaç santimetre tel alması lazım?

A) 150

B) 15000

C) 1500

D) 150000

 

2. Yarıçapı 10 cm olan çemberin uzunluğu kaç cm' dir? pi=3,14

A) 6,28

B) 62,8

C) 31,4

D) 628

 

3. Uzunluğu 6,28 desimetre olan bir telin iki ucu birleştirilerek çember yapılıyor. Meydana gelen çemberin yarıçapı kaç desimetredir? (Pi sayısı= 3,14 alınacak)

A) 100

B) 10

C) 1

D) 0,1

 

4. Çapı 60cm. olan bir tekerlek 5 kez tam döndüğünde kaç cm.yol almış olur.(Pi=3)

A) 600

B) 300

C) 90

D) 900

 

5. Bir traktörün arka tekeri 1413 m yol katettiğinde 500 defa dönüyor. Tekerin çapı kaç cm' dir?

A) 45

B) 75

C) 90

D) 95

 

6. Tekerleklerinin yarıçapı 30 cm olan bir arabanın 360 m yolu alabilmesi için bir tekerleğinin kaç defa dönmesi gerekir? (Pi=3 alınacak)

A) 150

B) 200

C) 250

D) 300

 

7. Çevresi 48m. olan kare şeklindeki bir bahçenin bir kenarı kaç metredir?

A) 24

B) 12

C) 7

D) 15

 

8. Çevresinin uzunluğu 62,8 cm olan dairenin alanı kaç cm karedir? pi=3,14

A) 628

B) 314

C) 282

D) 186

 

9. Çevre uzunluğunun 2/7 si 6 cm olan çemberin çapı kaç cm dir?( Pi = 3 alınacak)

A) 2,4

B) 3,5

C) 6

D) 7

 

10. Yarıçapı 6cm. olan çemberin çevresi kaç cm.dir?(Pi=3)

A) 36

B) 45

C) 30

D) 18

 

11. Aşağıdakilerden hangilerinin kenarı yoktur?

A) Üçgen-altıgen

B) Kare- Eşkenar üçgen

C) Daire-çember

D) Dikdörtgen-yamuk

 

12. Çapı 18 cm olan bir tabağın çevresiyle kağıda çizilen çemberin çapı kaç cm olur?

A) 18

B) 12

C) 9

D) 6

 

13. Yarıçapı 30 cm olan çemberin çevresi kaç cm.dir?

A) 30

B) 90

C) 180

D) 160

 

14. Yarı çapının uzunluğu 2 cm olan çemberin çevresi kaç cm olur? (Pi sayısı=3)

A) 9

B) 12

C) 16

D) 18

 

15. Alanı 78,5 m kare olan dairenin yarıçapı kaç m'dir?(pi=3,14)

A) 25

B) 15

C) 10

D) 5

 

16. Bir el arabasının tekerinin çevresi 120 cm dir.Bu tekerin 6 m yol alabilmesi için kaç tur atması gerekir?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

 

17. uzunluğu 25.12 cm.olan bir ipin iki ucu birleştirilerek çember yapılıyor.Meydana gelen çemberin yarı çapı kaç cm.dir?(pi=3,14)

A) 0,4

B) 2.5

C) 4

D) 4,18

 

18. Yarıçapı 4 cm olan çemberin alanı kaç santimetrekaredir? (pi=3)

A) 38

B) 48

C) 58

D) 68

 

19. Alanı 108 cm kare olan dairenin çevresi kaç cm'dir?(pi=3)

A) 36

B) 39

C) 42

D) 86

 

20. Onur kuzusunu otlatmak için ağılın dışına bağlıyor.Kuzunun ipinin uzunluğu 6 m dir.Kuzunun otlayabileceği en büyük alanın çevre uzunluğu kaç m dir?(pi sayısını 3 alınız)

A) 36

B) 35

C) 18

D) 12

 

21. Çevresi 16 cm olan karenin içine yarıçapı 2 cm olan çember çizersek çemberin dışında kalan alan (bilgi yelpazesi.net) kaç santimetre kare olur? Pi=3

A) 4

B) 16

C) 12

D) 8

 

22. Yarıçapı 4 cm olan dairenin alanı kaç cm karedir?(pi=3)

A) 42

B) 46

C) 48

D) 50

 

23. Çapı 32 cm olan çemberin yarı çapı kaç cm dir.?

A) 16 cm

B) 14 cm

C) 12 CM

D) 10 cm

 

24. Yarı çapının uzunluğu 4 cm olan çemberin çevresi kaç cm'dir?( pi= 3)

A) 12

B) 16

C) 18

D) 24

 

25. Yarı çapı 8 cm olan çemberin çevresi kaç cm.dir? ( =3)

A) 36

B) 24

C) 44

D) 48

 

26. Ali kuzusunu otlaması için ip ile bağlamıştır. İpin uzunluğu 10 metre ise kuzunun oylayabileceği bölgenin çevresi kaç metredir?

A) 48

B) 60

C) 24

D) 52

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B        2B        3C        4D        5C        6B

 

7B        8B        9D        10A        11C        12A        13C

 

14B        15D        16D        17C        18B        19A

 

20A        21A        22C        23A

 

24D        25D        26B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):