Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇEMBERDE AÇILAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (3) (TEĞET-KİRİŞ AÇILARI, ÜÇGENDE AÇILAR) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

A) 65                             B) 60                      C) 55

D) 50                             E) 45

 

 

2.

Yukarıdaki şekilde AB ve AC doğruları çembere teğettir.

 açısının ölçüsü 500,   açısının ölçüsü 550 olduğuna göre,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 50                             B) 45                      C) 40

D) 35                             E) 30

 

 

3. Aşağıdaki şekilde O, çemberin merkezidir. P noktasından geçen iki doğru çemberi E, A ve B, F de kesiyor.

TE doğrusu E noktasında teğet

TEA açısının ölçüsü 770

ABF açısının ölçüsü 550

APF açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 43                             B) 42                      C) 41

D) 40                             E) 39

 

 

4.

Yukarıdaki şekilde,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 30                             B) 45                      C) 50

D) 60                             E) 75

 

 

5. Aşağıdaki şekilde IATI kaç cm dir?

 

 

6.Şekildeki ABCD kirişler dörtgeninin köşegenleri K noktasında kesişmektedir.

Buna göre  kaç derecedir?

A) 55                             B) 50                      C) 45

D) 40                             E) 35

 

 

7.

Şekildeki verilere göre,   kaç derecedir?

A) 60                             B) 90                      C) 120

D) 135                           E) 150

 

 

8.

Çemberler, AFC ve BFC üçgenlerinin çevrel çemberleri AT, A noktasında teğet BS, B noktasında teğet

Şekildeki verilere göre   kaç derecedir?

A) 50                             B) 55                      C) 60

D) 65                             E) 70

 

 

9.

Yukarıdaki şekilde verilen COD açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

10.

Yukarıdaki verilere göre,   kaç derecedir?

A) 20                             B) 25                      C) 30

D) 35                             E) 40

 

 

11.

Şekildeki O merkezli ve [AB] çaplı yarı çember üzerinde C ve D noktaları alınmıştır.

Buna göre, ICDI=x kaç birimdir?

 

 

12.

Şekildeki çemberde, kesişen [AB] ve [CD] kirişlerinin oluşturduğu dört yayın derece türünden ölçüleri (bilgi yelpazesi.net) verildiğine göre, a açısı kaç derecedir?

A) 32                             B) 35                      C) 36

D) 40                             E) 45

 

 

13.

Şekildeki [AB] çaplı yarı çemberin T noktasındaki teğeti, ABD doğrusunu C de kesiyor.

  olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 5                                B) 10                      C) 15

D) 20                             E) 25

 

 

14.

Şekildeki kirişler dörtgeninde, işaretli dört açının ölçüleri verilmiştir.

Buna göre, dikdörtgenin ABC açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 90                             B) 80                      C) 75

D) 70                             E) 60

 

 

15.

Yukarıdaki verilere göre, çemberin yarıçapı kaç birimdir?

 

 

16.

Şekilde, O merkezli çemberin [AB] çapı ile birbirine eşit [BC] ve [CD] kirişleri çizilmiştir.

Buna göre,   kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

17. O merkezli [AB] çaplı yarım çember

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 30                             B) 35                      C) 40

D) 45                             E) 50

 

 

18.

Şekildeki [TE ışını O merkezli çembere A noktasında teğettir.

[AC]//[OB] olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 50                             B) 60                      C) 65

D) 70                             E) 75

 

 

19. O merkezli, [AB] çaplı yarım çember D, C çember üzerinde,

Yukarıdaki verilere göre,   derece türünden aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

20.

Şekildeki [AC ışını, O merkezli çembere C noktasında teğet olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 115    B) 116    C) 117    D) 118    E) 119

 

 

21.

Şekilde IADI=a cm, IABI= 2a cm olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 120                           B) 110                   C) 100

D) 90                             E)  80

 

 

22.

Yukarıdaki şekilde KL doğrusu O merkezli çembere T noktasında teğet olduğuna göre,  kaç derecedir?

A) 25                             B) 30                      C) 35

D) 40                             E) 45

 

 

23. Bir saat kulesindeki saatin akrebinin uzunluğu 72 cm dir.

Bu akrebin ucu 1 saatte kaç cm yol alır?

 

 

24.

A, B, C, D noktaları çember üzerinde

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

25.

Şekildeki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 45                             B) 36                      C) 34

D) 32                             E) 30

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-E       3-B       4-D       5-D

 

6-B       7-C       8-A       9-D      10-E       11-D

 

12-C       13-C      14-A       15-D       16-B       17-B

 

18-E      19-C      20-E       21-A      22-B       23-A      24-B       25-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: