Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇEMBERDE UZUNLUK, ÇEMBERİN UZUNLUĞU İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Şekilde görülen üçgende a=8 cm, b=5 cm, c=7 cm olduğuna göre IDCI kaç cm dir?

A) 1                                               B) 2                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

2.

Şekilde IAHI=1, IHDI=3, IDCI=6, ICBI=5 olarak veriliyor. IBEI nin değeri nedir?

A) 2                                B) 1                        C) 3

D) 4                               E)  5

 

 

3. Çapı 26 cm olan bir çemberin içine ta-banları 24 cm ve 10 cm olan bir yamuk çiziliyor.

Merkez yamuğun içinde olduğuna göre yamuğun alanı kaç cm² dir?

A) 109                           B) 130                   C) 260

D) 289                           E) 320

 

 

4.

 

 

5.

Verilen şekilde ABCD yarıçap uzunluğu “a” olan bir çembere dıştan teğet bir karedir.

N ve P sıra ile [AB] ve [AD] nin değme noktaları olduğuna göre IPMI uzunluğu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6.

Yukarıdaki şekilde BK=6, KC=1, CF=1, FA=3 olduğuna ve AK, BF, CE doğruları S noktasında kesiştiğine göre AE  nin uzunluğu nedir?

A) 7                                B) 5                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

7.

Şekildeki çemberin yarıçapı R bu çembere dıştan teğet olarak çizilmiş bulunan ABCD ikizkenar yamuğunun BC kenar (bilgi yelpazesi.net) uzunluğu a dır.

Yamuğun alanı nedir?

 

 

8.

ve C nin harmonik eşlenikleri olduğuna göre, IAFI kirişi kaç cm dir.

A) 5                                B) 3                        C) 6

D) 2                               E) 4

 

 

9.

olduğuna göre, BEC üçgeninin çevresi kaç cm dir?

A) 12                             B) 14                      C) 16

D) 18                             E) 20

 

 

10.

 

 

 

11. Aşağıdaki şekilde ABDE kirişler dörtgenidir.

AD, BE, CF doğruları T noktasında kesişiyor.

IAFI kaç cm dir?

A) 11                             B) 10                      C) 9

D) 8                               E) 7

 

 

12. Aşağıdaki ABCD dikdörtgeninde IABI=a, IADI=b dir. D merkezli b yarıçaplı dörtte bir çember ile BC çaplı yarı çember E noktasında birbirine teğettir.

Buna göre   oranı kaçtır?

 

 

13. Aşağıdaki şekilde ICGI kaç birimdir?

EC yayı: B merkezli çeyrek çember yayı

EF yayı: A merkezli çeyrek çember yayı

FG yayı: D merkezli çeyrek çember yayı

A) a-2b                          B) 2a-b                  C) 2(a-b)

D) 3a-2b                       E) 2a-3b

 

 

14.

Bir kenarı 4 cm olan eşkenar bir üçgenin kenarları üzerinde, köşelerden uzaklıkları 1 er cm olan 6 nokta alınıyor.

Bu noktalardan geçen çemberin yarıçapı kaç cm dir?

 

 

15.

Yukarıdaki şekilde [DE] çaplı yarı çember [BC] ye F de teğet ve D, E kenarlar üzerindedir.

Bu bilgilere göre yarı çemberin yarı-çapı kaç cm dir?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-A       3-C       4-C

 

5-C       6-D      7-B      8-A      9-C

 

10-C       11-B       12-D       13-C      14-C      15-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: