Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇIKARMA İŞLEMİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Bir adımı 25,8 cm gelen kişi 100 adımda kaç cm yürümüş olur?

A) 258

B) 2580

C) 0,258

D) 100

 

2. (0,234 +1,234 ) – 1,468 = ?

A) 0

B) 1

C) 1,468

D) 468

 

3. Bir çıkarma işleminde eksilen ve çıkanın toplamı 106 dır. Çıkan 22 olduğuna göre fark kaçtır?

A) 84

B) 62

C) 67

D) 58

 

4. Ahmet Hasan'a 9 kalem verirse kalemleri eşit oluyor. Hasan Ahmet' e 9 kalem verirse kalemleri arasındaki fark kaç olur?

A) 18

B) 27

C) 30

D) 36

 

5. Toplamları 186 olan iki sayının farkı 78'dir. Buna göre büyük sayı kaçtır?

A) 108

B) 132

C) 164

D) 171

 

6. İki sayının farkı 15 tir. Eksilene 5 eklenirse yeni fark kaç olur?

A) 15

B) 20

C) 25

D) 10

 

7. Melh 12 yaşındadır. Kardeşi Melih' ten 5 yaş küçüktür. 5 yıl sonra ikisinin yaşları toplamı kaçtır?

A) 29

B) 24

C) 19

D) 17

 

8. Bir çıkarma işleminde eksilen 586, fark 299'dur. Eksilene 80 eklersek yeni fark kaç olur?

A) 219

B) 349

C) 379

D) 648

 

9. Bir beldede yaşayan 4208 kişinin 583 ü çocuk 1769 u bayan kalanlar ise erkektir. Beldede yaşayan kaç erkek vardır?

A) 2452

B) 1856

C) 1756

D) 1565

 

10. Bir çıkarma işleminde eksilenle çıkanın toplamı 62 dir. Fark 32 olduğuna göre eksilen kaçtır?

A) 32

B) 38

C) 42

D) 47

 

11. Teyzem 14 yıl sonra 32 yaşında olacaktır. Teyzemin 12 yıl önceki yaşı kaçtır?

A) 6

B) 7

C) 8

D) 9

 

12. Bir çıkarma işleminde; eksilen sayı, çıkan sayının 4 katından 8 eksiktir. Fark 22 ise eksilen sayı kaçtır?

A) 33

B) 32

C) 30

D) 36

 

13. 9 eksiği 10 olan sayının 7 eksiği kaçtır?

A) 8

B) 12

C) 17

D) 19

 

14. 6064 doğal sayısında 6 rakamlarının basamak değerleri farkı kaçtır?

A) 5936

B) 5940

C) 6000

D) 6006

 

15. 832-376 işleminin sonucunun en yakın tahmini için hangi işlem yapılmalıdır?

A) 850-350

B) 800-400

C) 832-332

D) 830-380

 

16. Bir çiftçi 350 000 kg soğanının önce 162 555 kilogramını sonra 43 999 kilogramını satıyor. Geriye (bilgi yelpazesi.net) kaç kilogram soğan kalmıştır?

A) 143 446

B) 245 552

C) 66 454

D) 100 000

 

17. 2/5-6/30= işleminin sonucu kaçtır?

A) 2/25

B) 8/35

C) 6/30

D) 8/30

 

18. 35350-B=13005 çıkarma işleminde B'nin sayı değerleri toplamı kaçtır?

A) 28

B) 16

C) 35

D) 17

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B

2A

3B

4C

5B

6B

7A

8C

9B

10D

11A

12B

13B

14B

15D

16A

17C

18B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.

1. **Yorum**
->Yorumu: valla cok zor 5 yanlis 9 dogrum cikti ve bes tane bosum var cok ama cok calismam gerekiyor
->Yazan: leyla nur.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):