Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DENKLEM ÇÖZME, DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (BİR BİLİNMEYENLİ, İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

 toplamı nedir?

A)  1                               B) -2                       C) z

D) y                                E) x

 

 

2.

 olduğuna göre x in değeri nedir?

A) 0,063                        B) 0,63                  C) 6,3

D) 63                             E) 630

 

 

3.

 eşitliğini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

4.

 denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangi-sidir?

 

 

5.

 olduğuna göre, x kaçtır?

 

 

6.

I.   3x-5=8-x

II.   4x=13

Yukarıdaki denklemler özdeştir. II. denklemi elde etmek için I. denklem üzerinde aşağı-daki işlemlerden hangisi yapılmalıdır?

A) İki yanına x+5 eklenmelidir

B) İki yanına x-5 eklenmelidir

C) İki yanına 5-x eklenmelidir

D) Sol yanına x, sağ yanına 5 eklenmelidir

E) Sol yanına -x, sağ yanına -5 eklenmelidir

 

 

7.

 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 100                           B) 120                   C) 210

D) 121,8                       E)141,7

 

 

8.

 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 10                             B) 8                        C) 6

D) 4                               E) 2

 

 

9.

x+2=5 ; x-y=1 olduğuna göre,

 ifadesinin (bilgi yelpazesi.net) değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5                                B) 10                      C) 15

D) 20                             E) 25

 

 

10.

14x-3y=39

6x+17y=35

denklem sisteminin çözümü aşağıdakilerden hangi değer takımını kök olarak kabul eder?

A) x=2 ; y=3                  B) x=-2 ;y=-3        C) x=3 ; y=-2

D) x=3 ; y=1                 E) x=-3 ; y=-1

 

 

11.

 denklemlerini aynı za-manda sağlayan x ve y değerlerinin x=y=1 olabilmesi için b aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A)  3                               B) 2                        C) 1

D) –2                             E) -3

 

12.

 eşitliğinde x ve y, 5 ten küçük birer doğal sayı ise y  kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

D) 1                               E) 0

 

 

13. (2x-y-3)a+(x+y)b=0 eşitliğini her a, b için doğru ise, y kaçtır?

A) –2                             B) –1                      C) 0

D) 1                               E) 2

 

 

14.

 olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?

 

 

15. 

olduğuna göre, a2+b2 toplamı kaçtır?

A) 18                             B) 21                      C) 25

D) 36                             E) 61

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E      2-B      3-C      4-A

 

5-A      6-A      7-C      8-D      9-D

 

10-D     11-D      12-B      13-B      14-B     15-E

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: