Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DENKLEM ÇÖZME, DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (3) (BİR BİLİNMEYENLİ, İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Farkları 4, toplamları 14 olan iki doğal sayının çarpımı kaçtır?

A) 27                             B) 36                      C) 45

D) 54                             E) 65

 

 

2. Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı, öbürünün 4 katına eşittir.

Bu sayılardan küçük olanı kaçtır?

A) 33                             B) 30                      C) 27

D) 24                             E) 22

 

 

3.

denklemini sağlayan x ve y değerleri hangileridir?

 

 

4.

 olduğuna göre (xy+yz+zx) ifadesinin nümerik değeri kaçtır?

A) 20                             B) 8                        C) 11

D) –11                           E) 22

 

 

5.

 denklem sistemini sağlayan x'in değeri nedir?

A) 4                                B) –4                      C) –8

D) 8                               E) -12

 

 

6. x, y, z sıfır ya da pozitif tamsayılar olmak koşuluyla,

3x+2y+z=60

2x+3y+z=50

denklem sistemini sağlayan en büyük z değeri nedir?

A) 20                             B) 30                      C) 40

D) 50                             E) 60

 

 

7.

 olduğuna göre, x+y+z topla-mının değeri nedir?

A) 5                                B) 7                        C) 8

D) 10                             E) 12

 

 

8.

olduğuna göre, x+y+z toplamı kaçtır?

 

 

9.

x-2y-2z+v nin değeri kaçtır?

A) 4                                B) 6                        C) 9

D) 12                             E) 18

 

 

10.

x+2y+3z=15

x+4y+6z=25

Yukarıdaki denklemleri sağlayan x değerini bulmak için başka bir bilgiye gerek var mı mıdır, varsa nedir?

A) Başka bir bilgiye gerek yoktur.

B) x+y+z değerinin verilmesi gereklidir.

C) y değerinin verilmesi gereklidir.

D) z değerinin verilmesi gereklidir.

E) y+z değerinin verilmesi gereklidir.

 

 

11. x, y, z birbirinden farklı birer pozitif tamsayıdır.

x-y+z=3

x+y+z=7

olduğuna (bilgi yelpazesi.net) göre, x in alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

 

12.

a+b+c=d

b+c+d=a

c+d+a=b

ise a+b+d toplamı nedir?

A) c                                B) 2c                      C) 3c

D) –c                             E) –3c

 

 

13. x, y, z sıfırdan ve birbirinden farklı po-zitif tamsayılardır.

Buna göre, 3x+2y+z=40 denklemini sağlayan en büyük z kaçtır?

A) 34                             B) 33                      C) 32

D) 31                             E) 30

 

 

14.

2a+3b+4c=9

4a+3b+2c=15

ise, a+b+c toplamı kaçtır?

A) –6                             B) –4                      C) 0

D) 4                               E) 6

 

 

15. x, y, z sıfırdan büyük birer tamsayı ve 3x+2y+z=97 olduğuna göre, y nin en büyük değeri kaçtır?

A) 47                             B) 46                      C) 45

D) 44                             E) 43

 

 

16.

x+y+z=6

xy+xz=9

olduğuna göre, x kaçtır?

 

 

17. a, b, c pozitif tamsayılar ve

a.b=12

b.c=60

a.c=80

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 10                             B) 9                        C) 8

D) 4                               E) 2

 

 

18. x, y gerçel sayılar ve

olduğuna göre, x+y toplamı kaçtır?

A) –15                           B) –14                   C) –13

D) 14                             E) 15

 

 

19.

x-y=22

y+z=10

z-v=8

olduğuna göre, x-2y-2z+v ifadesinin değeri kaçtır?

A) 4                                B) 12                      C) 20

D) 32                             E) 40

 

 

20.

3a-3b+4c=7

2a-6b+8c=2

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 6                               E) 8

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-A     3-C      4-C     5-D

 

6-B     7-A     8-A     9-A     10-A     11-C

 

12-E      13-B      14-D      15-B      16-A      17-D      18-C     19-A     20-A

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: