Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DİKDÖRTGEN, DİKDÖRTGENİN ALANI, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

ABCD dikdörtgeninde IOAI=2, IOCI=5, IODI=3 dür. IOBI nin uzunluğu nedir?

 

 

2.

Şekildeki dikdörtgenin kenarları 3 ve 4 cm dir. [AB] ve [DC] kenarlarının orta noktaları E ve F dir.

Buna göre IMNI nin uzunluğu kaç cm dir?

 

 

3.

Verilen şekilde, alanı 180 cm² olan ABCD dikdörtgeninin içine, boyutları birbirine eşit ve birer tam sayı olan 9 dik dörtgen yerleştirilmiştir.

ABCD dikdörtgeninin çevresi kaç cm dir?

A) 104                           B) 96                      C) 58

D) 52                             E) 44

 

 

4.

A) 7                                B) 6                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

5.    Bir dikdörtgenin eni   ü kadar küçültülür,

boyu   ü kadar büyültülürse alanı yüzde kaç oranında değişir?

A) 15                              B) 20                      C) 25

D) 30                             E) 35

 

 

6.  Boyutları  6 cm ve 12 cm olan bir dikdörtgende, köşelerin kesim noktasının iki komşu kenara uzaklıkları toplamı  kaç cm dir?

A) 6                                B) 9                        C) 12

D) 15                             E) 24

 

 

7.

Şekilde görüldüğü gibi dik kenarları IACI=9, IABI=6 olan ABC dik üçgeninde BC hipotenüsü üzerinde bir N noktası alınıyor.

INKI=y, INLI=x olduğuna göre x+y nin en küçük değeri aşağıdakilerin hangisine en yakındır?

A) 11                             B) 10                      C) 9

D) 6                               E) 5

 

 

8.

A) 40                             B) 55                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

9.

olduğuna göre EGFH  dörtgeninin A(x) alanı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 10(8-x)+(5-x)

B) 20(8-x)

C) 40

D) 20

E) 5(8-x)

 

 

10.

 

 

11.

Şekildeki iki dikdörtgenden içtekinin kenarları, diğerinin kenarlarından 2 şer cm içtedir.

Dıştaki dikdörtgenin boyutları x, y olduğuna göre, içteki dikdörtgenin alanının x, y ye bağlı olarak ifadesi (bilgi yelpazesi.net) aşağıdakilerden hangisidir?

A) xy-4(x+y)+16

B) xy-2(x-y)+4

C) xy-4(y-x)+16

D) xy+2(x-y)-16

E) xy+x+y+4

 

 

12.

Şekilde görülen ABCD dikdörtgeni biçimindeki meyilli arsa, toprak kazılarak yatay bir CDEF dikdörtgeni biçimine getiriliyor.

IABI=20 m, IBCI=25m, IBFI=IAEI=15 m  olduğuna göre, arsa kaç m² küçülmüştür?

A) 100                           B) 80                      C) 60

D) 40                             E) 20

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-C      3-C      4-D     5-C

 

6-B     7-D     8-B      9-C      10-A      11-A      12-A

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

.

1. **Yorum**
->Yorumu: çoooook güzel bayıldım çok ve çok teşekkür ederim ççço faydası dokundu herkese bu bilgiyi aktarıcagım 
->Yazan: elif
.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: