Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DOĞAL SAYILAR, TAM SAYILAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. x, y, x farklı üç pozitif tamsayı olmak üzere

xyz=6,

xz=3 ve

y=2 ise x¹1 dir.

Buna göre x, y, z sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1, 2, 3                                       B) 1, 3, 2                               C) 3, 2, 1

D) 3, 1, 2                                      E) 2, 1, 3

 

2. a, b, c pozitif tamsayılar olmak üzere

3a=5b

c=2a

olduğuna göre, c nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 60                                             B) 30                                     C) 10

D) 6                                               E) 5

 

3. x ve y pozitif tamsayılar ve

olduğuna göre, z nin en büyük değeri için x+y+z kaçtır?

A) 10                                             B) 9                                        C) 8

D) 7                                               E) 5

 

4. x ve y pozitif tamsayılar olmak üzere

2x+3y=27

koşulunu sağlayan kaç y değeri bulunur?

A) 6                                               B) 5                                        C) 4

D) 3                                               E) 2

 

5. K ve M pozitif tamsayılar,

olduğuna göre, K nın alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

6. a, b, c pozitif tamsayılar,

a-b=1

a-c=5

olduğuna göre, a+b+c toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 9                                               B) 12                                     C) 13

D) 14                                             E) 17

 

7. a, b, c pozitif tam sayılar ve

olduğuna göre, a+b+c toplamının en küçük değeri kaçtır?

A) 10                                             B) 15                                     C) 20

D) 30                                             E) 45

 

8. a ve b pozitif tamsayılar ve

  olduğuna göre, a nın alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 16                                             B) 20                                     C) 24

D) 28                                             E) 36

 

9. x, y, x, sıfırdan farklı birer tamsayı ve x+y=z olduğuna göre, x+y+z toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 16                                             B) 22                                     C) 24

D) 33                                             E) 36

 

10.  x, y, z sıfırdan büyük birer tam sayı ve

2x+3y-z=94

olduğuna göre, x in en küçük değeri kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

11. x ve y birer pozitif tam sayılar olmak üzere

x>3   2x+3y=96

olduğuna göre, y nin alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 29                                             B) 28                                     C) 26

D) 23                                             E) 22

 

12. a, b, c birbirinden farklı pozitif tam-sayılar ve

olduğuna göre, b nin alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 2                                               B) 3                                        C) 7

D) 11                                             E) 15

 

13. a ve b birer tamsayı olmak üzere,

olduğuna göre, a-b farkı en çok kaçtır?

A) 8                                               B) 10                                     C) 11

D) 12                                             E) 14

 

14. a,b pozitif tamsayılar ve

a.b = 2a+14

olduğuna göre, b nin en küçük değeri almasını sağlayan a aşağıdaki aralıklardan hangisindedir?

A) [13,15]                                     B) [10,12]                              C) [7,9]

D) [4,6]                                          E) [1,3]

 

15. Üç basamaklı bir x doğal sayısının   katı, iki basamaklı bir y doğal sayısına eşittir. Buna göre, y doğal sayısı en az kaç olabilir?

A) 42                                             B) 45                                     C) 48

D) 51                                             E) 54

 

16. 1 den 6 ya kadar olan rakamlar kul-lanılarak yazılan, rakamları birbirinden farklı, altı basamaklı ABCDEF sayısında A+B=C+D=E+F dir. Bu koşulları (bilgi yelpazesi.net) sağlayan en büyük ABCDEF sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

17.  a, b, c pozitif tamsayılar ve

a . b = 4

a . c =12

olduğuna göre, a + b+ c toplamının en küçük değeri kaçtır?

A) 6                                               B) 8                                        C) 10

D) 12                                             E) 17

 

18. 1, 3, 6, 7, 9 rakamlarını kullanarak yazılan, rakamları birbirinden farklı, beş basamaklı KMPTS sayısında K+M=T+S dir. Bu koşulları sağlayan kaç tane beş basamaklı KMPTS sayısı vardır?

A) 8                                               B) 7                                        C) 6

D) 5                                               E) 4

 

19. 1 den 54 e kadar olan tamsayılar sol-dan sağa doğru yan yana yazılarak

a=1 2 3 4 ... 9 10 11 12 ... 53 54

şekilden 99 basamaklı bir a sayısı oluşturuyor. Buna göre, a nın soldan 50. rakamı kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 6                                               E) 9

 

20. 1, 2, 3, 4 ve 5 rakamları kullanılarak yazılabilen, rakamları tekrarlı ve tekrarsız tüm iki basamaklı tek sayıların toplamı kaçtır?

A) 495                                           B) 497                                   C) 503

D) 515                                          E) 523

 

Başarılar Dilerim…

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C    2-C    3-A    4-C    5-A

 

6-B    7-B    8-D    9-D    10-A    11-D    12-B

 

13-D    14-A    15-B    16-C     17-B    18-A    19-C    20-A

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: