Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Saatteki ortalama hızı 58 km olan bir kamyonun hareketinden 4 saat sonra hareket eden taksinin saatteki ortalama hızı 74 km ise taksi kamyona kaç sonra yetişir?

A) 12

B) 14,5

C) 15

D) 16,5

 

2. Zeynep projesini günde 4 saat çalışarak12 günde bitirdi.Zeynep,günde 3 saat çalışmış olsaydı, projesini kaç günde bitirirdi?

A) 20

B) 22

C) 12

D) 16

 

3. Zeynep ile annesinin kütleleri farkı 33 , toplamları97 kg'dır . Zeynep'in kütlesi kaç kg'dır?

A) 65 kg

B) 32 kg

C) 42kg

D) 27kg

 

4. Bir satıcı,25 çift ayakkabı almıştır. Ayakkabılar 5 YTL daha ucuz olsaydı, aynı parayla 30 çift ayakkabı alacaktı. Bir çift ayakkabı kaç liradır?

A) 25

B) 125

C) 30

D) 50

 

5. Melek aklından tuttuğu sayıya 7 katını eklerse 632 sayısını buluyor. Melek'in aklında tuttuğu sayı kaçtır?

A) 79

B) 90

C) 96

D) 106

 

6. 5 gömleğin fiyatı 1 ayakkabı fiyatına eşittir.3 ayakkabı fiyatı 1 ceketin fiyatına eşittir.4 ceket fiyatına kaç gömlek alınabilir?

A) 60

B) 30

C) 15

D) 10

 

7. Serdar ile annesinin yaşları toplamı50'dir.3 yıl sonra annesinin yaşı,Serdar'ın yaşının 3 katı olacaktır.Serdar şimdi kaç yaşındadır?

A) 15

B) 14

C) 17

D) 16

 

8. 4 yıl önceki yaşlarının toplamı 43 olan iki kardeşin 6n yıl sonraki yaşları toplamı kaç olu?

A) 49

B) 47

C) 53

D) 37

 

9. Dört sayının ortalaması 25'tir.Bu sayılardan hangi sayı çıkarılırsa geriye kalan sayıların ortalaması 30 olur?

A) 10

B) 15

C) 20

D) 25

 

10. Annem 3 tabak ve 3 bardağa vereceği para ile 2 tabak 5 bardak alabiliyor. Annem aynı para ile kaç bardak alabilir?

A) 6

B) 7

C) 8

D) 9

 

11. Hakan bir işi 6 günde Mustafa 3 günde bitiriyor.İkisi beraber çalışırsa aynı işi kaç günde (bilgi yelpazesi.net) bitirirler?

A) 4

B) 2

C) 4,5

D) 3

 

12. 138 doğal sayısında 8'in sayı değeri ile 3'ün basamak değeri arasındaki fark kaçtır?

A) 20

B) 21

C) 22

D) 23

 

13. Ardışık iki çift sayının toplamı 126'dır. Bu iki sayının çarpımı kaçtır?

A) 3968

B) 3959

C) 3958

D) 3950

 

14. 5,5 – 0,045 işleminin sonucu kaçtır?

A) 4,45

B) 4,55

C) 5,455

D) 5,465

 

15. 8 yıl sonra 18 yaşında olacağıma göre 4 yıl önce kaç yaşındaydım?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 7

 

16. 1–7–19–43–91-? sıralamasında ? Yerine hangi sayı gelmelidir?

A) 214

B) 201

C) 193

D) 187

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B        2D        3D        4D        5A

 

6A        7D        8D        9A        10D        11B

 

12C        13A        14C

 

15C        16D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):