Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ, TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

17. 974.762 sayısındaki 7’lerin basamak değerleri toplamı kaçtır?

A) 770

B) 7.007

C) 7.070

D) 7700

 

18. Yarısı ile toplamı 54 olan sayı kaçtır?

A) 28

B) 24

C) 26

D) 36

 

19. Ömer'in misketlerinin sayısı 14, Mustafa'nın misketlerinin sayısı ise 21'dir. Ömer'in misketlerinin sayısının Mustafa'nın misketlerinin sayısına oranı kaçtır?

A) 1/3

B) 2/3

C) 1/14

D) 7/21

 

20. Saatte 81.5 km. hızla giden bir otomobil 2.5 saatte kaç km. yol gider?

A) 203,75

B) 207,5

C) 212,75

D) 213,25

 

21. Uzun kenarı genişliğinin 3 katı olan bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 96 cm'dir. Uzun kenarı kaç cm'dir?

A) 48

B) 9

C) 18

D) 36

 

22. Ardışık 4 tek sayının toplamı 360’dır. En küçük sayı kaçtır?

A) 87

B) 99

C) 101

D) 109

 

23. kare şeklindeki bir tarlanın uzunluğu 320 m'dir. Bu tarlanın alanı kaç metrekaredir?

A) 80

B) 800

C) 640

D) 6400

 

24. Ablam 16,ben 10 yaşındayım 6 yıl sonra yaşlarımızın toplamı kaç olur?

A) 42

B) 38

C) 39

D) 40

 

25. Uzun kenarı kısa kenarının iki katı olan dikdörtgenin çevresi 24 cm.dir. Buna göre dikdörtgenin alanı kaç cm.dir?

A) 32

B) 38

C) 48

D) 64

 

26. Hangi sayının yarısının beş katı 400 eder?

A) 80

B) 160

C) 240

D) 100

 

27. Ali 5 tanesi 45 YTL olan kalemlerden 1 tane , 4 tanesi 32 YTL olan silgilerden 2 tane almıştır. Buna göre Ali bir kalem ve iki silgiye toplam kaç YTL ödemiştir?

A) 18

B) 20

C) 22

D) 25

 

28. Elif 1. gün 36 soru çözmüştür .2. gün birinci günde çözdüğünün 2 katı kadar çözmüştür. 3. gün ise ikinci günde çözdüğü soru sayısının 3 katı kadar çözmüştür. Buna göre Elif 3. gün kaç soru çözmüştür?

A) 216

B) 220

C) 230

D) 232

 

29. Bir otobüste 30 yolcu vardır. Bir tam bilet 1YTL ,öğrenci bileti ise 50 YKR dır.Bu otobüste 20 öğrenci olduğuna göre yolcuların tamamının ödediği para kaç YTL dır

A) 20

B) 25

C) 15

D) 28

 

30. Ahmet her gün 2 kilometre , Ali ise her gün 3 kilometre yol yürümekteler . Buna göre bir ayda Ali Ahmet’ten kaç kilometre fazla yol yürümektedir? ( 1 ay = 30 gün)

A) 45

B) 28

C) 30

D) 9000

 

31. Bir sokağın her iki yanına 6 m aralıklarla ağaç dikilmiştir.Dikilen ağaç sayısı 38 olduğuna göre (bilgi yelpazesi.net) sokağın uzunluğu kaç m dir?

A) 228 m

B) 114 m

C) 250 m

D) 150 m

 

32. 3 ayda 270 ekmek tüketen bir aile, bir günde ortalama kaç ekmek tüketir?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 12

 

33. 5 litre benzinle 60 km giden bir araç,300 km sonunda kaç litre benzin tüketir?

A) 25 L

B) 30 L

C) 15 L

D) 20 L

 

34. K+L=180 K:L=9 Yukarıdaki verilere göre L kaçtır?

A) 10

B) 15

C) 16

D) 18

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

17D        18D        19B        20A        21D

 

22A        23D        24B        25A        26B        27D

 

28A        29A        30C        31B

 

32C        33A        34D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):