Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DÖRTGEN, EŞKENAR DÖRTGEN, ÇEŞİTKENAR DÖRTGEN, DELTOİT İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Şekildeki     açıları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisidir?

A) a+b=d+c

B)  a+c=b+d

C)  a+d=b+c

D)  2a=3a ve b=2d

E) a+b+c+d=3600

 

 

2.

noktasından geçmeyen kırık çizginin uzunluğu kaç cm dir?

A) 26                             B) 25                     C) 24

D) 20                             E) 18

 

 

3.

ABCD herhangi (çeşitkenar) bir dörtgendir. IAEI=2 cm, IECI=8 cm ise ABCD dörtgeninin alanı, ABD üçgeninin alanının kaç katı olur?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 9                               E) 26

 

 

4.

Şekildeki verilere göre,   açısı kaç derecedir?

A) 60                             B) 55                      C) 50

D) 45                             E)  40

 

 

5.

Şekildeki verilere göre, IADI=x kaç cm dir?

 

 

6. Aşağıdaki dörtgenlerden hangisini köşeleri dört eşit üçgene ayırır?

A) Paralelkenar

B) İkizkenar yamuk

C) Deltoid

D) Dikdörtgen

E) Eşkenar dörtgen

 

 

7.

Şekilde ABCD bir eşkenar dörtgendir.

 olduğuna göre, IAEI kaç cm dir?

A) 9                                B) 9,2                     C) 9,4

D) 9,6                            E) 9,8

 

 

8. Bir kenarının uzunluğu a, yüksekliği h olan bir eşkenar dörtgenin içinde bulunan N noktasının tüm kenarlara olan uzaklıkları toplamı nedir?

A) a                                B) h                        C) 2a

D) a+h                           E) 2h

 

 

9.  “Bir eşkenar dörtgende köşegenler birbi-rine diktir”

Bu teorem, ikizkenar üçgene ait aşağıdaki özelliklerden hangisinin doğrudan bir sonucudur?

A) Taban açıları birbirine eşittir.

B) İki kenarı birbirine eşittir.

C) Tepeye ait yükseklikle açıortay çakışır.

D) Tepeye ait kenarortay açıortayla çakışır.

E) Tepeye ait yükseklikle kenarortay çakı-şır.

 

 

10. Bir kenarı 13 cm ve bir köşegeni 24 cm olan eşkenar dörtgenin alanı kaç cm² dir?

A) 60                             B) 80                      C) 90

D) 120                           E) 150

 

 

11.

Şekildeki ABCD eşkenar (bilgi yelpazesi.net) dörtgeninin alanı kaç cm² dir?

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde ABCD eşkenar dörtgeninin alanı 96 cm² olduğuna göre, IDCI=x kaç cm dir?

A) 10                             B) 11                      C) 12

D) 13                             E) 16

 

 

13.

Şekildeki ABCD eşkenar dörtgenin alanı kaç cm² dir?

 

 

14. Herhangi bir dik üçgende, dik açı köşesi, yükseklik ayağı ve dik kenarların orta noktaları aşağıdaki hangisinin köşeleri olabilir?

A) Yamuk

B) Paralel kenar

C) Dikdörtgen

D) Kare

E) Deltoit

 

 

15.

Yukarıdaki ABCD dörtgeninde IBCI=x kaç cm dir?

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-D      3-C      4-B

 

5-E      6-E      7-D      8-E      9-E

 

10-D      11-E      12-A     13-E      14-E     15-E

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (1)

.

>Yazan: zeynep
>Yorum:
bune ya ne güzel karnede bes aliriz süper ya .

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: