Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DÖRTGENLER TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi dörtgenin özelliklerinden biri değildir?

A) karşılıklı kenar uzunlukları eşittir.

B) karşılıklı kenar çiftlerinden ikisi de paralel doğru parçalarından oluşur.

C) karşılıklı kenar çiftlerinden ikisi de paralel doğru parçalarından oluşur.

D) düzgün çokgendir.

 

2. Kenar uzunlukları eşit,karşılıklı kenarları birbirine paralel olan şekle ne denir?

A) Kare

B) Eşkenar dörtgen

C) Paralel kenar

D) Dikdörtgen

 

3. Eni 4 m boyu 6 m olan dikdörtgen şeklindeki bir banyoya, bir kenar uzunluğu 20 cm olan kare şeklinde fayanslar döşenecektir.Bu banyoya kaç fayans gereklidir?

A) 400

B) 500

C) 600

D) 700

 

4. Ayşe teyze oğlunun düğünü için kare biçiminde bir havlu aldı.Havlunun bir kenarı 25 cm dir.Havlu için kaç dm dantel örecektir?

A) 1000

B) 100

C) 10

D) 1

 

5. Çevresinin 3 katının 10 fazlası 166 cm olan karenin bir kenar uzunluğu kaç cm'dir?

A) 13

B) 26

C) 39

D) 52

 

6. Eni 4cm boyu eninin 4 katı olan dikdörtgenin çevresi kaç santimetredir?

A) 16

B) 40

C) 20

D) 8

 

7. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı olan dikdörtgenin çevresi 36 cm ise alanı kaç cm karedir?

A) 60

B) 65

C) 66

D) 72

 

8. Uzun kenarı 12 m, kısa kenarı 9 m olan dikdörtgenin , uzun kenarı 4 m kısaltılıp, kısa kenarı 4 m arttırılırsa çevre uzunluğu ne kadar değişir?

A) 4 m artar

B) 4 m kısalır

C) 2 m artar

D) Değişmez

 

9. Eni 9 cm,boyu 12 cm olan dikdörtgenin içine Bir kenarının uzunluğu 3 cm olan karelerden kaç tane çizebiliriz?

A) 12

B) 9

C) 15

D) 3

 

10. Alanı 81 cm kare olan karenin kenarları 3'er cm küçültülürse alanında kaç cm karelik azalma olur?

A) 60

B) 52

C) 45

D) 36

 

11. Çevresi 240 cm olan bir dikdörtgenin uzun kenarı, kısa kenarının 4 katıdır. Buna göre kısa kenarı kaç cm dir?

A) 40

B) 32

C) 24

D) 16

 

12. Aşağıdakilerden hangisi tüm dikdörtgenlerin özelliklerinden değildir?

A) Karşılıklı kenarları eşittir.

B) En az iki kenarı paraleldir.

C) İç açıları toplamı 360 derecedir.

D) Belli bir yüksekliğe sahiptir.

 

13. Çevresinin uzunluğu 41,6 dm olan karenin bir kenar uzunluğu kaç cm'dir?

A) 100

B) 104

C) 110

D) 114

 

14. Kare şeklindeki bir bahçenin çevresine 200 ağaç dikilmişitir.Bahçenin bir kenarı 100 m olduğuna göre ağaçlar kaç m ara ile dikilmiştir?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

 

15. Aşağıdakilerden hangisi paralelkenar özelliği değildir?

A) Karşılıklı açıları eşittir.

B) Karşılıklı kenarları paraleldir.

C) Köşegen uzunlukları eşittir.

D) Karşılıklı kenarlarının uzunlukları eşittir.

 

16. Çevresi 32 cm olan bir karenin alanı kaç santimetrekaredir?

A) 32

B) 128

C) 64

D) 81

 

17. Kısa kenarı 20 metre, uzun kenarı kısa kenarı 3 katı uzunlukta olan dikdörtgen şeklindeki bahçenin (bilgi yelpazesi.net) kenarına 2 sıra tel çekmek için kaç metre tel gerekir?

A) 310

B) 320

C) 420

D) 360

 

18. Uzun kenarı 30 metre kısa kenarı uzun kenarının 4/6 oranında olan dikdörtgenin alanı kaç santimetrekaredir?

A) 600

B) 720

C) 360

D) 540

 

19. Hangisinin köşegen sayısı diğerlerinden daha çoktur? A) paralelkenar

A) altıgen

B) kare

C) yamuk

D) beşgen

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1D

2B

3C

4C

5A

6B

7D

8D

9A

10C

11C

12A

13B

14B

15C

16D

17B

18D

19D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):