Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

HAREKET PROBLEMLERİ (YOL, HIZ, ZAMAN) YOL PROBLEMLERİ, HIZ PROBLEMLERİ, ZAMAN PROBLEMLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. A kentinden B kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki otomobilden birincisi saatte 30 km, ikincisi de saatte 40 km hızla, gidiyor.

İkinci otomobil B kentine 2 saat önce vardığına göre, A ve B kentleri arası kaç km dir?

A) 180                           B) 240                   C) 280

D) 300                           E) 320

 

 

2.

İki yarışmacı şekildeki A noktasından aynı anda koşuya başlıyor. Birisi AB yönünde v1 hızı ile, diğeri AD yönünde v2 hızı ile, ABCD karesi çevresinde koşuyorlar.

İki yarışmacı, ilk kez BC nin E orta noktasında karşılaştığına göre,    oranı kaçtır?

 

 

3. A kentinden B kentine giden ve durmadan geri dönen bir otomobil, gidişinde ortalama 60 km, dönüşünde 40 km hız yapmıştır. Bu otomobil 4 saatte gidip geldiğine göre A dan B ye kaç saatte gitmiştir?

A) 1,1                            B) 1,2                    C) 1,4

D) 1,6                            E) 1,8

 

4. Hızları sırasıyla  olan üç taşıttan birincinin t saatte aldığı yol a, ikincinin   saatte aldığı yol b olduğuna göre üçüncünün t saatte aldığı yol  nedir?

 

 

5. Bir hareketli belli bir yolu saatte ortalama a km hızla b saatte almıştır.

Hareketli, ortalama hızını saatte 1 km eksiltse aynı yolu kaç saatte alır?

 

 

6. “Bir çember üzerinde yarışan iki hareketliden ikincisi, iki turluk bir yarışı 5 dakika önce bitirmiştir.”

Aşağıdaki durumların hangisinde bu yarışın sonucu değiştirdi?

A) Çemberin çevresinin 2 katı uzunluğunda, düz bir yolda yarış yapılsaydı.

B) Çemberin yarıçapı 2 katına çıkarılıp 1 turluk yarış yapılsaydı.

C) Çemberin yarıçapı ve hareketlilerin hızları yarıya düşürülseydi.

D) Çemberin yarıçapı yarıya düşürülüp 4 tur-luk yarış yapılsaydı.

E) Hareketlilerin hızları 2 katına çıkarılıp 1 turluk yarış yapılsaydı.

 

 

7. Bir koşucunun  birim uzunluğundaki bir yolu t saatte koşması isteniyor.

Koşucu yolun  saatte koştuğuna göre, geri kalan yolu zamanında tamamlaması için hızını kaç katına çıkarmalıdır?

 

 

8. Bir araba 50 km/saat hızla a saat, 60 km/saat hızla b saat yol alıyor.

a>b olduğuna göre bu yolculuk sırasında arabanın ortalama hızı kaç km/saat olabilir?

A) 58                             B) 57                      C) 56

D) 55                             E) 54

 

 

9.

Hızı saatte 80 km olan bir hareketli A noktasından, hızı saatte 120 km olan diğer bir hareketli B noktasından birbirlerine doğru aynı anda hareket ediyorlar ve C gibi bir noktada karşılaşıyorlar.

A dan hareket eden, karşılaştıklarından 3 saat sonra B noktasına vardığına göre, AB arası kaç km dir?

A) 600                           B) 520                   C) 480

D) 400                           E) 360

 

 

10. 600 km lik yolun bir kısmı toprak bir kısmı asfalttır. Bu yolu kat edecek olan bir aracın topraktaki ve asfalttaki ortalama hızı sırası ile 60 km/saat ve 90 km/saat tir.

Araç yolun tamamını 8 saatte aldığına göre, yolun asfalt kısmını kaç saatte gider?

A) 5,5                            B) 5                        C) 4,5

D) 4                               E) 3,5

 

 

11.

İki otomobil A ve B noktalarından aynı anda, aynı yönde hareket ediyor. A dan hareket edenin hızı 75 km/saat, (bilgi yelpazesi.net) diğerinin ki 60 km/saat tir.

A dan hareket eden 5 saat sonra diğerine yetiştiğine göre, A ile B arası kaç km dir?

A) 75                             B) 150                   C) 200

D) 300                           E) 375

 

 

12.

Hızları dakikada 12 metre ve 8 metre olan iki hareketli, çember üzerindeki A noktasından aynı anda ters yönde hareket ettikten 6 dakika sonra karşılaşıyorlar.

Hareketlerinden hızlı olanı, karşılamalardan kaç dakika sonra A ya ulaşır?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 6                               E) 8

 

 

13.

Hızı saatte a km olan bir hareketli A kentin-den, hızı saatte b km olan diğer bir hareketli B kentinden aynı anda birbirine doğru hareket ederlerse 2 saat sonra karşılaşıyor. a>b dir.

İki hareketli aynı koşullarla aynı anda, aynı yönde hareket etselerdi kaç saat sonra A kentinden hareket eden diğerine yetişecekti?

 

 

14.

A ve B den aynı anda ve aynı yönde hareket eden iki aracın saatteki hızları sırasıyla 60 ve 40 km dir.

İki araç aynı anda C ye vardıklarına göre   oranı kaçtır?

 

 

15.

Aynı anda A dan kalkan iki arabadan biri A dan B ye saatte 40, B den C ye 60 km hızla gidiyor. Bu arabalardan ikincisi ise A da B ye 60, B den C ye 40 km hızla gidiyor.

Arabalardan biri C ye ötekinden 1 saat önce ulaştığına göre Ix-yI kaç km dir?

A) 180                           B) 150                   C) 120

D) 90                             E) 60

 

 

16.

ACB yolu 120 km dir. Hızları saatte v ve 2v km olan iki araba A dan aynı anda hareket ediyor. Arabalardan biri B ye gidip hiç durmadan dönerek C ye vardığı anda, öbür araba A dan C ye ulaşıyor.

Buna göre, AC yolu kaç km dir?

A) 60                             B) 72                      C) 80

D) 85                             E) 90

17.

Hızları  olan iki araç A ve B noktalarından aynı anda ve aynı yönde hareket ediyorlar. Arkadan gelen araç, öncekini B den 2 km ileri de olan C noktasında yakalıyor.

Araçların hızları  olsaydı, arkadan gelen araç öndekini B den kaç km ileride yakalardı?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-B      3-D      4-E     5-A

 

6-E      7-D      8-E      9-D      10-D      11-A

 

12-B     13-B      14-B      15-C      16-C     17-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: