Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

İKİNCİ DERECEDEN BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Bir bilinmeyenli bir ikinci derece denkleminin birbirinden farklı ve birer reel sayı olan  kökleri

denklemini sağlamaktadır.

m değerlerinin meydana getirdiği cümle aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

2. ax²-6x-9=0 denkleminin kökleri  ise, a nin değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1                                b) 2                        C) –1

D) –2                             E) –3

 

 

3.

x²+ax+b=0  denkleminin bir kökü 3,

X²+cx+d=0  denkleminin bir kökü -5 tir.

Bu iki denklemin diğer kökleri eşit olduğuna göre; a-c nin değeri nedir?

A) –8                              B) –6                      C) –3

D) –2                             E) –1

 

 

4.

denkleminin kökleri  olduğuna göre,  toplamı kaçtır?

A) 6                                B) 5                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

5.  , koşulu ile

denkleminin köklerinin çarpımı nedir?

 

 

6. x²-2x+a=0 denkleminin kökleri  olduğuna göre a nın hangi değeri için  olur?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

7. 2x²-5x+p²+q²=0 denkleminin, kökleri p ve q olduğuna göre, diskriminantı kaçtır?

A) 17                             B) 9                        C) 1

D) 0                               E) –1

 

 

8.   

denkleminde köklerin gerçel olmaması için b ile c arasındaki bağıntı ne olmalıdır?

 

 

9. x²-2x+4=0 denkleminin kökleri  ise   nin pozitif  değeri kaçtır?

 

 

10. Pozitif iki sayının farkı 5, çarpımları 24 ise küpleri farkı kaçtır?

A) 485                           B) 460                   C) 420

D) 385                           E) 360

 

 

11.  [-1,3]  kapalı aralığında tanımlı f(x)=4-x² fonksiyonunun en küçük değeri kaçtır?

A) –6                             B) –5                      C) –4

D) 2                               E) 3

 

 

12.   denkleminin kökleri, sıfırdan farklı olan  sayılarıdır.

Buna (bilgi yelpazesi.net) göre, büyük kök kaçtır?

A) –3                              B)-2                        C) –1

D) 1                               E) 2

 

 

13. x² - 3mx+m-3=0 denkleminin kökleri  dir.

olduğuna göre, m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

14. 4x²-5x-1=0 denkleminin kökleri  dir.

Buna göre,

toplamı kaçtır?

 

 

15.  olmak üzere

(a+1)x²-2(a+7)x+27=0

denkleminin kökleri eşit olduğuna göre, a nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 15                             B) 13                      C) 11

D) 10                             E) 9

 

 

16.

denkleminin köklerinden biri  dir. Buna göre,

değeri kaçtır?

A) 3                                B) 5                        C) 7

D) 9                               E) 11

 

 

17. Her x gerçel sayısı için

X²+ax-5=(x+1)(bx+c)

olduğuna göre, a+b+c toplamı kaçtır?

A) –9                             B) –8                      C) 0

D) 8                               E) 9

 

 

18. x>0 olmak üzere

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 8

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E      2-C      3-A       4-B       5-E

 

6-C       7-D      8-D       9-A       10-A       11-B

 

12-E       13-D       14-D       15-B       16-C       17-B       18-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (1)

.

->Yazan :
->Yorumu: bu ne çok güzel keske bende çözsem.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: