Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

İKİNCİ DERECEDEN EŞİTSİZLİKLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

 

2.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane x pozitif tamsayı değeri vardır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

3.

eşitsizliğini sağlayan en küçük pozitif tamsayı değeri kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

4.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane pozitif tamsayı vardır?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 3

E) 4

 

5.

eşitsizliğini sağlayan x tamsayılarının toplamı kaçtır?

A) 11

B) 12

C) 13

D) 14

E) 15

 

6.

koşulunu sağlayan reel sayı aralığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) [–3, 7]

B) (–3, 7]

C) [3 , 7]

D) (3, 5)

E) (–3, 5]

 

7.

eşitsizliğinin çözüm kümesindeki tamsayıların toplamı kaçtır?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 5

E) 6

 

8.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane tamsayı değeri vardır?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 3

E) 4

 

9. ax2 + 4 > 4x

eşitsizliği x in her reel değeri için doğru olduğuna göre, a nın alabileceği en küçük pozitif tamsayı değeri kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

11.

x2 + 3x – 10 > 0

x2 – 2x – 24 < 0

eşitsizlik sisteminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) { 2 }

B) {2, 6}

C) (3, 6)

D) (2, 6)

E) (–5, 6)

 

12.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane tamsayı vardır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 26

 

13. (a + 2) x2 + 3x + 2 > 0

eşitsizliği her x reel sayı için doğru olduğuna göre a aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 6

 

14. ax2 – 3ax + 2 = 0

denkleminin aynı işaretli iki reel kökünün olabilmesi için a nın en geniş çözüm aralığı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

 

15. 3x2 – ax + 8 = 0

denkleminde 2 sayısının denklemin kökleri arasında olduğu bilindiğine göre a’nın aralığı aşağıdakilerden (bilgi yelpazesi.net) hangisidir?

 

16. (a – 3) x2 + 5x + a + 4 = 0

denkleminin kökleri arasında x1 < 1 < x2 bağıntısı olduğuna göre, a hangi aralıkta olmalıdır?

A) –5 < a < –3

B) –9 < a < –5

C) –3 < a < 3

D) -4 < a < 3

E) 3 < a < 9

 

17.

eşitsizliğinin çözüm aralığı –2 < x  2 olduğuna göre, a – b farkının değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) –6

B) –4

C) 0

D) 4

E) 6

 

18. f(x) = (a + 2) x2 – ax + a + 4 denkleminin kökleri x1 ve x2 dir.

x1 < x2 < 1 olması için,  > 0 koşulundan başka hangi koşulların sağlanması gerekir?

 

19. x2 – ax + 4 = 0 denkleminin kökleri x1 ve x2 dir.

x1 < a –2 < x2 koşulunun sağlanabilmesi için, a nın en geniş çözüm aralığı ne olmalıdır?

A) a > 4

B) a < –4

C) –4 < a < 0

D) –4 < a < 4

E) 0 < a < 4

 

20.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane pozitif tamsayı vardır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.D        2.C        3.A        4.B        5.D

 

6.C        7.B        8.A        9.B        11.D        12.E        13.A

 

14.C        15.C        16.C        17.C

 

18.C        19.A        20.B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):