Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

KOMBİNASYON İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Okul kantininde 6 değişik türde yemek vardır.

İki değişik türlü yemek, yemek isteyen bir öğrenci kaç seçim yapabilir?

A) 30                             B) 15                      C) 10

D) 6                               E) 3

 

2. 10. kişilik voleybol oyuncusundan kaç türlü 6 kişilik voleybol takımı yapılabilir?

A) 60                             B) 120                   C) 180

D) 210                           E) 420

 

 

3. Bir lokantada 8 türlü yemek vardır.

3 türlü yemek, yemek isteyen bir kimse kaç türlü seçim yapabilir?

A) 16                             B) 26                      C) 36

D) 46                             E) 56

 

 

4. n sayıda elemanın 4 lü ve 5 li kombine-zonları

ise n kaçtır?

A) 9                                B) 8                        C) 7

D) 5                               E) 4

 

 

5. Bir düzlem üzerinde bulunan 10 doğru-dan 3’ü bir A noktasından, geri kalanlardan 4'ü de A dan farklı bir B noktasından geçmektedir.

Birbirlerine paralel olmayan doğruların A ve B ile birlikte kaç kesişme noktası vardır?

A) 36                             B) 38                      C) 43

D) 45                             E) 47

 

 

6. M, N, P, Q, R gibi beş değişik seçmeli dersten M ve N dersleri aynı saatte verilmektedir.

Bu beş dersten ikisini seçmek isteyen bir öğrencinin bu durumda kaç seçeneği vardır?

A) 4                                B) 6                        C) 9

D) 10                             E) 12

 

 

7. 10 sporcudan beş kişilik bir takım oluşturulacaktır.

Bu sporculardan takıma girecek iki kişi belli olduğuna göre, takım kaç değişik biçimde oluşturulabilir?

A) 336                           B) 112                   C) 56

D) 48                             E) 36

 

 

8. 11 kişilik bir kafileden 5 kişi İzmir’e, 6 kişi Ankara’ya gidecektir.

Bu iki grup kaç değişik biçimde oluşturulabilir?

A) 490                           B) 484                   C) 480

D) 462                           E) 458

 

 

9. n elemanlı bir kümenin r-li bütün kombinasyonlarının (kombinezonlarının) sayısı C(n,r) ile gösterildiğine göre,

C(0,0)+C(6,3)=3C(m,m-1)

Eşitliğinde m kaç olmalıdır?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 

10. n elemanlı bir kümenin r-li bütün kombinasyonlarının (kombinazonlarının) sayısı C(n,r) ile gösterildiğine göre,

C(n,2)+C(n,3)=4C(n,1)

eşitliğinde n kaç olmalıdır?

A) 3                                C) 4                        C) 5

D) 6                               E) 7

 

 

11. A={a,b,c,d,e} kümesinin, 3 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde a elemanı bulunur?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 

12.

A={a,c,d}

B={a,b,c,d,e,f,g}

olduğuna göre, B nin alt kümelerinin kaç tanesi A kümesini kapsar?

A) 16                             B) 32                      C) 48

D) 96                             E) 112

 

 

13. 8 kişilik bir gruptan 5 kişilik kaç değişik takım kurulabilir?

A) 336                           B) 224                   C) 168

C) 112                           E) 56

 

 

14.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre, köşeleri bu 8 noktadan (A, B, C, D, E, F, G, H) herhangi üçü olan kaç (bilgi yelpazesi.net) üçgen çizilebilir?

A) 45                             B) 48                      C) 52

D) 56                             E) 72

 

 

15. A = {1, 2, 3, 4, 5} kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde 5 elemanı bulunur?

A) 24                             B) 22                      C) 20

D) 16                             E) 8

 

 

16. A={1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}

kümesinin 4 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde 2 bulunur; ama 4 bulunmaz?

A) 10                             B) 15                      C) 20

D) 50                             E) 70

 

 

17. Yükseköğretim için A ve B ülkelerine gönderilmek üzere 5 öğrenci seçilmiştir.

Her iki ülkeye en az birer öğrenci gideceğine göre, bu 5 öğrenci kaç farklı gruplama ile gönderilebilir?

A) 10                             B) 20                      C) 25

D) 30                             E) 40

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B       2-D      3-E       4-A

 

5-B      6-C       7-C       8-D      9-D       10-C

 

11-C      12-A       13-E       14-A       15-D      16-C       17-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

......

11. **Yorum**
->Yorumu: sitedeki testiniz çok güzel olmuş bilgimize bilgi kattık çok sağolun....
->Yazan: Hasan...

10. **Yorum**
->Yorumu: test güzel ve kolaydı teşekkür ederim...
->Yazan: Hasan

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: