Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

MODÜLER ARİTMETİK İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.  ün mod 7 ye göre denk olduğu sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2                                B) 4                        C) 1

D) 3                               E) 0

 

 

2. Z/7 de 2x+5=1  denkleminin kökü aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3                                B)  5                       C) 1

D) –4                             E) 2

 

 

3. {0, 1, 2, 3, 4, 5} evrensel kümesinde 4x²=1 (mod 6) denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) {5}                             B) {4}                     C) {2}

D) {1}                             E)

 

 

4.

olduğuna göre, x in alabileceği pozitif en küçük iki değerin toplamı kaçtır?

A) 7                                B) 8                        C) 9

D) 10                             E) 11

 

 

5.      

olduğuna göre, x aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

6.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

7.  

olduğuna göre, x in en küçük değeri kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 3

D) 7                               E) 10

 

 

8.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

E) 1                                E) 7

 

 

9.  in 9 ile bölümünden kalan kaç-tır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

10.   

toplamının 5 ile bölümün¬den kalan kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

11.  sayısının 7 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 1                                               B) 2                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

12.  olduğuna (bilgi yelpazesi.net) göre, x sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 9                                B) 7                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

13. Tam 12 yi gösteriyorken çalıştırılan bir saatin akrebi, 1999 saatlik süre dolduğu anda kaçı gösterir?

A) 3                                B) 5                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

14.  ün 5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

D) 1                               E) 0

 

 

15. x iki basamaklı bir doğal sayı,

olduğuna göre, x in en büyük ve en küçük değerlerinin toplamı kaçtır?

A) 92                             B) 109                   C) 124

D) 154                          E) 169

 

 

16.  sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 1                                B) 3                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

17. 365 günlük bir yıldaki cumartesi ve pazar günleri sayısının toplamı en çok kaçtır?

A) 102                           B) 103                   C) 104

D) 105                           E) 106

 

 

18.  sayısının 5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

19.

denklemini sağlayan kaç tane a tamsayısı vardır?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-B      3-E      4-C      5-D

 

6-B      7-C       8-C       9-A       10-A      11-A

 

12-E      13-C       14-B       15-B       16-C       17-D      18-C       19-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: