Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

MUTLAK DEĞER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.  olmak üzere,

-x+y-3=0

denklemini sağlayan y tamsayıların toplamı kaçtır?

A) 20                             B) 21                      C) 22

D) 23                             E) 24

 

 

2.  olmak üzere,

I4x-10I+I2x+5I

ifadesinin alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 5                                B) 8                        C) 10

D) 15                             E) 20

 

 

3. x<0,  eşitsizlik sistemini sağlayan tamsayıların çarpımı kaçtır?

A) -10                            B) –12                   C) -24

D) -60                            E) -120

 

 

4. x<0 olduğuna göre,

işlemini sonucu kaçtır?

A) –x                              B) –1                      C) 0

D) 1                               E) x

 

 

5.    Ia-2I+Ib-4I+Ic-6I=0

olduğuna göre, a+2b+3c ifadesinin değeri kaçtır?

A) 28                             B) 12                      C) 0

D) –12                           E) –28

 

 

6.  x<0 olmak üzere,

ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 16                             B) -2x                     C) -4x

D) -2x +16                    E) -4x +16

 

 

7. a>0 b<0 olduğuna göre,

ifadesi (bilgi yelpazesi.net) aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 2a+3b                      B) 2b-3a                C) 2b-a

D) -2a                            E) –a

 

 

8.

eşitsizliğini sağlayan kaç tane tamsayı vardır?

A) 13                             B) 9                        C) 8

D) 7                               E) 6

 

 

9.  olduğuna göre, x-2y+2=0 koşulunu sağlayan kaç tane y tamsayısı vardır?

A) 7                                B) 6                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

10. x+2IxI-4=0 denklemeni sağlayan x gerçel sayıların toplamı kaçtır?

 

 

11. Ix-4I+IxI=8 denklemini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır?

A) 2                                B) 4                        C) 5

D) 6                               E) 10

 

 

12. x<0<y olduğuna göre,

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) -3x                            B) -3y                     C) 3(x+y)

D) –3                             E) 3

 

 

13. y<x<0 olmak üzere

olduğuna göre, y kaçtır?

A) –8                             B) –7                      C) –6

D) –5                             E) –3

 

 

14.

eşitliğini sağlayan x değerinin kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) {-4,-2}                       B) {-4,2}                 C) {-2}

D) {2}                             E) {2,4}

 

 

15.      I9-x²I=Ix-3I

olduğuna göre, x in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

A) –3                             B) –2                      C) –1

D) 2                               E) 4

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-C       3-E       4-B

 

5-A       6-B      7-E      8-B      9-A

 

10-D       11-A       12-E       13-E       14-D      15-A

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: