Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

PARABOL İLE İLGİLİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI, CEVAP ANAHTARLI)

 

1.

parabolünün odağı aşağıdaki noktalardan hangisidir?

 

2. y²=6x parabolünün odağının apsisi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 6

B) 3/2

C) 3

D) 3/4

E) –3

 

3. Odağı F(2,0) ve doğrultmanı x+2=0 olan parabolün denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

 

4. px²+2xy+y²-x+y=0 koniğinin bir parabol göstermesi için p'nin değeri ne olmalıdır?

 

5. y²=6x parabolünün y=x+5 doğrusuna en yakın noktasının ordinatı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 6

B) 3

C) 1

D) 0

E) –6

 

6. y=x²-4x ve y=3x²+x parabolünün kesim noktalarından ve (1,0) noktasından geçen türdeş (aynı türden) parabolün denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

 

7. y=-x² eğrisi üzerinde, P(-3,0) noktasına en yakın olan noktanın apsisi kaçtır?

A) 4

B) 3

C) 2

D) -1

E) -2

 

7.

Denklemi f(x) = x2 – 3x + m + 2 olan parabolün grafiği yukarıda verilmiştir.

|AB| = 6 br ise m kaçtır?

A) –33/4

B) –35/4

C) –39/4

D) –41/4

E) –43/4

 

8.

f(x) = x2 + bx + c

g(x) = x2 + mx + n

parabolleri x ekseni üstünde kesişiyorlar.

Buna göre b – m farkı kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

9.

y = x2 – 2x parabolünün grafiği yukarıda verilmiştir.

ABCD karesinin bir kenarı kaç br.dir?

 

10.

Yukarıdaki grafikte ABC üçgeni eşkenardır.

Bu üçgenin alanı  ise parabolün denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

 

11.

Yukarıda y = f(x) parabolünün grafiği çizilmiştir.

Buna göre f(–1) kaçtır?

A) 16

B) 15

C) 14

D) 13

E) 12

 

12.

Yukarıda grafiği çizilmiş parabolün denklemi y = (m – 1)x2 – (m2 – 9)x – m + 2n’dir.

Buna göre n kaç olmalıdır?

A) –2

B) –3

C) –4

D) 2

E) 3

 

13.

Tepe noktası T(–2, 4) olan Yukarıdaki parabolün bir kökü –3’tür.

Buna göre taralı ABCO dikdörtgeninin alanı kaç br2 dir?

A) 16

B) 24

C) 32

D) 36

E) 48

 

14.

Yukarıdaki grafik y = f(x) parabolüne aittir.

Şekilde ABCO bir kare ise f(–3) kaçtır?

A) –4/3

B) –2

C) –3/2

D) –1

E) –5/4

 

15.

x – 4y + 4 = 0 doğrusu, y = –x2 + bx + c parabolünü eksenler üzerindeki A ve B noktalarında kesmektedir.

Buna göre b kaçtır?

A) –3

B) –8/3

C) –7/2

D) –4

E) –15/4

 

16.

f(x) = x2 + mx – 6

g(x) = –x2 + 3x + n

fonksiyonlarının grafikleri (bilgi yelpazesi.net) yukarıda verilmiştir.

Buna göre m + n toplamı kaçtır?

A) –11

B) 9

C) –10

D) 10

E) 11

 

17.

Yukarıdaki şekilde d doğrusu, parabole A(–1, 2) noktasında teğettir.

Buna göre d doğrusunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) y = –4x – 2

B) y = –2x

C) y = –x + 1

D) y = –4x + 6

E) y = –3x – 1

 

18.

 eşitsizlik sistemini sağlayan bölge A, B, C, D, E olarak isimlendirilmiş bölgelerden hangisidir?

A) A

B) B

C) C

D) D

E) E

 

19.

Şekildeki KL doğru parçasının üzerinde değişken bir B noktası alınıyor.

OABC dikdörtgenlerinin alanı olan A(x) fonksiyonunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B        2-B       3-C        4-C

 

5-B        6-A        7.B        8.B        9.B

 

10.A       11.A       12.A       13.E       14.E        15.E

 

16.B       17.A        18.A        19.B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: