Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

PARALEL KENAR, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Bir ABCD paralelkenarında [AB] ¹ [CB] dir. [AC] köşegeni üzerinde IBEI=IBCI alınıyor.

Aşağıdaki üçgenlerden hangisi ikizkenar üç-gendir?

 

 

2.

Şekildeki paralelkenarın köşegenlerinin uzunluğu IACI=6, IBDI=4 tür.  ,

 dir.

Paralelkenarın alanı nedir?

 

 

3.

Alanı 160 cm² olan paralelkenarın karşılıklı iki kenarı 8 eşit parçaya bölünüyor.

Bu parçalardan bir tanesi bir kenar üzerinden, dört tanesi karşı kenar üzerinden alınıp uçları birleştirilerek elde edilen taranmış bölgenin alanı kaç santimetre kare olur?

A) 80                              B) 70                                     C) 60

D) 50                             E) 40

 

 

4.

 üçgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 10                             B) 9                                        C) 8

D) 7                               E) 6

 

 

5.

ABCD paralelkenardır.

  ve ABCD nin alanı 36 ise DES üçgeninin alanı, aşağıdakilerden hangisidir?

A) 9                                B) 6                                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

6.

IADI=4 cm olduğuna göre, IDCI kaç cm dir?

A) 7                                B) 6                                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

7.

tasının DC kenarına uzaklığı 4 cm, IABI=12 cm olduğuna göre, paralelkenarın alanı kaç cm² dir?

A) 96                             B) 92                                     C) 84

D) 72                             E) 64

 

 

8. Aşağıdaki şekilde ABCD bir paralelkenar-dır.

DAB açısının ölçüsü 600

EDC açısının ölçüsü 300

CDE açısının ölçüsü 200 açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 10                             B) 15                                     C) 20

D) 25                             E) 30

 

 

9.

Yukarıdaki şekilde ABCD bir paralelkenardır.

Buna göre   oranı kaçtır?

 

 

10.

ABCD bir paralelkenar

Yukarıdaki verilere göre, A(ABCD) kaç birim karedir?

A) 12                             B) 24                                     C) 36

D) 48                             E) 60

 

 

11.

ABCD paralelkenarının alanı 80 cm² ve    olduğuna göre, EFHG dörtgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 4                                B) 5                                        C) 9

D) 18                             E) 27

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde (bilgi yelpazesi.net) ABCD bir paralelkenardır.

Buna göre, IEFI= x kaç cm dir?

A) 5                                B) 6                                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

13.

Yukarıdaki şekilde EBF üçgeninin alanı 5 cm² olduğuna göre, ABCD paralelkenarının alanı kaç cm² dir?

A) 96                             B) 84                                     C) 72

D) 60                             E) 48

 

 

14.

Yukarıdaki verilere göre,

 oranı kaçtır?

 

 

15.

Yukarıdaki verilere göre, AKB üçgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 12                             B) 18                                     C) 20

D) 24                             E) 36

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D      2-E      3-D      4-B

 

5-E      6-B      7-A      8-A      9-E

 

10-C      11-D      12-B      13-E      14-A      15-B

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: