Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

POLİNOM, POLİNOMLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. P(x) ve Q(x) polinomlarının x-1 ile bö-lümünden kalanlar sırası ile –4 ve 6 olduğuna göre t nin hangi değeri için 3P(x)+tQ(x) polinomu x-1 ile tam olarak bölünür?

A) –3                             B) –2                      C) 1

D) 2                               E) 3

 

 

2.    P(x-1)+P(x+1)=4x²-2x+10

olduğuna göre, P(x) polinomu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

3.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

4.   polinomu. Q(x) polinomu bölündüğünde, bölüm  x+5 olduğu-na göre kalan kaçtır?

A) -2                              B) -1                       C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

5. P(x-2)=(x²+1)Q(x-1)-x-1 eşitliği verilmiştir.

P(x) polinomunun (x-3) ile bölümünden kalan 20 olduğuna göre, Q(x) polinomunun (x-4) ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

6.  çokterimlisi veriliyor.

Q(x) çokterimlisinin sabit terimi 7 olduğuna göre, Q(x) çokterimlisinin katsayıları toplamı kaçtır?

A) 11                             B) 18                      C) 21

D) 39                             E) 47

 

 

7. Q(3x)=18x+6  olduğuna göre, Q(x) polinomunun x-5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 32                             B) 36                      C) 54

D) 86                             E) 96

 

 

8.

polinomunun x²+1 ile kalansız bölünebilmesi için, a kaç olmalıdır.

 

 

9.  polinomunun çarpanlarından biri (x-2) olduğuna göre, p nin değeri kaçtır?

A) –15                           B) -10                    C) 5

D) 13                             E) 16

 

 

10. P(x-2)=x²-x-3 olduğuna göre, P(2x-1) aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

11. P(x-4).x+a =x²-4x+6

eşitliğindeki P(x) polinomu (x-2) ile kalansız olarak bölünebildiğine göre, a kaçtır?

A) 21                              B) 18                      C) 15

D) 12                             E) 9

 

 

12. Bir P(x) polinomunun x(x+3) ile bölü-münden kalan 9-9x olduğuna göre, x+3 ile bölümünden kalan (bilgi yelpazesi.net) kaçtır?

A) 30                             B) 33                      C) 36

D) 39                             E) 42

 

 

13. Katsayılarının toplamı -2 olan bir P(x) polinomunun (x+3) ile bölümünden kalan –10 dur.

Buna göre, P(x) polinomunun x²+2x-3 ile bölümünden kalan aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2x-4                          B) 2x-1                  C) 3x +1

D) 20                             E) –12

 

 

14. P(x) ve Q(x) polinomları için

bağıntısı sağlanmaktadır. Q(x) in sabit terimi 5 olduğuna göre, P(x) polinomu (x - 2) ile bölündüğünde kalan kaçtır?

A) -16                            B) - 15                   C) - 14

D) 0                               E) 1

 

 

15. P(x) bir polinom ve

olduğuna göre, P(x) polinomunun sabit te-rimi kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 6                               E) 8

 

 

16.

A-B farkı kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

17. Her x gerçel sayısı için,

2x-4=ax(x-1)+bx(x+1)+c(x²-1)

olduğuna göre, a.b.c çarpımı kaçtır?

A) 6                                B) 8                        C) 10

D) 12                             E) 16

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-C       3-B       4-C

 

5-B       6-C      7-B       8-B       9-B      10-C

 

11-B       12-C       13-A       14-C      15-A      16-D      17-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar (1)

.

>Yazan: KIZILLALE
>Yorum:
GERÇEKTEN TEBRIK EDERIM.ELINIZE SAGLIK.ALLAH RAZI OLSUN .

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: