Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SAYI ÖRÜNTÜLERİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki sayı örüntüsünü tamamladığımızda ? yerine hangi sayı gelmelidir?

1-2-6-15-31-?

A) 4

B) 39

C) 28

D) 56

 

2. 5 15 25 ... Noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

A) 45

B) 35

C) 55

D) 65

 

3. 5-10-8-16-14 Yukarıda verilen sayı örüntüsünün kuralı aşağıdakilerden hangisinde yoktur?

A) 2-4-2-4-2

B) 3-6-4-8-6

C) 4-8-10-20-22

D) 6-12-10-20-18

 

4. 1-3-7-15-31-63-127 örüntüsünün kuralı nedir?

A) İkişer artıyor

B) Dörder artıyor

C) 3 ve katları artıyor

D) 2 ve katları artıyor

 

5. 2,4,3,6,5,?,9,18,? sayı örüntüsünde ? yerine sırasıyla hangi sayılar gelmelidir?

A) 10,17

B) 10,36

C) 4,17

D) 4,36

 

6. Mikroskop ile bakıldığında önce dört tane bakteri vardı. Bir saat sonra bakterilerin iki katına çıktığı görüldü ,üçüncü saatte 32 bakteri olduğuna göre altıncı saatte kaç bakteri olmuştur?

A) 128

B) 256

C) 258

D) 312

 

7. 5-9-17-29-45 Yukarıdaki örüntünün kuralını bulunuz.Aynı kural aşağıdakilerden hangisinde vardır?

A) 2-5-11-23-47

B) 4-9-15-22-39

C) 3-7-15-27-43

D) 9-13-20-33-44

 

8. 21,27,32,39,45,51 örüntüsünde bir doğal sayı örüntü kuralını bozmaktadır.Bu doğal sayı yerine hangisi gelmelidir?

A) 30

B) 31

C) 33

D) 34

 

9. 8 14 26 ..... Noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

A) 52

B) 54

C) 50

D) 56

 

10. "ARABA" sözcüğünün sayısal şifresi aşağıdaki seçeneklerden hangisi olabilir?

A) 32373

B) 34343

C) 35356

D) 34578

 

11. 3-8-18-38....... örüntüsünde noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

A) 78

B) 68

C) 58

D) 48

 

12. 2 , 6 , 22 , 86 , ….. sayı örüntüsünde noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

A) 44

B) 95

C) 342

D) 357

 

13. 83,74,66, ? , ? , ? 44 örüntüsünde yazılmayan sayıların hangisi gelirse örüntü doğru olur?

A) 61,52,63

B) 59,53,48

C) 62,57,51

D) 61,57,64

 

14. 1 2 C 4 5 Örüntüsüne göre C’yi 5 artırırsak hangi doğal

A) 12345

B) 12545

C) 12845

D) 12445

 

15. 5-8-12-17-23-?-38-47 Yukarıda verilen sayılar bir kurala göre sıralanmıştır.Buna göre ? yerine hangi sayı gelmelidir?

A) 29

B) 30

C) 31

D) 32

 

16. 3-5-9-17.....65 örüntüsünde noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

A) 31

B) 32

C) 33

D) 34

 

17. 1 , 8 , 15 , 22 , ……. Sayı örüntüsü devam ettirilince gelecek olan üç sayının toplamı (bilgi yelpazesi.net) kaç eder?

A) 107

B) 108

C) 118

D) 126

 

18. 7,12,18,25, ? örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?

A) 30

B) 31

C) 32

D) 33

 

19. ? ,70,105,140,?, örüntüsünde ? olan yerlere hangi sayılar gelmelidir?

A) 45,150

B) 25,155

C) 35,175

D) 5,205

 

20. o,ot,......,otağ,orman örüntüsünde noktalı yere hangi kelime gelmelidir?

A) Soluova

B) Amasya

C) oba

D) ortanca

 

21. 459,153,51,? sayı sıralamasında ? olan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) 17

B) 16

C) 101

D) 55

 

22. 7-0-8-9-4 rakamlar ile yazılabilecek en küçük tek doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 90 847

B) 80 947

C) 79 840

D) 40 879

 

23. "İki milyon dört yüz on sekiz bin beşyüz otuz yedi"şeklinde okunun sayı hangisidir?

A) 2 415 837

B) 2 418 537

C) 2 185 837

D) 2 188 837

 

24. Birler basamağı 3 olan en büyük beş basamaklı sayıya kaç eklersek altı basamaklı en küçük tek sayıyı elde ederiz?

A) 6

B) 8

C) 7

D) 9

 

25. 126'dan küçük en büyük doğal sayı ile 238'den en büyük en küçük doğal sayının toplamı kaçtır?

A) 354

B) 360

C) 364

D) 368

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1D

2B

3C

4D

5A

6B

7C

8C

9C

10A

11A

12C

13B

14C

15B

16C

17B

18D

19C

20D

21D

22D

23B

24B

25C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):