Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SIVI ÖLÇÜLERİ TEST SORULARI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. 15 Litrelik kaptaki sıvıyı 0,25 litrelik kaplara boşaltmak istiyoruz. Kaç adet kaba ihtiyacımız vardır?

A) 60

B) 15

C) 600

D) 25

 

2. 5daL+0,4L+6daL işleminin sonucu kaç litredir?

A) 51

B) 50,2

C) 50,4

D) 50,9

 

3. Her biri günde 15 litre süt veren 15 inekten elde edilen sütleri doldurmak için 25 litrelik kaç tane kap gerekir.

A) 9

B) 18

C) 25

D) 30

 

4. 3/7 ü su ile dolu olan depoya, 800 litre daha su konulduğunda depo doluyor. Bu depo kaç litre su almaktadır?

A) 1800

B) 1600

C) 1500

D) 1400

 

5. Bir litre su 5,5 bardak doldurursa 5 litre su kaç bardak doldurur?

A) 275

B) 2,75

C) 55,5

D) 27,5

 

6. 2 yarım litre 5 çeyrek litre kaç cL eder?

A) 0,225

B) 2,25

C) 22,5

D) 225

 

7. 3/7 su ile dolan depoya 800litre daha su konulduğunda depo doluyor. Bu depo kaç litre su almaktadır?

A) 1800

B) 1600

C) 1500

D) 1400

 

8. 55,75 litre yağ, 0,75 litrelik şişelere doldurulurken bir kısmı yere dökülüyor. kalan yağ ile 57 şişe tam dolduğuna göre yere dökülen yağ kaç litredir?

A) 3

B) 7

C) 10

D) 13

 

9. 55,75 litre yağ 0,75 litrelik şişelere doldurulurken bir kısmı yere dökülüyor. Kalan yağ ile 57 şişe tam dolduğuna göre yere dökülen yağ kaç litredir?

A) 3

B) 7

C) 10

D) 13

 

10. 60 litre sirkenin 1/5 i döküldü, kalanın 1/3 i satıldı. Geriye kaç litre sirke kalmıştır?

A) 16

B) 32

C) 36

D) 48

 

11. 60 litre sirkenin 1/5 i döküldü, kalanının 1/3 i satıldı. Geriye kaç litre sirke kalmıştır?

A) 16

B) 32

C) 36

D) 48

 

12. 12 saatte 4ml su akıtan bir musluk 3 günde kaç ml su akıtır?

A) 18

B) 24

C) 32

D) 40

 

13. Mustafa 3 litrelik su dolu sürahiyi 50 mililitrelik çay bardaklarına boşaltıyor. Bu iş için kaç adet bardak gerekir?

A) 6

B) 8

C) 60

D) 80

 

14. Bir havuza dakikada 50 litre su akıtan bir kaynak 3 saatte kaç litre su akıtır?

A) 3000

B) 4000

C) 3

D) 9000

 

15. Her biri 2500 mL olan 4 şişe sütü,litresi 1,25 YTL'den satarsak kaç YTL para kazanırız?

A) 25

B) 5

C) 10

D) 12,5

 

16. 1 L kolonyaya 200 mL su ilave edilerek bir karışım yapılıyor. 10 800 mL karışımın (bilgi yelpazesi.net) kaç litresi sudur?

A) 9

B) 5,4

C) 1,8

D) 10,8

 

17. Hangisi doğrudur?

A) 15litre =150 ml

B) 4000 ml= 4 litre

C) 400 ml = 4 litre

D) 300 litre=3000 ml

 

18. 3/5 'i 120 ml olan bir şişenin tamamı kaç ml 'liktir?

A) 150

B) 180

C) 200

D) 240

 

19. 3 litrelik meyve suları 50 ml 'lik kutulara konulacak , bu işlem için kaç kutu gerek?

A) 40

B) 50

C) 60

D) 80

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1A

2A

3A

4D

5D

6B

7D

8D

9D

10B

11B

12B

13C

14D

15D

16C

17B

18C

19C

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

....

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM...
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden yapiyorum.saolun mugladan sevgiler...:).
->Yazan: kara48500..

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: ya valla çok güzel bisi yapmışınız. Çok yararlı şeyler bunlar çok sagolun 
->Yazan: rabia..

3. **Yorum**
->Yorumu: Çok ii bilgiler var teşekkür ederim. Çok süper... Ya bu siteyi kurandan Allah razı olsun ..... süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Çok iyiydi. isime yaradı. Her kimse bu sayfayı kurduğu için teşekkür ederim 
->Yazan: pınar..

2. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel site canım ben hep her konuda bu siteyi kullanıyorum özellikle kullanıcı olmak zorunlu değil ve indirmek gerekmiyor
->Yazan: ESRA..

1. **Yorum**
->Yorumu: Burada muhteşem bilgiler var hepsi birbirinden güzel size de tavsiyeederim. 
->Yazan: Hasan Öğüt.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz:


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


 E Mail
(Zorunlu Değil):