Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

TABAN ARİTMETİĞİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.  olabilmesi için a ne olmalıdır. ( 4 ye 5 taban gösterir.)

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E)5

 

2. 38 in hangi tabandaki karşılığı 123 tür?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

3. n tabanına göre 101 sayısı 10 tabanına göre 50 ye eşit olduğuna göre n aşağıdakilerden hangisidir?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

4. 7 tabanındaki 266 sayısının 10 tabanındaki yazılışı nedir?

A) 184                           B) 158                   C) 146

D) 62                             E) 38

 

5. 7 tabanındaki  sayısının bir fazlası aynı tabanda nasıl yazılır?

A) 357                           B) 360                   C) 363

D) 365                           E) 366

 

6. 10 ve 3 sayı tabanını göstermek üzere

farkı, 10 tabanına göre kaçtır?

A) 192                           B) 196                   C) 206

D) 208                           E) 212

 

7. a sıfırdan farklı bir rakamı, 4 ve m sayı tabanını göstermek üzere,

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 9                                B) 12                      C) 15

D) 18                             E) 20

 

8. 3, sayı tabanını göstermek üzere,

farkı, 3 tabanına göre kaçtır?

A) 22                             B) 21                      C) 20

D) 12                             E) 10

 

9. 5, sayı tabanını göstermek üzere,

çarpımı, 5 (bilgi yelpazesi.net) tabanına göre kaçtır?

A) 100321                                    B) 100111            C) 10041

D) 141                           E) 104

 

10. 2, sayı tabanını göstermek üzere,  farkı, 2 tabanına göre kaçtır?

A) 1010                         B) 101                   C) 11

D) 10                             E) 1

 

11. m ve 6 sayı tabanları olmak üzere  olduğuna göre, m kaçtır?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

12. 2 ve 5 sayı tabanını göstermek üzere

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

13. 4, sayı tabanını göstermek üzere,  çarpma işleminin sonucu 4 tabanına göre aşağıdakilerden hangisidir?

A) 13231                      B) 13221               C) 13213

D) 12321                                      E) 12231

 

14. 10 ve m sayı tabını göstermek üzere,  olduğuna göre, m kaçtır?

A) 9                                B) 8                        C) 7

D) 6                               E) 5

 

15. m sayı tabanını göstermek üzere,

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 8                                B) 7                        C) 6

D) 5                               E) 4

 

16.  doğal sayısı 4 tabanına göre yazıldığında, kaç basamaklı bir sayı elde edilir?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-A      3-D      4-C

 

5-B      6-B      7-E      8-E      9-C

 

10-C      11-C      12-B      13-E      14-D      15-D      16-D

 

  










“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI
"
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

Yorumlar

..

1. **Yorum**
->Yorumu: saolun bu testler işime yaradı.
->Yazan: raşit şahin.

>>>YORUM YAZ<<<

Adınız:
Yorumunuz: